MMA

Barbara Buttrick: Η πρώτη γυναίκα παγκόσμια πρωταθλήτρια με τους 1000 αγώνες!

Barbara Buttrick: Η πρώτη γυναίκα παγκόσμια πρωταθλήτρια με τους 1000 αγώνες!

Διαβάστε την ιστορία της Barbara Buttrick ή "Mighty Atom", η οποία έγραψε ιστορία τη δεκαετία του '40, καθώς έγινε η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια με 1000 και πλέον αναμετρήσεις.

Η "Mighty Atom" ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του '40 και έγραψε ιστορία όντας η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια με 1000 και πλέον αναμετρήσεις.

Επισήμως, η Buttrick έκανε 30 επίσημους αγώνες έχοντας μία ισοπαλία και μία ήττα μονάχα τη δεκαετία του '60 που αποφάσισε να σταματήσει την σπουδαία καριέρα της.

Ξεκινώντας εντελώς τυχαία να παίζει πυγμαχία η Buttrick αναγκάστηκε να φύγει από την Αγγλία για τις ΗΠΑ ώστε να βρει παιχνίδια να παίξει. Στις ΗΠΑ συνάντησε σπουδαίες προσωπικότητες όπως τον Ali και άλλους με τους οποίους προπονήθηκε από κοινού.

Η "Mighty Atom" λέει στο BBC πως εκείνα τα χρόνια όλοι αντιμετώπιζαν ρατσιστικά μία γυναίκα μέσα σ'ένα γυμναστήριο και της ήταν εξαιρετικά δύσκολο να στεριώσει κάπου.

Τελικά, βρήκε γυμναστήριο και παντρεύτηκε τον προπονητή της για να νιώθει πιο ασφαλείς όταν πήγαινε σε άλλα gym για να σπάρινγκ και προπόνηση.

Όταν η Buttrick τελείωσε την καριέρα της δεν έμεινε εκτός πυγμαχίας και ίδρυσε την WIBF. Υπηρέτησε ως πρόεδρος την ομοσπονδία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αγγλίδα μποξέρ είναι η πρώτη γυναίκα που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια και δεύτερον είναι η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Hall of Fame.

H πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι 87 σήμερα και συνεχίζει να προπονείται όσο μπορεί για να μην χάσει τη φόρμα της όπως λέει στο πολύ ωραίο ενδιαφέρον που της ετοίμασε ο βρετανικός ειδησεογραφικός "κολοσσός".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ BBC:

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

ΟMikeTysonέπαιζε μποξ μαστουρωμένος με κόκα και χασίς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Tρέλανε μας... Jessica: Η καυτή μελαχρινή του UFC που δηλώνει πως ψάχνει άντρα! (ΦΩΤΟ)
H σέξι Κουβανή που «έβαλε φωτιά» στο Hands of Stone! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ