MMA

Cinderella Man: Οι τρομεροί άθλοι του Russell Crowe για να φτάσει στο επίπεδο ενός μποξέρ

Cinderella Man: Οι τρομεροί άθλοι του Russell Crowe για να φτάσει στο επίπεδο ενός μποξέρ

O Russell Crowe εργάστηκε σκληρά για να μετατραπεί σε έναν σπουδαίο μποξέρ στην ταινία "Cinderella Man".

Η πυγμαχία δεν είναι απλό σπορ... Είναι αυτό που αλλάζει ακόμα και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου αν χρειαστεί και το ένιωσε καλά στο πετσί του ο κορυφαίος Russell Crowe στην ταινία Cinderella Man.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες πυγμαχίες ταινίες όλων των εποχών που βαθμολογείται έως σήμερα με 8,0 από το IMDB. Ο Crowe για να είναι πειστικός σε αυτή την ταινία χάρισε σώμα και ψυχή. Ο Crowe όταν διάβασε την ιστορία του James J. Braddock ενθουσιάστηκε. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο που δεν πάλεψε για την δόξα και τα προσωπικά του πάθη, αλλά για την οικογένεια του. Το 1930 στιγματίστηκε ως η περίοδος της "σπουδαίας κατάθλιψης". Εκεί όπου για λίγα χρόνια τα επίπεδα της φτώχειας χτύπησαν... κόκκινο και η ανεργία ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο. Ο Braddock όμως έπρεπε να επιβιώσει και μαζί να συντηρήσει την οικογένεια του.

Είναι κάτι το οποίο μπορούμε να συναντήσουμε και σήμερα κατά διαφορετικές περιόδους. Ο Crowe υποδύθηκε τον πρωταγωνιστή αφιερώνοντας πολλές ώρες προετοιμασίας. Ήταν τόσο δυνατός ο ρόλος που ο ίδιος παραδέχτηκε πως τον ακολούθησε σε όλη του την καριέρα. Ο Crowe μελέτησε τον ήρωα της ταινίας ώστε να αποτυπώσει ακριβώς το στυλ και τις κινήσεις του στο ρινγκ.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία για την τέχνη της πυγμαχίας ώστε να καταλάβει κάτι το οποίο δεν είχε επαφή έως τότε. Σε αυτή την προσπάθεια ήταν δίπλα του ο Angelo Dundee που προπονούσε για 21 χρόνια τον Muhammad Ali. Ο Crowe μετατράπηκε σε ένα τέρας φυσικής κατάστασης και στην οθόνη είδαμε έναν "πεινασμένο" μποξέρ. Ο Crowe διαπίστωσε πως την περίοδο εκείνη οι πυγμάχοι δεν έκαναν ιδιαίτερα βάρη με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Έτσι το πρόγραμμα του είχε ατελείωτο cardio και σπάρινγκ μέρα-νύχτα. Ο γνωστός ηθοποιός από τα 103 κιλά που ήταν μετατράπηκε σε Braddock των 80 κιλών. Μαζί με τον Wayne Gordon που ήταν Ολυμπιονίκης μποξέρ έκαναν καγιάκ, κολύμβηση,τρέξιμο, ποδηλασία, αναρρίχηση, και άλλα πολλά. Το σώμα του Crowe έγινε ατσάλινο. Μάλιστα δούλεψε τόσο πολύ το αριστερό hook του χέρι που ήταν το δυνατό του σημείο ώστε να ξεπεράσει την αδυναμία που είχε στο δεξί.

Οι μάρτυρες αυτών των γυρισμάτων ισχυρίζονται πως ο Crowe έγινε ένας σύγχρονος Braddock. Η άνεση των κινήσεων του, το στυλ, το δυνατό jab, όλα θύμιζαν τον τον πυγμάχο. Όπως έλεγαν αν δεν ήταν ηθοποιός δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο πειστικός πυγμάχος. Η ταινία είναι διαθέσιμη από το 2005.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ο Ζαμπίδης έγινε…τέρας την περίοδο της καραντίνας (ΦΩΤΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ