MMA

Iρανή Ολυμπιονίκης του Ταεκβοντό έφυγε από τη χώρα της λόγω καταπίεσης

Iρανή Ολυμπιονίκης του Ταεκβοντό έφυγε από τη χώρα της λόγω καταπίεσης

Η Ιρανή Ολυμπιονίκης του Ταεκβοντό Kimia Alizadeh έφυγε από τη χώρα της με άγνωστη κατεύθυνση λόγω της καταπίεσης που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια.

H Kimia Alizadeh έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στο Ιράν καθώς είναι μία από τις πιο γνωστές αθλήτριες της χώρας που όρθωσε ανάστημα στην καταπίεση και έφυγε από την πατρίδα της.

Συγκεκριμένα η Alizadeh είναι η μοναδική γυναίκα στο Ιράν που έχει κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2016. Η ίδια με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως δεν αντέχει άλλο την αδικία και την πίεση του κράτους προς τους αθλητές και έφυγε με άγνωστη κατεύθυνση έως τώρα.

"Να ξεκινήσω με καλησπέρα, αντίο ή συλλυπητήρια; Είμαι μία από τα εκατομμύρια των καταπιεσμένων γυναικών στο Ιράν τις οποίες εμπαίζουν εδώ και χρόνια. Φορούσα ότι μου έλεγαν να φορέσω. Επαναλάμβανα όλα όσα με διέταζαν να λέω. Πιστώθηκαν τα μετάλλια μου για το σεβασμό της υποχρεωτικής μαντίλας. Κανείς από εμάς δεν έχει σημασία για αυτούς".

Τα Ιρανικά μέσα κάνουν λόγο για εγκατάλειψη της χώρας της, με προορισμό μάλλον την Ολλανδία με την οποία θα αγωνίζεται στους επόμενους αγώνες της.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Mia Kang έχει το πιο σέξι κορμί του παγκόσμιου thai
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ