MMA

Edwin Valero: Ένα φαινόμενο του μποξ που έφτασε στην αυτοκαταστροφή

Edwin Valero: Ένα φαινόμενο του μποξ που έφτασε στην αυτοκαταστροφή

Η ιστορία του Edwin Valero είναι η απόδειξη πως το ταλέντο καμιά φορά δεν είναι αρκετό για να σε σώσει από τα δεινά της ζωής.

Ο Βενεζουελάνος, Edwin Valero, ήταν αυτοκαταστροφικός και ότι έχτισε στην τεράστια καριέρα του το διέλυσε μέσα σε λίγες μέρες! Ξεκίνησε το μποξ στα 12 και όλοι παραμιλούσαν για το φοβερό του ταλέντο, την ταχύτητα, την αντοχή και το αψεγάδιαστο κοντινό του παιχνίδι.

Πέτυχε 86 ερασιτεχνικές νίκες και το σοβαρό ατύχημα που είχε στα 19 του χρόνια τον πείσμωσε περισσότερο. Το 2002 μπήκε στο πρώτο του επαγγελματικό αγώνα και έκτοτε έστελνε στο καναβάτσο όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του. Έκανε 17 νίκες όλες στον πρώτο γύρο!

Κανείς δεν άντεχε τα χτυπήματα του Dynamite.Το πρώτο παιχνίδι που ζορίστηκε ήταν το 2006 με τον Mosquera που τον έριξε νοκ ντάουν. Σηκώθηκε σαν αληθινός πρωταθλητής και γύρισε το ματς. Τα θρυλικά σπάρινγκ με τον Pacquiao και τον Morales ακόμα τα συζητούν. Μάλιστα τον Morales τον δέρνει live σε βίντεο και αποδεικνύει γιατί γινόταν τόσο μεγάλο ντόρος.

Έφτασε σε παιχνίδι να πετύχει 16 σερί χτυπήματα, ρεκόρ ανεπανάληπτο. Όλα καταστράφηκαν μετά το τέλος της καριέρας του, όταν μαχαίρωσε και σκότωσε την γυναίκα του σε ξενοδοχείο το 2010.

Δεν ήταν η μοναδική "έκρηξη" του Valero αυτή αφού είχε και άλλα περιστατικά βίας. Ωστόσο αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του, μέσα στο κελί. Δείτε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Boxing Legends Tv.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

O Mike Tyson είναι επισήμως ο βασιλιάς της κάνναβης (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ