MMA

Δεκατρείς μήνες μετά το τρομακτικό ατύχημα του, νίκη στο UFC για τον Horcher!

Δεκατρείς μήνες μετά το τρομακτικό ατύχημα του, νίκη στο UFC για τον Horcher!

Στο UFC της Οκλαχόμα ο Darrell Horcher πέτυχε την πρώτη του νίκη στο UFC, κερδίζοντας με απόφαση πλειοψηφίας τον Devin Powel.

Στο UFC της Οκλαχόμα ο Darrell Horcher πέτυχε την πρώτη του νίκη στο UFC, κερδίζοντας με απόφαση πλειοψηφίας τον Devin Powel. Αυτός ήταν ο δεύτερος του αγώνας στην κορυφαία ΜΜΑ διοργάνωση αφού πέρυσι τον Απρίλιο δέχθηκε να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο Khabib Nurmagomedov με ελάχιστη προετοιμασία αφού αντικατέστησε τον τραυματισμένο Tony Ferguson.

Σίγουρα η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του όμως η δυσκολότερη μάχη της ζωής του είχε πραγματοποιηθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Περίπου ένα μήνα μετά τον αγώνα του με τον Khabib, ο Horcher, καβαλώντας την μηχανή του με έναν φίλο του τράκαρε με ένα Ford Escape SUV το οποίο του έκλεισε τον δρόμο ενώ πήγαιναν με 95 χλμ/ώρα, ο ίδιος εκτινάχθηκε σχεδόν 100 μέτρα μακριά ενώ η μηχανή του εξερράγην λες και έσκασε κάποια βόμβα μέσα της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο και εκεί οι γιατροί έκαναν την εξής διάγνωση για την κατάσταση του:

  • Πληγές στο συκώτικαι τα νεφρά
  • Ρήξη οπίσθιου χιαστού και στα δύο γόνατα
  • Ρήξη εμπρόσθιου χιαστού και στα δύο γόνατα
  • Τραυματισμός έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο και έξω πλάγιου συνδέσμου στο δεξί.
  • Τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος στο δεξί γόνατο
  • Συντριπτικό κάταγμα στο χέρι
  • Εγκαύματα και πληγές στο δέρμα από την τριβή με την άσφαλτο

Παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς ο Horcher ήταν τυχερός γιατί φορούσε το κράνος του και όταν εκτινάχθηκε, έπεσε σε χορτάρι κάποιου γηπέδου της περιοχής και όχι σε πολύ σκληρή επιφάνεια. Ενώ, σύμφωνα με τον φίλο του, είχε τις αισθήσεις του αμέσως μετά το ατύχημα και έκανε πλάκα ότι το άντεξε σαν πρωταθλητής ο ίδιος λέει ότι σήμερα δεν έχει καμία ανάμνηση από τρεις ώρες πριν το ατύχημα μέχρι μια βδομάδα μετά.

Θυμάται πάντως τους γιατρούς να του λένε πόσο τυχερός είναι και ότι δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί ποτέ ξανά ενώ αυτός διαφωνούσε λέγοντας ότι θα επιστρέψει. Του είπαν ότι δεν θα περπατήσει για εβδομάδες μετά το νοσοκομείο και αυτός το έκανε από την επόμενη μέρα χρησιμοποιώντας ένα Πι.

Τέσσερις μήνες μετά τον τραυματισμό, συναθλητές του ερχόντουσαν από το σπίτι του για να κάνουν πολύ ελαφριά προπόνηση με στόχους αφού είχε ήδη χάσει 15 κιλά μυική μάζα από την απραξία και ήθελε να είναι σε καλή φόρμα αφού ήταν σίγουρος ότι θα επιστρέψει στο οκτάγωνο.

Επτά μήνες μετά τον τραυματισμό και ήταν έτοιμος για ελαφρύ σπάρινγκ χωρίς λακτίσματα. Ένα μήνα μετά, τον Ιανουάριο του 2017, άρχισε το Grappling, τον Φεβρουάριο πήρε μέρος σε ένα τουρνουά Grappling και τον Μάρτιο πήρε το ΟΚ από τους γιατρούς να επιστρέψει 100% στις προπονήσεις και τους αγώνες, μόλις 10 μήνες μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του.

“Όταν ο μάνατζερ μου μου είχε ότι έχω μάχη στο UFC ήταν σουρεαλιστικό. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έχω ένα μήνυμα από την γυναίκα μου από τότε που με ρωτάει αν είναι πραγματικότητα. Ήταν τόσο αποσβολωμένη όσο και εγώ. Έπρεπε να μάθω να τρέχω πάλι. Έπρεπε να μάθω να πηδάω πάλι. Περπατούσα περίεργο. Είμαι ενθουσιασμένος αλλά και αγχωμένος.

“Κάνω συχνά πλάκα με τους φίλους μου. Διέλυσα ένα αυτοκίνητο τι μπορεί να μου κάνει ένας αντίπαλος; Δεν θα με χτυπήσει με ένα αμάξι 2 τόνων! Δεν τα παρατάω και πνευματικά δεν μπορεί να με σπάσει κανείς" λέει ο ίδιος στο FOX SPORTS. Σήμερα έχει την πρώτη νίκη του στο UFC.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ και δέος: Η καυτή Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ρώσοι χούλιγκανς εκπαιδεύονται στα γυμναστήρια για να κυνηγήσουν τους Άγγλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ring Girl του UFC ποζάρει σε παραλία του Μαϊάμι και προκαλεί πανικό (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ