ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τον "38ο αγώνα δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού

Αντίστροφη μέτρηση για τον "38ο αγώνα δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού

Μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις, ο Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού θα πραγματοποιηθεί για 38η χρονιά, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, σε μία καταπράσινη διαδρομή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού (Στρατηγού Καλλάρη & Μαλακάση).

Ο Αγώνας αποτελεί συνέχεια του θεσμού που διεξάγεται εδώ και 37 χρόνια και διοργανώνεται από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ένα Δήμο με παράδοση και σταθερή παρουσία στον αθλητισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα.

Ο φετινός Αγώνας Δρόμου αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και να καταρρίψει κάθε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς μέχρι σήμερα (25/11) έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.500 δρομείς.

Ο 38 Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού περιλαμβάνει δύο διαδρομές ενηλίκων 10χλμ. και 5χλμ., καθώς και τέσσερις αγώνες για παιδιά: 100μ., 200μ., 400μ. και 1.000μ. Έχει προβλεφθεί επίσης περίπατος 5χλμ., καθώς και ξεχωριστές εκκινήσεις για οικογένειες 400μ. & ΑΜΕΑ 50μ.

Ο Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού τελεί από φέτος υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους όσους αγαπούν το τρέξιμο, επαγγελματίες δρομείς και μη, καθώς στόχος του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού είναι η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος και της σωματικής ευεξίας. Όλες οι διαδρομές έχουν εκκίνηση το Άλσος Ψυχικού και η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται για τις 09:30 το πρωί.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη, ο οποίος επισήμανε: "Ο Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού είναι μια γιορτή του μαζικού αθλητισμού. Μια γιορτή για όλους. Έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να απευθύνεται σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση. Το ζητούμενο δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η συμμετοχή, η χαρά και η ευεξία που προσφέρει η φυσική άσκηση."

Ο Πρόεδρος του συνδιοργανωτή Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ), κ. Γεράσιμος – Αλέξανδρος Μαζαράκης δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιείται μια από τις πλέον δημοφιλείς θεσμοθετημένες αθλητικές διοργανώσεις και μάλιστα φέτος υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με το αυξημένο κύρος και την αξιοπιστία που αυτό συνεπάγεται. Η πεποίθησή μας ότι διοργανώνοντας τον αγώνα αυτόν, σε έναν από τους πιο πράσινους δήμους του λεκανοπεδίου, ανταποκρινόμαστε σε μια πραγματική ανάγκη των συμπολιτών μας να αθληθούν και – γιατί όχι; -να διακριθούν, επιβεβαιώνεται από την αθρόα συμμετοχή, που μέχρι στιγμής δείχνει διπλάσια από πέρσι. Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, ειδική θέση στον Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κατέχουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τους Εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ, που καλύπτουν τις ανάγκες του φετινού αγώνα».

Ο εκπρόσωπος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, τεχνικός σύμβουλος κ. Χρύσανθος Καρούζος κάλεσε τους συμμετέχοντες να απολαύσουν αυτόν τον ιστορικό αγώνα, τονίζοντας ότι η άθληση επιδρά πολύπλευρα τόσο στην κοινότητα των αθλούμενων όσο και γενικότερα στην κοινωνία.

Στην συνέντευξη τύπου θα παρευρεθεί η αθλήτρια παραολυμπιακών αγώνων Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία με το αγωνιστικό της ποδήλατο θα ανοίξει τον αγώνα δρόμου.

Η κα. Χριστίνα Καραβατά υπεύθυνη χορηγικής δράσης & εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Cyta Ελλάδος, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης είπε σχετικά: "Η Cyta, από την αρχή της δραστηριοποίησής στην Ελλάδα, επέλεξε να βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες παρέχοντας Internet σε κάποιες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Σήμερα, 7 χρόνια μετά, ως εταιρεία τετραπλών υπηρεσιών, σταθερής, κινητής, internet και τηλεόρασης, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στους δήμους και τους κατοίκους τους υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία, την ευεξία, τα αθλητικά ιδεώδη και ενεργοποιούν γειτονιές, μικρούς και μεγάλους."

Συνεργαζόμενος φορέας της φετινής διοργάνωσης είναι ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εδώ και 84 χρόνια προσφέρει αδιάκοπα εθελοντική, κοινωνική και ανθρωπιστική βοήθεια. Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές και τις χορηγίες θα δοθούν σε είδη για την ενίσχυση και στήριξη της ανεκτίμητης υπηρεσίας που παρέχει.

Οι τρόποι εγγραφής πραγματοποιούνται αρχικά ηλεκτρονικά στις φόρμες εγγραφής που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (www.philothei-psychiko.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΠΑ (www.okapa.gr) και στα λοιπά links της διοργάνωσης: www.facebook.com/agonasdromoupsychikou και www.facebook.com/okapasport. Από την Πέμπτη 26/11 έως το Σάββατο 5/12 οι εγγραφές θα γίνονται μόνο αυτοπροσώπως στη γραμματεία των αγώνων που θα λειτουργεί στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell) το διάστημα Πέμπτη 26/11, Παρασκευή 27/11 και από Δευτέρα 30/11 έως και Σάββατο 5/12/2015, ώρες 10.00 – 19.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ