ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Στο εξωτερικό Βουγιούκα και Κοντοχριστοπούλου

Στο εξωτερικό Βουγιούκα και Κοντοχριστοπούλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη Ρωσία και τη Γερμανία θα βρεθούν αντίστοιχα οι Βάσω Βουγιούκα και Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Ολυμπιακή τους προετοιμασία συνεχίζουν η Βάσω Βουγιούκα και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.

Η Βουγιούκα συμμετέχει από την Τετάρτη σε καμπ προετοιμασίας στη Μόσχα. Στη Ρωσία βρίσκεται επίσης κι ο προπονητής της Γκαμπριέλ Ντούτσια. Το καμπ ολοκληρώνεται την Πέμπτη και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στο Γκραν Πρι Σπάθης Γυναικών που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου.

Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Τάουμπερ της Γερμανίας. Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστεί και η Μαρία Παπαδοπούλου.

Το "νίκησε με το σπαθί σου" για 5η συνεχόμενη χρονιά

Η εγχώρια αγωνιστική δράση συνεχίζεται για την ΕΟΞ και στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο (21/5) για 5η χρονιά οι αγώνες επίδειξης για παιδιά από 5 έως 10 ετών.

Υπάρχουν δύο ηλικιακές κατηγορίες 5-7 και 8-10 ετών, ενώ τα παιδιά θα αγωνιστούν και στα τρία όπλα. Οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν ως σκοπό να δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει σε επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας, να αγωνιστούν.

Η μικρή κατηγορία θα παίξει με σφουγγαρένια ή πλαστικά σπαθιά και η μεγαλύτερη με πλαστικά ή σιδερένια στην σπάθη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το να αγωνιστούν, να αναλάβουν και το ρόλο των διαιτητών (σ.σ. στις πουλ), υπό την επίβλεψη των υπευθύνων προπονητών.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών λόγω της αναμενόμενης μεγάλης συμμετοχής θα βοηθήσει την ΕΟΞ σε θέματα γραμματείας, οργάνωσης και διεκπεραίωσης του αγώνα. Ο συντονισμός έγινε από τον Υπεύθυνο Αγωνιστικού Σχεδιασμού κ. Τσολάκη και την εθελοντική συμμετοχή των προπονητών του Συνδέσμου κ.κ. Αδάση, Κωστίδου, Νικολάου, Ζάχου Δ, Δελενίκα και Ψύχα.

Πριν από την έναρξη των αγώνων θα γίνει ομαδική προθέρμανση και βασική επίδειξη για την φωτογράφιση των μικρών ξιφομάχων από τους γονείς, ενώ στο τέλος ο Σύνδεσμος Προπονητών θα προσφέρει αναμνηστικά διπλώματα.

TAGS ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ