ΤΖΟΥΝΤΟ

Συνεχίζεται κανονικά το "Iliadis Cup"

Συνεχίζεται κανονικά το "Iliadis Cup"

Η διοργάνωση "κόσμημα" για το ελληνικό τζούντο, το Junior European Judo Cup «9th Iliadis Cup», θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τζούντο (EJU), με επιστολή της προς στην προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ), ανακοίνωσε ότι το 9ο Iliadis Cup θα γίνει κανονικά στην Ελλάδα με διοργανωτή σύλλογο τον Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η ανάθεση μιας διοργάνωσης σε έναν και μόνο σύλλογο και όχι στην ομοσπονδία, είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της EJU, η διοίκηση της οποίας αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμβολή του Ηλία και του Νίκου Ηλιάδη στη διάδοση του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, ο Νίκος Ηλιάδης ορίστηκε γενικός συντονιστής της διοργάνωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στην επιστολή της «φρόντισε» να ορίσει και την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην 9η έκδοση του Iliadis Cup, αναμένεται να είναι ίδιες σε αριθμό με τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι το σύστημα εγγραφής στη διοργάνωση, άνοιξε μόλις πριν από λίγα 24ωρα.

"H Ευρωπαϊκή Ένωση Τζούντο ανέθεσε στον Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη τη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά. Είναι η πρώτη φορά που ένας σύλλογος και όχι η ομοσπονδία αναλαμβάνει κάτι ανάλογο, γεγονός που αποδεικνύει τις στενές σχέσεις τόσο τις δικές μου όσο και του Γιάννη Καφενταράκη με τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο. Ευχαριστώ προσωπικά τον πρόεδρο της EJU, Σεργκέι Σολοβέιτσικ που μας εμπιστεύτηκε και πήρε μια απόφαση τόσο σοβαρή που είναι προς το όφελος του αθλήματος στη χώρα μας. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε εάν χάναμε το τουρνουά. Θα γινόμασταν ρεζίλι διεθνώς, αφού αρκετές χώρες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους από τις αρχές της χρονιάς, ενώ κάποιες εξ αυτών, έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια για Ελλάδα εδώ και πολλούς μήνες. Ευτυχώς, η απόφαση τη EJU έβαλε τα πράγματα στη θέση τους", δήλωσε ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος χθες παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση εργασίας, όπου είχε προσφύγει μετά την απόλυσή του.

"Η προσωρινή διοίκηση έλαμψε δια της απουσίας της. Είτε δεν είχαν το θάρρος να με αντιμετωπίσουν κατάμουτρα με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν, ως όφειλαν, είτε κατάλαβαν πως δεν έχουν τύχη με την υπόθεσή μου. Και στη μία περίπτωση, αλλά και στην άλλη, ας ετοιμαστούν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης ν` αναλάβουν τις ευθύνες τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ