MMA

Floyd θρησκεία, μπουνιές, τίτλοι και αλητεία!

Floyd θρησκεία, μπουνιές, τίτλοι και αλητεία!

Με αφορμή τα 39α γενέθλια του το Fightsports κάνει ένα αφιέρωμα στον Floyd Mayweather και θυμάται τις μεγάλες στιγμές του. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου του 1977 έμελλε να γεννηθεί ο άνθρωπος που θα άλλαζε το ρου της ιστορίας της επαγγελματικής πυγμαχίας. Νωρίτερα απ'αυτόν είχαν προηγηθεί πολλοί και καλοί πυγμάχοι. Πρωταθλητές και θρύλοι του αθλήματος που στο άκουσμα και μόνο του ονόματός τους η παγκόσμια κοινωνία του μποξ... γονατίζει.

Σαν σήμερα όμως ήρθε στη ζωή ο άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει το μποξ στην κορυφή ως προς τον επαγγελματισμό και τον βιοπορισμό. Είναι αυτός που έκανε τους μποξέρ να πληρώνονται καλύτερα. Είναι αυτός που εκτός από καλύτερος όλων των εποχών κατάφερε μόλις μ'ένα παιχνίδι να ανέβει στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη σε τέτοιο σημείο ώστε ούτε στον ορίζοντα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον να μπορεί να απειλήσει την απόλυτη κυριαρχία του κάποιος άλλος.

Το Γκραν Ράμπιτς στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ σήμερα πανηγυρίζει γιατί το καμάρι της περιοχής ο Ολυμπιονίκης και αήττητος παγκόσμιος πρωταθλητής σε πέντε κατηγορίες έχει τα γενέθλιά του. Ο Floyd Mayweather έγινε σήμερα 39 ετών. Κατάφερε στον ίδιο βαθμό να τον μισούν και να τον αγαπούν όμως αυτοί που τον μισούν είναι αυτοί που τον έκαναν πλούσιο αφού εδώ και είκοσι χρόνια όπως λέει και ο ίδιος τον πληρώνουν για να τον δουν να χάνει.

Ακόμη και τώρα που αποσύρθηκε και λέει πως δεν θα επιστρέψει για να επιχειρήσει να κάνει το θρυλικό 50-0 (σ.σ. πιάνοντας τον Rocky Marciano) αυτοί που δεν τον γουστάρουν κοινώς τον προκαλούν να παίξει με τον Golovkin ή και άλλα μεγάλα ονόματα εξαντλώντας όλες τις πιθανότητες για να χάσει έστω και μία φορά. Αυτή τη μία φορά που όλοι θεωρούν ότι εάν έρθει ποτέ θα τον... σκοτώσει.

Ο Floyd όμως... γελάει! Γελάει και παίζει με τα media όπως έκανε με το καλήμερα της καριέρας του. Κατηγορήθηκε πως τον... έσπρωχναν οι εκάστοτε επιτροπές που ανελάμβαναν τη διαιτησία και την κρίση των αγώνων του γιατί είχε το χρήμα και τη δύναμη να τους ελέγχει. Κανείς όμως δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι εκτός από την οικονομική ανάπτυξη του μποξ ο συγκεκριμένος αθλητής μετέτρεψε τους αγώνες σε σεμινάριο πυγμαχίας με την άμυνα να γίνεται η καλύτερη επίθεση!

Ο CANELO ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ!

Ορθώς θα πει κανείς ότι ξεκινάμε να πούμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του Floyd από τα τελειώματα της καριέρας του αλλά όλο το ζουμί κατά την άποψη του fightsports.gr είναι στο μεγάλο παιχνίδι που έκανε ο Mayweather κόντρα στον Saul "Canelo" Alvarez.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν ο Mayweather μπήκε στο ρινγκ για να παίξει με τον πιο δυνατό και νεότερο... ναυαρχίδα πια της "Golden Boy Promotions" Saul Alvarez. Ο κόσμος θεώρησε πως ο Floyd το έκανε με πολύ μεγάλο ρίσκο τότε, αφού αναγκάστηκε να υποκύψει στις πιέσεις των φανς για ένα δύσκολο ματς.

Όντως, ακόμη και οι πιο "τρελοί" οπαδοί του "Money" το παιχνίδι το είχαν για δύσκολο. Ο Floyd όμως είναι "γάτα" και ήξερε καλά τι έκανε. Όταν λέμε τον έκανε... άλογο εννοούμε τον έκανε... άλογο. Δώδεκα γύρους ο Αμερικανός μάθαινε στον κατά τ'άλλα σούπερ μποξέρ πώς παίζεται απλά το μποξ. Ας μας συγχωρείτε για την έκφραση αλλά ο Mayweather... ξεφτίλισε τον "μικρό". Όμως ακόμη και τότε φάνηκε ότι ο Canelo θα είναι ο συνεχιστής, τυπικά του Αμερικανού ως προς το "rule" των επιτροπών καθώς υπήρξε μία κριτής από τους τρεις που έδωσε το παιχνίδι ισοπαλία.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΖΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

Ακολούθησαν δύο ματσάρες με τον Maidana. Ο Αργεντινός μετά τον Castillo το 2002 έγινε ο μοναδικός μποξέρ που ανάγκασε τον "Pretty Boy" να μπει στη διαδικασία της ρεβάνς. Τον κέρδισε και τις δύο φορές, αλλά ειδικά την πρώτη πολύ δύσκολα. Ο "Chino" έδειχνε να μην του ταιριάζει του Mayweather, όμως φέρθηκε έξυπνα σύμφωνα μ'αυτόν και την οικογένεια του μια και λέει και ο ίδιος ότι αφού τον έκανε πλούσιο ο σημερινός εορτάζοντας δεν χρειάζεται να παίξει ξανά μποξ.

Μετά τους αγώνες με τον Marcos λοιπόν και με την αμφισβήτηση να πλανάται από πάνω από το όνομα το μυθικού Mayweather Jr. ο κύριος "49-0" κατάλαβε ότι τώρα στο τέλος χρωστάει στον εαυτό μια τεράστια... μπάζα και στον κόσμο ένα τεράστιο παιχνίδι! Σ'ένα ματς NBA λοιπόν ο Mayweather πέφτει τετ - α - τετ με τον Manny Pacquiao (σ.σ. ίσως στο πιο στημένο σκηνικό στην ιστορία του μποξ) κι αφού ανταλλάζουν τηλέφωνα λέγεται ότι το ίδιο βράδυ ο Φιλιππινέζος, μεγαλύτερος εχθρός του όλα αυτά τα χρόνια πάει σ'ένα ξενοδοχείο τον βρίσκει και κλείνουν το παιχνίδι του αιώνα. Ναι, επιτέλους έλεγαν όλοι ο Floyd Mayweather και ο Manny Pacquiao θα παίξουν για να καταλήξουμε στο ποιος είναι ο καλύτερος.

O Mayweather ήξερε 100% ξανά τι έκανε. Οι περισσότεροι... μάσησαν αυτός γνώριζε ότι ο Pacquiao... φωτιά του παρελθόντος δεν έχει κανένα όπλο για να τον απειλήσει τώρα και έπειτα από ένα... τρελό promotion HBO και Showtime κάλυψαν στις 2 Μάιου 2015 το μεγαλύτερο πυγμαχικό παιχνίδι όλων των εποχών από πλευράς ενδιαφέροντος και οικονομικών εισπράξεων.

Το παιχνίδι σαν παιχνίδι ήταν μία... σούπα και μισή αλλά έσπασε τέτοια ρεκόρ που δεν ξανά έγινε ποτέ και μπορεί να μην γίνει ξανά κιόλας. Ο Pacquiao που πήρε 100.000.000 δολάρια και κάτι ανακοίνωσε πως έπαιξε τραυματίας ενώ ο Mayweather πού... χτύπησε τα 300.000.000 δολάρια δήλωσε πως έκανε αυτό που του ζήτησε ο κόσμος, κέρδισε τον φαινομενικά ποιο δύσκολο αντίπαλό του και τότε πλέον του έμενε ένα "κλεισμένο" παιχνίδι βάσει συμβολαίου και... γεια σας μετά. Τέλος καριέρας και διακοπές...

ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ 12/9/2015

Ο Andre Berto o δυναμικός αλλά καθόλου επιπέδου Mayweather γράφτηκε στην ιστορία γιατί έγινε ο τελευταίος πυγμάχος, μέχρι και τώρα που έπαιξε κόντρα στον Floyd.

Ο αήττητος παρέμεινε αήττητος και στο τέλος της μάχης απλά γονάτισε στη μέση του ρινγκ, συγκινημένος, όμως, απόλυτα προσγειωμένος εκείνη τη στιγμή στην απόφασή του να σταματήσει το μποξ. Τα μάτια και οι δηλώσεις του μιλούσαν για το τέλος της καριέρας του καλύτερου πυγμάχου στην ιστορία του αθλήματος του αυτοαποκαλούμενου και "TBE".

Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον Mayweather ότι θα σταματήσει γιατί εκτός του ότι είναι πάντα σε τρομακτική κατάσταση ξανά το 2007 και μετά το τέλος του αγώνα με τον Oscar De La Hoya είχε αποσυρθεί για να επιστρέψει τελικά μόλις μερικούς μήνες αργότερα και να νικήσει και τον Ricky Hatton.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΑ

Στη ζωή του και την καθημερινότητα του δεν το κρύβουμε πως αναφερόμαστε και θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε όσο διαβάζετε fightsports.gr γιατί ο Floyd Mayweather δεν είναι απλά ο καλύτερος μποξέρ του πλανήτη είναι ένας σταρ που ναι και ας μας συγχωρείτε πάλι εάν ο Floyd... κλάσει αποτελεί είδηση.

Για να φτάσει όμως να είναι αυτό που είναι πέρασε πολλά. Πέρασε φτώχεια, πέρασε να είναι εγκαταλελειμμένος από μία μάνα εθισμένη στα ναρκωτικά και από έναν πατέρα που αν και προπονητής του και ηθικός αυτουργός (σ.σ. το παραδέχεται και ο Mayweather Jr.) της τεράστιας επιτυχίας είναι ένα από τα πιο μυστήρια... καράβια με εμπλοκή του ονόματός του εκτός από την πυγμαχία και σε εμπόριο ναρκωτικών.

Υπάρχει μία ιστορία που λέει και ο ίδιος ο Mayweather στην οποία αναφέρει ότι στο σπίτι της γιαγιάς του που τον μεγάλωσε δεν υπήρχε καν ηλεκτρικό ρεύμα μερικές φορές, αλλά όταν είπε στην Brenice Mayweather πως ήρθε ώρα να δουλέψει κάπου για να βοηθήσει την κατάσταση, αυτή γύρισε και του είπε: "Σκάσε και συνέχισε να πυγμαχείς" .

Όντως το έκανε και δικαιώθηκε όσον αφορά τα κέρδη και τη δόξα και την ιστορία. Πέρασε πολλά για να φτάσει μέχρι εδώ. Έκανε λάθη πολλά, φλέρταρε με τη φυλακή όταν κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία προς τη μητέρα των παιδιών του όμως την έβγαλε καθαρή τελικά. Θεωρείται καλός πατέρας γιατί έχει την ευλογία να μην λέει όχι στα παιδιά του... Γενικά ο Mayweather θα έλεγε κανείς απ'έξω ότι κάνει τη ζώαρα του και περνάει τέλεια.

Σ'ένα από τα "ALL ACCESS" λέει ότι κουράστηκε από τα πάρτι και τις γυναίκες και τα ξενύχτια. Ξαπλωμένος ο Mayweather απολάμβανε το μασάζ του και δήλωνε πως πλέον γι'αυτόν αυτή ήταν η μεγαλύτερη διασκέδαση η ξεκούραση. Τρεις μέρες μετά φωτογραφιζόταν να πετάει πάνω από 50.000 δολάρια στα γυμνά κορμιά, επαγγελματιών χορευτριών... Αψυχολόγητο παλικάρι. Οι πρωταθλητές όμως έχουν και μία τρέλα μέσα τους πώς να το κάνουμε είναι γεγονός αυτό.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ "ΑΓΚΑΘΙ" ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ

Στην Ολυμπιάδα του 1996 ο 19χρονος Mayweather κατεβαίνει για να τα πάρει όλα. Γίνεται ο πρώτος Αμερικανός που κερδίζει Κουβανό σε τελική φάση μετά από 20 ολόκληρα χρόνια και πάει για να τα παίξει όλα για όλα. Φτάνει λίγο πριν το χρυσό μετάλλιο, αλλά για πρώτη και τελευταία φορά από εκείνη την ημέρα ο μεγάλος Floyd Mayweather χάνει από τον Serafim Todorov με απόφαση των κριτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και ο διαιτητής μπερδεύτηκε και σήκωσε το χέρι του Mayweather αρχικά, αλλά η απόφαση ήταν τελείως διαφορετική. Έπειτα ο νεαρός τότε πυγμάχος ούτε στο βάθρο δεν ανέβηκε για να πάρει το μετάλλιο του και έγινε σωστά η αιτία η αμερικάνικη Ομοσπονδία να... σφαχτεί με την ολυμπιακή επιτροπή.

Το βασικό της υπόθεσης είναι ότι ο Mayweather ορκίστηκε εκείνη την ημέρα πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον αδικήσει και πως ο ίδιος δεν θα επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να χάσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία...

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Γιάννης Αϊδινιώτης: Οι 13 σφαίρες και το ξύλο για την κολόνια!

Πολεμικές τέχνες πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού (BINTEO)

Έστειλανδάσκαλοπολεμικών τεχνών στη φυλακή του διαβόλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ