MMA

"Άφησα τις σπουδές μου για λίγο για να κάνω προετοιμασία και να φτάσω στο χάλκινο"

"Άφησα τις σπουδές μου για λίγο για να κάνω προετοιμασία και να φτάσω στο χάλκινο"

Η Μαρία Φουλεδάκη κατάφερε να πάρει τοχάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες Κωφώντης Τουρκίας στο στυλ του Ταεκβοντο και μίλησε για τις θυσίες που έκανε προκειμένου να φτάσει σε αυτή την επιτυχία.

Mια σπουδαία επιτυχία πέτυχε η Μαρία Φουλεδάκη για τα ελληνικά χρώματα που μαζί με τον Παύλο Λιότσο κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες Κωφών της Τουρκίας στο στυλ του Ταεκβοντο.

Η νεαρή αθλήτρια είναι 19 ετών, έχει όλο το μέλλον μπροστά της και αγωνιζόμενη στην κατηγορία των -67 κιλών έχει ήδη διακρίσεις στο παλμαρέ της. Δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό της Αρμενίας και τρίτη θέση στην Σαμσούντα, μαζί με αρκετά Πανελλήνια πρωταθλήματα. Η Φουλεδάκη μιλώντας στο Fightsports. gr μετά την επιτυχία της, θυμήθηκε το παιδικό της όνειρο που είχε πάντα μέσα μία τόσο μεγάλη διάκριση.

"Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να ονειρεύεται μία τέτοια διάκριση. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι περίμενα αυτή την θέση. Έδωσα το 100% για να τα καταφέρω, με προπονήσεις, τρεξίματα και ότι άλλο υπήρχε για να πετύχω. Δεν ξέρω ακριβώς την έφταιξε και δεν πήρα την πρώτη θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το χάλκινο μετάλλιο και ίσως αργότερα υπάρξουν ιδανικές συνθήκες για την κατάκτηση του χρυσού.

Δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τον χώρο του Ταεκβοντο. Θα ήθελα προς το παρόν να ασχοληθώ με τις σπουδές μου χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αφήσω τον αθλητισμό. Θα προσπαθήσω να πετύχω κάτι ενδιάμεσο για την χρονιά. Να συνδυάσω αθλητισμό και σπουδές".

Η Φουλεδάκη στην συνέχεια αποκαλύπτει πως θυσίασε για ένα χρόνο τις σπουδές της για την προετοιμασία! "Ο λόγος που ανέβαλα για ένα χρόνο τις σπουδές μου ήταν η προετοιμασία για τους αγώνες. Γι' αυτό και θα ασχοληθώ την ερχόμενη σεζόν με αυτές. Όταν ήμουν στο σχολείο κατάφερνα να δημιουργήσω ισορροπία μεταξύ αθλητισμού και σχολείου. Προσπαθούσανα έχω πρόγραμμα, ώστε να μην αμελώ κανένα από τα δύο. Δεν μπορώ να πω πως ήταν δύσκολο, αλλά ούτε και ιδιαίτερα εύκολο".

Τέλος η Φουλεδάκη στάθηκε σε αυτούς που την στήριξαν για να φτάσει στην μεγάλη διάκριση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

"Οι συναθλητές μου και οι προπονητές μου ήταν πάντα δίπλα μου κατά την διάρκεια της χρονιάς, εμψυχώνοντας με, δίνοντας μου κουράγιο και πάνω απ'όλα δείχνοντας πίστη σε μένα που θεωρώ πως ήταν το πιο βασικό, διότι είναι πολύ όμορφο να πιστεύουν σε σένα. Η πίστη αυτή με ωθούσε σε μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να τους ικανοποιήσω και να τους γεμίσω χαρά.

Πιστεύω πως η στήριξη της ομάδας μου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ήταν το έρεισμα σε όλη την προετοιμασία μου, μαζί με φίλους και οικογένεια. Η ομάδα μου είναι και οικογένεια μετά από τόσα χρόνια, υπάρχει ανεκτίμητη αξία, αγάπη και στήριξη".

Η Μαρία Φουλεδάκη είναι αθλήτρια του συλλόγου Τόλμη Κιλκίς που είναι από τoυς κορυφαίους της χώρας στο στυλ του Ταεκβοντο.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Dani Mathers: Το καυτό μοντέλο του Playboy που θέλει ο άντρας να ρίχνει ξύλο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ