MMA

Η φοβερή παλαιστική κουλτούρα των Νταγκεστανών

Η φοβερή παλαιστική κουλτούρα των Νταγκεστανών

Ο Khabib έχει γίνει σύμβολο για το Νταγκεστάν, όμως είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι ρίζες της παλαιστικής κουλτούρας των... βουνίσιων που τους κάνει τόσο αξιόμαχους αθλητές.

Ο Khabib Nurmagomedov έχει γίνει σύμβολο για το Νταγκεστάν και για τη Ρωσία, όμως είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι ρίζες της παλαιστικής κουλτούρας των... βουνίσιων που τους κάνει τόσο αξιόμαχους αθλητές.

Το Νταγκεστάν βρίσκεται στα Νότια της Ρωσίας και απαρτίζεται κυρίως από μουσουλμανικό πληθυσμό. Είναι γνωστό για τα υπέροχα βουνά του, ωστόσο υπάρχουν πολλές εθνοτικές ομάδες που δρουν βίαια. Εκτός αυτού φημίζονται και για τους παλαιστές που παράγουν.

Πολλά νέα παιδιά ονειρεύονται να ακολουθήσουν τον δρόμο μεγάλων πρωταθλητών όπως ο Khabib. Οι προπονητές βρίσκουν μεγάλους χώρους, ακόμα και αμφιθέατρα για να στεγάσουν τα γυμναστήρια τους. Η παράδοση τους έχει καθιερώσει αγώνες μεταξύ των χωριών που βρίσκονται σε διάφορα βουνά της Μαχατσκαλά.

Ο στόχος αυτών των ανθρώπων είναι να κρατήσουν τα νέα παιδιά μακριά από τρομοκρατικές οργανώσεις και να ακολουθήσουν τον δρόμο του αθλητισμού. Έχουν έναν στόχο, είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και μένουν μακριά από την παρανομία. Στα βουνά του Καυκάσου αυτή είναι μία πραγματική κληρονομιά. Η πάλη ανάμεσα στους πληθυσμούς, κατάφερνε να γαλουχήσει ανθρώπους από μικρά παιδιά και να χτίζουν χαρακτήρα και γενναιότητα, όπως ισχυρίζονται οι παλιοί.

Την περίοδο πάντως της Σοβιετικής Ένωσης η πάλη στο Νταγκεστάν δεν είχε ιδιαίτερα την προσοχή του κόσμου. Σήμερα τα γυμναστήρια είναι πολλά και οι επιλογές των νέων περισσότερες.

Η πάλη εμποδίζει τα παιδιά να φύγουν για το...δάσος όπως αναφέρεται. Είναι οι Ισλαμικές ομάδες που τρομοκρατούν την περιοχή. Κάθε πρωί ξεκινούν τρέξιμο κατά μήκος της Κασπίας θάλασσας. Ένας παραδοσιακός τρόπος για να χτίσει ένας μαχητής αντοχή και να είναι στα σωστά κιλά. Τα Σαββατοκύριακα ακολουθούν τα ορεινά μονοπάτια και κάνουν προπονήσεις στον κρύο και καθαρό αέρα.

Οι πρώην αθλητές γίνονται προπονητές και οι οικογένειες αφήνουν τα παιδιά τους να προπονούνται μετά το σχολείο για αρκετές ώρες. Μαθαίνουν να παλεύουν αλλά και να φέρονται σωστά έξω στην κοινωνία. Η φτώχεια είναι ένας βασικός λόγος που οι Νταγκεστανοί στρέφονται στην πάλη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα χρήματα για εξοπλισμό και είναι μία προσιτή ενασχόληση για όλες τις οικογένειες.

Η εγκληματικότητα πάντως υπάρχει στο Νταγκεστάν και δεν έχει αντιμετωπιστεί καταλλήλως. Πολλοί νέοι πήγαν στην Συρία για να πολεμήσουν υπέρ του Ισλαμικού κράτους. Μία δεκαετία πριν οι Ρώσοι είχαν περιορίσει αυτές τις ομάδες που αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα βουνά για να γλιτώσουν.

Η πάλη προσφέρει μία διαφορετική οπτική για την στάση ζωής ακόμα και για την θρησκεία. Οι προπονητής και οι αθλητές προσεύχονται μαζί. Η παράδοση αυτή έχει εξευγενίσει τους νέους που βλέπουν τα πρότυπα τους να φτάνουν ψηλά και θέλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

ΠΑΟΚ: Ο Γιώργος Σαββίδης "έφτιαξε" φανέλα για τον Roy Jones Jr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ