MMA

Έλενα Χατζηλιάδου: "Η αγάπη για το Καράτε νίκησε όλα τα εμπόδια!"

Έλενα Χατζηλιάδου: "Η αγάπη για το Καράτε νίκησε όλα τα εμπόδια!"

Διαβάστε πώς η Έλενα Χατζηλιάδου σκέφτηκε να σταματήσει την καριέρα της στο καράτε. Απαντάει στο ερώτημα γιατί τελικά έμεινε στον πρωταθλητισμό αναγκασμένη όμως να φύγει στο εξωτερικό.

Είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος για 14 φορές από το 2002 μέχρι και σήμερα και σε όλες τις κατηγορίες. Τίμησε την πατρίδα της με μετάλλια σε Ευρώπη και Παγκοσμίως με την πιο πρόσφατη επιτυχία της στο Βερολίνο και το "Banzai Open". Χρυσό και εκεί για την Έλενα Χατζηλιάδου η οποία ξεπέρασε τον τραυματισμό της και επέστρεψε κυριαρχώντας στην κατηγορία της σ'ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά.

Η νεαρή καρατέκα, μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο fightsports.gr και μια και για το Καράτε έχει ξημερώσει... Ολυμπιάδα βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Έλενα για Ολυμπιακούς Αγώνες με φόντο το Τόκιο το 2020.

Στην παρακάτω συνέντευξη δεν θα διαβάσετε την αυτούσια συνέντευξη μίας αθλήτριας που πρωταγωνιστεί... Θα διαβάσετε κυρίως πώς η Έλενα Χατζηλιάδου σκέφτηκε να σταματήσει την καριέρα της. Απαντάει στο ερώτημα γιατί τελικά έμεινε στον πρωταθλητισμό, αναγκασμένη όμως να φύγει στο εξωτερικό.

Είναι πραγματικότητα πλέον και το καράτε θα είναι το 2020 στους Ολυμπιακούς. Ποιες οι προσδοκίες σου;

"Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για την οικογένεια του Καράτε. Ευελπιστώ ότι πλέον σανΟλυμπιακό άθλημα θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και η στήριξη που θα έπρεπε στους Έλληνες Καρατέκα.

Οι προσδοκίες μου σαν Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Καράτε είναι πρώτα από όλα ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον για εμένα και τους συναθλητές μου. Για να είμαι όμως ρεαλίστρια θέλω να μοιραστώ μία πραγματικότητα μαζί σας.

Η δίψα για την επιτυχία μου είναι μεγάλη όμως όταν βιώνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα εμπόδια, ψυχολογικό πόλεμο, οικονομική ανεπάρκεια, αδιαφορία και πολλά άλλα τότε αρχίζεις και φθείρεσαι ψυχικά και ψυχολογικά".

Ήθελε να σταματήσει...

"Αν και πολύ νέα, ήμουν ένα βήμα πριν σταματήσω τον πρωταθλητισμό. Σ'εκείνο το σημείο βρήκα τη δύναμη και αναγκάστηκα λοιπόν να αφήσω τα πάντα πίσω μου και να ξεκινήσω από το μηδέν σε μία άλλη χώρα όπου βρήκα μια ελπίδα για να συνεχίσω με αυτό που αγαπάω.

Όλα αυτά, μαζί με την στήριξη του πατέρα και προπονητή μου Μάξιμο Χατζηλιάδη, με γέμισαν με μεγάλη ψυχική δύναμη για να μην εγκαταλείψω.

Τώρα που έγινε το Καράτε Ολυμπιακό άθλημα εύχομαι να είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα όχι μόνο για μένα αλλά και για όλους του Έλληνες αθλητές. Και μια που το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ κοντά ευελπιστώ να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και μαζί με τον Εθνικό μας προπονητή κ. Στέλιο Σκαρογιάννη να φέρουμε επιτυχίες σαν αυτές που έφεραν τα τελευταία χρόνια σε Παγκόσμιο επίπεδο ο κ. Γκουβούσης και Μάξιμος Χατζηλιάδης ή και ακόμα μεγαλύτερες".

Είσαι μία αθλήτρια που έχει κοπιάσει πολύ για να φτάσει στις επιτυχίες της. Ανέφερε μας μερικές απ'αυτές;

"Σε Παγκόσμια επίσημα πρωταθλήματα WKF έχω κατακτήσει μία 3η και μία 5η θέση. Σε ευρωπαϊκά επίσημα πρωταθλήματα EKF μία 5η και μία 2η θέση. Σε Karate1 - Premier League WKF μία 1η και μία 3η θέση.

Δύο χρυσά Βαλκανικά και 1 αργυρό BKF. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο WKF και μετάλλια σε διάφορα τουρνουά.

Είμαι 14 φορές Πανελλήνια Πρωταθλήτρια ΕΛΟΚ από το 2002 έως σήμερα σε όλες τις κατηγορίες.

Επίσης δεν μπορώ να παραλείψω την ευγνωμοσύνη μου και τη συνεργασία μου μεταξύ των προπονητών μου Μάξιμο Χατζηλιάδη, Άρη Κραβαρίτη και Κώστα Γκουβούση".

Εάν δεν ήσουν Καρατέκα και εξυπηρετούσες από άλλο πόστο το άθλημα. Θα έδινες ελπίδες στη χώρα μας να βρίσκεται με κάποιον ή κάποιους εκπροσώπους στο Τόκιο;

"Φυσικά! Η Ελλάδα έχει τρομερούς αθλητές όπως οι συναθλητές μου Τζάνος, Τριανταφύλλης, Πανετσίδου, Μαργαριτόπουλος που έχουν μεγάλη εμπειρία και όλες τις προοπτικές για τους Ολυμπιακούς και μέσα σε αυτούς βάζω και πιο νέους αθλητές χωρίς την ίδια εμπειρία αλλά με όλες τις προδιαγραφές να φτάσουν είτε σε παρόμοιο είτε σε υψηλότερο επίπεδο,όπως εγώ, ο Κοσμάς, ο Ξένος και άλλοι.

Επίσης πιστεύω να δω την αδερφή μου Γεωργία Χατζηλιάδου στη θέση μου όταν αποσυρθώ. Έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει μία μεγάλη αθλήτρια. Επιπροσθέτως, θα ήθελα να έβλεπα τον Κώστα Παπαδόπουλο στους Ολυμπιακούς, με τον οποίο «μεγάλωσα» με τα σεμινάρια και τη διδασκαλία του, αλλά όπως και να έχει είναι θρύλος στην ιστορία του ελληνικού Καράτε".

Το γυναικείο Καράτεέχει άντερα!

Με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και τη συνέντευξη της Έλενας Χατζηλιάδου στο fightsports.gr αξίζει να σας αναφέρουμε πως το στατιστικό που συνοδεύει τις Ελληνίδες καρατέκα στις τελευταίες τους εξορμήσεις είναι εξαιρετικό.

Στην ίδια διοργάνωση με την Έλενα το μετάλλιο κατέκτησε και η Έλενα Καβακοπούλου ενώ μόλις μερικές εβδομάδες πριν η Βίκυ Πανετσίδου σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στο "Karate-1" στην Πόλη.

Οι τρεις κυρίες του Καράτε στο κομμάτι του kumite έχουν φτάσει πολύ κοντά στο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του '14 και το Πανευρωπαϊκό του '16. Μία πραγματικά πολλά υποσχόμενη ομάδα για τη διάκριση στο επικείμενο Παγκόσμιο στο Λιντς της Αυστρίας.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Oμάδα μοναχών στο Νεπάλ σταματάει μαστροπούς με Κουνγκ φου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διάσημος Youtuber την είδε… νίντζα και έκοψε το δάχτυλο του on camera (ΒΙΝΤΕΟ)

Φινλανδές ΜΜΑer ποζάρουν γυμνές για να σώσουν την σχολή τους! (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ