ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολυμπάδης: "Να αξιολογήσει η Πολιτεία τον αθλητισμό"

Κολυμπάδης: "Να αξιολογήσει η Πολιτεία τον αθλητισμό"

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, Μανώλης Κολυμπάδης έκανε τον απολογισμό των αθλητών στο Μπακού και αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα προνόμια.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, Μανώλης Κολυμπάδης επιχειρώντας ένα πρώτο απολογισμό για τα πεπραγμένα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΟΕ, στέκεται ιδιαίτερα σε όλα τα παιδιά που μας εκπροσώπησαν όλες αυτές τις μέρες στο Αζερμπαϊτζάν.

«Αυτό που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα, παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειές τους, αλλά και μιλώντας με αυτά τα παιδιά, είναι το γεγονός ότι διέκρινα σε αυτά ένα ασίγαστο πάθος και μια ισχυρή θέληση για να δικαιώσουν τις προσπάθειές τους και να τιμήσουν τη σημαία της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου όπου αγωνίζονται.

Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι δεν θα εγκαταλείψουν έστω και αν χρειαστούν και προσωπικές θυσίες, καθώς αυτές οι δυσκολίες τους χαλυβδώνουν, αλλά για όλα υπάρχει και ένα όριο. Για αυτό η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα παιδιά και να είναι δίπλα τους. Αυτό πάντως που διαπίστωσα με χαρά είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι πολίτες από πολλούς και έχουν όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να πάνε μπροστά.

Θέληση, πάθος και σκληρή δουλειά, ενώ έχουν στόχους και ξέρουν πώς να τους πετυχαίνουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Είναι δε πολύ μπροστά από πολλά παιδιά της ηλικίας τους» τονίζει ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και αυτόματα στο μυαλό του έρχεται και το θέμα με τα προνόμια και το χαρτί από την ΓΓΑ που ήρθε και στα γραφεία της ΕΟΕ και διευκρίνιζε ότι οι επιτυχίες στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες δεν θα εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

«Δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που προϋπήρχε εδώ και αρκετό καιρό δείχνοντας μια ατμόσφαιρα αντιπαλότητας μεταξύ της πολιτείας από τη μία και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των αθλητικών ομοσπονδιών από την άλλη. Και αυτό επειδή κάποιοι φαίνεται να νομίζουν ότι οι ομοσπονδίες και η ΕΟΕ, έχουν μια άνεση και μια πολυτελή διαβίωση και αυτό δημιουργεί εντυπώσεις και κάνει αρκετούς να μας βλέπουν με μισό μάτι.

Η ΓΓΑ δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς τον αθλητισμό και ο στόχος της είναι να τον υπηρετεί για αυτό θα θερμοπαρακαλούσα την πολιτεία να προσπαθήσει να αξιολογήσει στο σύνολό του τον ελληνικό αθλητισμό, να προχωρήσει στον έλεγχο των ομοσπονδιών και γενικά να κάνει ότι μπορεί προς το γενικό καλό του αθλητικού γίγνεσθαι. Ας κάτσει στο ίδιο τραπέζι με όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και ας καταλάβουν ότι τα περισσότερα και πιο βασικά πράγματα στον χώρο μας δεν απαιτούν καν χρήματα. Θέλουν σωστό προγραμματισμό, συνεργασία και σε τελική ανάλυση μια φιλική παρότρυνση με ένα χτύπημα στην πλάτη ή ένα καλό λόγο σε αυτά τα παιδιά» λέει ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής που λίγο πριν αναχωρήσει από το Μπακού, νοιώθει μια γλυκόπικρη γεύση.

«Ναι, διότι από τη μία χαιρόμαστε για τις ελληνικές διακρίσεις και για τους αθλητές μας, από την άλλη όμως νοιώθω πίκρα όταν το βλέμμα μου πέφτει σε αυτά που περιμένουμε να δούμε όταν φτάσουμε στην Ελλάδα. Δυστυχώς προβλέπω ότι αν συνεχιστεί η οικονομική κρίση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, τα πράγματα θα είναι πολύ αρνητικά για τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος μέχρι τώρα έτρεχε με κεκτημένη ταχύτητα από το 2004 αλλά τώρα δίνει μάχη χαρακωμάτων για να κρατήσει απλά τα κεκτημένα και τα αυτονόητα».

Η συγκομιδή των Ελλήνων αθλητών έφτασε τα εννέα μετάλλια (1 χρυσό – 4 ασημένια – 4 χάλκινα) την οποία ο Μανώλης Κολυμπάδης σχολιάζει ικανοποιητική. «Θεωρώ πως είναι πολύ καλή. Σίγουρα είχαμε τα φόντα για να πάρουμε ακόμα και 12-13 μετάλλια, αλλά το μετάλλιο και η διάκριση δεν είναι κάτι που το προγραμματίζεις λες και είναι ραντεβού ! Εγώ πάντως είδα τους αθλητές μας και τις αθλήτριες να υπερβαίνουν εαυτόν, να τα δίνουν όλα και το κυριότερο να μην υστερούν σε πάθος και καρδιά. Και έχω άποψη για κάθε άθλημα αφού βρεθήκαμε σε όλες τις εγκαταστάσεις και παρακολουθήσαμε τις περισσότερες προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών». Κλείνοντας ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής κάνει λόγο για την τιμή που του έκανε η ΕΟΕ και οι συνάδελφοί του να τον επιλέξουν σε αυτή τη θέση, την οποία κατείχε και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Κάθε φορά είναι μοναδική, ιδιαίτερα σε αγώνες τόσο σημαντικής εμβέλειας. Η εμπειρία του 2004, αλλά και γενικότερα αυτή που έχω αποκτήσει από τη θητεία μου όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό με βοήθησαν να διαχειριστώ τις καταστάσεις και να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, για το οποίο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο, αλλά και όλα τα στελέχη της, για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό τον καιρό. Για μένα ήταν μια μεγάλη τιμή και ουσιαστικά ανάμνηση ζωής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ