Στο Μάτι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο

Στο Μάτι, την περιοχή που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, αποφάσισε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, να πραγματοποιήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο.

Στο Μάτι, την περιοχή που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, αποφάσισε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, να πραγματοποιήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο. Στη διοργάνωση, η οποία θα γίνει αύριο (25/11) στο ξενοδοχείο Cabo Verde, θα συμμετέχουν όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας, αλλά και ο πρόσφυγας αθλητής, Βισάμ Σαμί.

Συνολικά θα λάβουν μέρος 12 αθλητές από έξι αθλητικά σωματεία. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει ενταχθεί στις δράσεις του του #BEACTIVE Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:00.

"Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά. Ως έναν μικρό φόρο τιμής, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο στην περιοχή.

Στηρίξαμε και θα το κάνουμε και στο μέλλον, ώστε το Μάτι να βρει και πάλι τους ρυθμούς που είχε πριν από λίγους μήνες. Ξέρουμε ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να επουλωθούν οι πληγές, όμως όλοι θα πρέπει να σταθούν δυνατοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γνωρίζουμε από δύσκολες στιγμές και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε", είπε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

"Στο Μάτι θα γίνει ένας διαφορετικός αγώνας. Ένας αγώνας μνήμης. Σε έναν τόπο μαρτυρίου. Εκεί όπου οι φλόγες έσβησαν με δάκρυα", σχολίασε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης με ανάρτησή του στο fb.

Να θυμίσουμε ότι στο Μάτι, η Εθνική μας ομάδα είχε πραγματοποιήσει την προετοιμασία της πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Το πρόγραμμα:

11:00 Ξίφος ασκήσεως ανδρών

11:00 Ξίφος μονομαχίας γυναικών

12:00 Ξίφος μονομαχίας ανδρών

12:00 Σπάθη γυναικών

13:00 Σπάθη ανδρών

15:30 Απονομές

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS