MMA

Ιστορική μάχη στη... σκιά του ντόπινγκ!

Ιστορική μάχη στη... σκιά του ντόπινγκ!

Ο Floyd Mayweather αντιμετωπίζει τον Beto στη σκια της είδησης για χρήση αναβολικών πριν τον αγώνα του με τον Pacquiao.

Ο Floyd Mayweather δίνει σήμερα τα ξημερώματα (σ.σ. Ώρα Ελλάδος πάντα) την θεωρητικά τελευταία μάχη της καριέρας του! Όμως, μετά τη δημοσίευση των χθεσινών... σκοτεινών γεγονότων περί χορηγίας παράνομης ενέσιμης ουσίας στον "βασιλιά" του μποξ πριν τον αγώνα με τον Pacquiao, πολλά έχουν αλλάξει.

Το ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει, δεν έχει καν συζητηθεί από την πλευρά Mayweather και ο σημερινός αγώνας με τον Berto που δεν ήταν στα πάνω του έτσι κι αλλιώς λόγω του ότι πολλοί θεωρούν ότι ο δεύτερος δεν... κάνει για Floyd, κατρακύλησε ακόμη περισσότερο.

Άλλοι πάλι γράφουν ότι ο Mayweather για μία ακόμη φορά έπαιξε φοβερό... πόκερ και άφησε να διαρρεύσει η είδηση περί ντόμπινγκ για να ξεσηκώσει περισσότερο ντόρο γύρω από το όνομά του και να ανεβάσει όσο μπορεί τον αγώνα με τον Berto. Νέες πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Mayweather έχει ήδη συμφωνήσει τη μεγάλη ρεβάνς με τον Pacquiao.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο δεύτερος αμέσως μετά τα περί... ντόπινγκ βγήκε και "καταράστηκε" τον Floyd, ζητώντας άμεσα ρεβάνς και όχι κάποιου είδους τιμωρία! Όπως και να'χει ο Mayweather παίζει σήμερα τον "τελευταίο" του αγώνα και αξίζει να δούμε τι έγινε χθες στη ζύγιση των δύο αντιπάλων:

Andre Berto comes in at a lean 145lbs and Floyd Mayweathers comes in at 146lbs, both making the limit of 147lbs for the WBC & WBA Welterweight Title#MayweatherBerto #HighStakes

Posted by Supreme Boxing on Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

«Βροχή» οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Mayweather και Αντιντόπινγκ

Αντιδράσεις και σχόλια από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκάλεσε το πολύ δυνατό άρθρο του SBnationπου αναλύει την... υπερ του δέοντος φιλική σχέση του Floyd Mayweatherμε την USADA , την υπηρεσία που ο ίδιος πληρώνει για να κάνει τον έλεγχο αντι-ντόπινγκ στους αγώνες του εν΄πω αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για σοβαρό παιχνίδι παρασκηνίου με στόχο να ευνοήσει και μερικές φορές να καλύψει τον Αμερικάνο πυγμάχο.

Πρώτος από όλους φυσικά απάντησε ο Floyd,ο οποίος δήλωσε ότι είναι αυτός που έβαλε το αντιντόπινγκ στην πυγμαχία ακριβώς επειδή είναι καθαρός: "Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η USADA, δεν έσπασα κανένα από τους κανονισμούς της Νεβάδα ή της USADA. Ακολουθώ και πάντα θα ακολουθώ τους κανόνες της Νεβάδα (σ.σ. εκεί είναι το Las Vegas) και της USADA που είναι ο χρυσός κανόνας του αντιντόπινγκ."

"Ας μην ξεχνάμε ότι εγώ ήμουν ο πρώτος , 6 χρόνια πριν, που επέμενε στην αύξηση των ελέγχων αντιντόπινγκ για όλους τους αγώνες μου. Σαν αποτέλεσμα. υπάρχει περισσότερος έλεγχος και ενημέρωση για την σπουδαιότητά του στο άθλημα της πυγμαχίας σήμερα παρά ποτέ. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι καθαρός αθλητής και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι αυτό τον στόχο."

Για να λέμε και την αλήθεια, το άρθρο δεν είπε ποτέ ότι ο Floyd έσπασε τους κανόνες της USADA αλλά ότι σε συνεργασία ουσιαστικά, οι δύο τους βάζαν παραθυράκια στην νομοθεσία που δεν τα ήξεραν οι υπόλοιπη. Αυτή η ανακοίνωση δεν απαντάει σε καμία από τις κατηγορίες του αρχικού άρθρου. Καταρχάς, η ίδια η Νεβάδα έκανε δηλώσεις για το ότι η USADA έσπασε τους κανονισμούς της δίνοντας άδεια στον Floyd για τον ορό, 20 μέρες μετά την τέλεση της πράξης. Όπως επίσης δεν σχολιάζει ότι η χρήση οποιουδήποτε ενδοφλέβιου ορού απαγορεύεται από την WADA που είναι ο πραγματικός χρυσός κανόνας του αντιντόπινγκ στους Ολυμπιακούς αγώνες και ο ίδιος έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι ακολουθεί τα δικά της στάνταρ...

Επίσης, ανάμεσα σε πολλές άλλες κατηγορίες δεν σχολιάζει το διπλό στάνταρ στην αντιμετώπιση της USADA του ίδιου και του αντιπάλου του Manny Pacquiao που του αρνήθηκε μια νόμιμη ένεση την προηγούμενη του αγώνα γιατί.. δεν την ζήτησε εγκαίρως ενώ ο Floyd πήρε άδεια αναδρομικά 20 μέρες μετά!

Δηλώσεις φυσικά έκανε και ο Pacquiao:

"H αλήθεια μαθεύτηκε και δικαιώθηκα" είπε ο Manny στοPhilStar's Abac Cordero. " Η ομάδα του Mayweather με κατηγορούσε ότι χρησιμοποιούσε αναβολικά. Δείτε τώρα τι έγινε. Ελπίζω ο Mayweather να πάρει ένα καλό μάθημα από αυτό."

Όπως και ο μάνατζερ του Bob Arum:

"Είναι πολύ ενοχλητικό. Ναι είμαι εξοργισμένος αλλά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ να αλλάξω το αποτέλεσμα".O Arum επίσης σχολίασε ότι πάντα είχε την απορία γιατί ο Floyd αργεί τόσο να ανακοινώσει τις μάχες του και ότι τώρα του λύθηκε.

Γενικά, αν και το άρθρο προφανώς δεν αποδεικνύει ότι ο Floyd ήταν ντοπέ στον αγώνα, εν τούτοις κλονίζει την δική του αξιοπιστία αλλά και αυτή της USADA σε πολλαπλά επίπεδα. Λογικά αυτή η υπόθεση θα έχει πολύ ψωμί ακόμη.

Επίσης, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα αντιδράσει κάπως το UFC αφού το δικό του, νέο σχέδιο για το αντιντόπινγκ το ... ελέγχει η USADA και μπορεί εκεί να είναι άλλες οι συνθήκες και το UFC να έχει πάρει περισσότερα μέτρα από την πυγμαχία αλλά το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας δεν βγάζει και πολύ ασφάλεια πια.

Γιατί και στην πυγμαχία είχαν ανακοινώσει ότι κάνουν ολυμπιακού επιπέδου ελέγχους αλλά μάλλον ήταν καπνός όλο το θέμα. Βέβαια, στο UFC η πολιτική του έχει ήδη αρχίσει να δείχνει αποτελέσματα με αρκετά μεγάλα ονόματα να έχουν βρεθεί με απαγορευμένες ουσίες και πρέπει να το πούμε αυτό, όμως και εκεί έχουν υπάρξει αμφιλεγόμενα συμβάντα που πρέπει να μας ανησυχήσουν.

Πόσα λεφτά θα πάρει ο Mayweather και πόσα ο Berto;

Φυσικά η αμοιβή του δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση με τα 250 εκ. δολάρια που πήρε για την μάχη με τον Pacquiao αφού εκείνος ο αγώνας ήταν κάτι που το περίμενε ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια ενώ ο Berto δεν εμπνέει καθόλου σαν αντίπαλος.

Παρόλα αυτά ο Floyd δεν πρόκειται... να πεινάσει κι όλας αφού θα βγάλει 32 εκατ. δολάρια εγγυημένα, όσα πήρε δηλαδή και για τους Guerrero, Maidana ενώ για τον Canelo είχε πάρει 42 εκ. Από την άλλη ο Berto θα πάρει 4 εκατ. δολάρια που είναι και η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει πάρει ποτέ.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

«Μάγκας» επιτίθεται σε μάστερ του Καράτε και βρίσκει το μπελά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Iρλανδός πυγμάχος κερνάει ξύλο σε Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)

O Μπερμπάτοφ δεν είναι μόνο καλλιτέχνης του γκολ, είναι και στη ζωγραφική και ξέρει και μποξ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ