ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου

Κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου

Η εθνική ομάδα σπάθης με αμαξίδιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βαρσοβίας και έκλεισε το εισιτήριο της για τους Παρολυμπιακούς του Ρίο.

Την ώρα που η Ελλάδα «μάτωνε» στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο έπαιρνε ένα μετάλλιο… αδιαπραγμάτευτο. Η εθνική ομάδα σπάθης με αμαξίδιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βαρσοβίας.

«Τα χρυσά μετάλλια δεν διαπραγματεύονται», έγραψε ο Δημήτρης Κάζαγλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, με αφορμή την πρωτιά της ελληνικής σπάθης στο ομαδικό του παγκοσμίου κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στην Πολωνία. Και είναι πέρα για πέρα αδιαπραγμάτευτο ότι το μετάλλιο αυτό, σε συνδυασμό και με την τρίτη θέση του Πυλαρινού στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση της ελληνικής ξιφασκίας με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Οι Γεράσιμος Πυλαρινός, Πάνος Τριανταφύλλου και Βασίλης Ντούνης χρειάστηκαν να πετύχουν τρεις… μεγάλες νίκες στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Στα προημιτελικά έκαμψαν την αντίσταση της Ρωσίας, στα ημιτελικά επικράτησαν της Ουκρανίας (σ.σ. είχε να χάσει τρία χρόνια σε οποιαδήποτε διοργάνωση), ενώ στον τελικό νίκησαν 45-25 την διοργανώτρια Πολωνία.

«Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά γι αυτή την επιτυχία. Με ελάχιστα εφόδια και σε πολύ δύσκολες συγκυρίες. Αφιερώνουμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, αλλά και το μετάλλιο του Γεράσιμου στους φίλους μας, τις οικογένειές μας και στην πατρίδα μας που περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Επίσης το αφιερώνουμε στους χορηγούς των παιδιών.

Πλέον στοχεύουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ουγγαρία. Εκεί θέλουμε να έχουμε κάνει μία καλή προετοιμασία και στοχεύουμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αντιμετωπίζουμε μεγάλες σχολές της ξιφασκίας, όπως Ρώσοι, Ουκρανοί, Γάλλοι. Πραγματικά θηρία. Αυτή τη φορά τα καταφέραμε, θέλουμε να πετύχουμε και στο Παγκόσμιο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κάζαγλης αναφερόμενος στις μοναδικές στιγμές που γνώρισαν τα ελληνικά σπαθιά στην Βαρσοβία.

TAGS ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ