MMA

Η 18χρονη thai fighter που έχασε την ζωή της από το κόψιμο κιλών

Η 18χρονη thai fighter που έχασε την ζωή της από το κόψιμο κιλών

Η 18χρονη Jessica Lindsay έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο αφού οι ακραίες προσπάθειες της να χάσει άμεσα κιλά της στοίχισαν την ζωή. Θυμηθείτε την ιστορία της.

Η τραγική ιστορία της Jessica Lindsay έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο αφού οι ακραίες προσπάθειες της να χάσει άμεσα κιλά της στοίχισαν την ζωή. Συγκεκριμένα η 18χρονη ήθελε να αγωνιστεί σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα το 2017 και στόχο είχε να χάσει οκτώ κιλά σε μία εβδομάδα ώστε να πιάσει τα 64.

Δεν τα κατάφερε και πέθανε στο νοσοκομείο μετά από τέσσερις μέρες μάχης, με τα εσωτερικά της όργανα να υπολειτουργούν που ήταν αποτέλεσμα υπερθερμίας και αφυδάτωσης. Η μητέρα της Sharron Lindsay αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη της πως έφτασε σε αυτό το σημείο. Η νεαρή έτρεχε καθημερινά στους 31 βαθμούς με μία στολή που την βοηθούσε να χάσει υγρά. Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα μειώνοντας καθημερινά το ποσοστό του νερού που λάμβανε μέχρι την τελευταία μέρα που δεν ήπιε καθόλου.

Σε αυτή την διάρκεια έκανε σάουνα για να ρίξει τα κιλά. Η διατροφή της είχε μόνο καφέ ρύζι, κοτόπουλο και μπρόκολο.

"Ήθελε να τα καταφέρει με όποιο τίμημα κι αν ήταν αυτό. Δεν θα σταματούσε αν δεν έφευγαν τα κιλά", θυμάται η μητέρα της. Ο λόγος που προσπαθούσε με πάθος να χάσει τα κιλά πριν τους αγώνες ήταν για να μην γίνει...ρεζίλι όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Το απότομο κόψιμο κιλών δεν είναι ασφαλές σύμφωνα με έρευνες. Συγκεκριμένα οποιαδήποτε απώλεια βάρους άνω του 5% του συνολικού βάρους μέσα σε λίγες μέρες είναι επικίνδυνο.

Το weight-cutting είναι η πρακτική της γρήγορης απώλειας κιλών και είναι σημαντική στον αθλητικό ανταγωνισμό. Οι αθλητές θεωρείται πως έχουν αβαντάζ αν ρίξουν κιλά και παίζουν σε χαμηλότερη από αυτή που ανήκουν.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι απώλειας βάρους: Ο πρώτος να χάνει κάποιος κιλά σταδιακά για μερικές εβδομάδες στοχεύοντας στο λίπος και τους μύες. Ο δεύτερος να αφυδατωθεί τις τελευταίες μέρες πριν τους αγώνες.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ewa Brodnicka: H μοιραία της Πολωνικής πυγμαχίας τρελαίνει κόσμο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ