ΤΡΙΑΘΛΟ

Σουβατζόγλου: "Είμαστε τυχεροί που γίνεται XTERRA στην Ελλάδα"

Σουβατζόγλου: "Είμαστε τυχεροί που γίνεται XTERRA στην Ελλάδα"

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου λίγες μέρες πριν το 6o XTERRA Greece Championship καλεί τριαθλητές και θεατές να μη λείψουν από την παγκόσμια γιορτή του off road triathlon και μας δίνει συμβουλές για την πίστα της Βουλιαγμένης.

Το 2017 κατέκτησε την 20η θέση Γενικής ανάμεσα σε 850 τριαθλητές και την 2η θέση στους ερασιτέχνες overall στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA στη Χαβάη. Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου λίγες μέρες πριν το 6o XTERRA Greece Championship καλεί τριαθλητές και θεατές να μη λείψουν από την παγκόσμια γιορτή του off road triathlon και μας δίνει συμβουλές για την πίστα της Βουλιαγμένης.

XG: Τι περιλαμβάνει η προπόνηση και η προετοιμασία ενός αθλητή τριάθλου;

Σουβατζόγλου: "Περιλαμβάνει πολλές ώρες σε κολύμπι – ποδήλατο και τρέξιμο και φυσικά ενδυνάμωση και αποκατάσταση. Καθημερινά απαιτούνται από 2 έως 6 ώρες και φυσικά ξεκούραση και προσεγμένη διατροφή".

XG: Ποιο είναι το μυστικό για να αντέξεις αλλά και να κερδίσεις έναν αγώνα τριάθλου;

Σουβατζόγλου: "Μυστικά δεν υπάρχουν. Ποιοτική προπόνηση και εμπειρία που κερδίζεται μόνο μέσα από τους αγώνες με υψηλό ανταγωνισμό. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και χρειάζεται άλλη στρατηγική. Δεν αγωνίζομαι μόνο με το σώμα αλλά και με το μυαλό".

XG: Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι το XTERRAGreece;

Σουβατζόγλου: "Το XTERRA είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση offroad τριάθλου στον κόσμο και είμαστε τυχεροί που γίνεται στην χώρα μας και δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε αλλού για να συμμετέχουμε σε ένα τόσο σπουδαίο αγώνα. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας δίπλα σε κάποιους από τους καλύτερους τριαθλητές παγκοσμίως".

XG: Έχει μυστικά η διαδρομή στη Βουλιαγμένη; Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια;

Σουβατζόγλου: "Η Βουλιαγμένη είναι από τις πιο γρήγορες πίστες για τέτοιου είδους αγώνες. Σπάνια συναντούν οι τριαθλητές του XTERRA τόσο καθαρά και ήρεμα νερά σαν της Βουλιαγμένης. Το MTB , ακριβώς επειδή είναι γρήγορο και αναπτύσσουμε μεγάλες ταχύτητες, θέλει προσοχή στο σαθρό έδαφος, ειδικά στις κατηφόρες με στροφές. Το τρέξιμο έχει δύο ανηφορικά μονοπάτια που θέλουν λίγο υπομονή και το υπόλοιπο μέρος είναι επίσης πολύ γρήγορο".

XG: Γιατί να λάβει μέρος ένας αθλητής στο XTERRA;

Σουβατζόγλου: "Γιατί είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας δίπλα σε κάποιους από τους καλύτερους τριαθλητές παγκοσμίως".

XG: Είναι μια διοργάνωση που αξίζει να την ζήσεις και ως θεατής;

Σουβατζόγλου: "Σίγουρα οι θεατές που θα το παρακολουθήσουν πρώτη φορά θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη για αυτούς εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα τους «κολλήσει» το μικρόβιο του τριάθλου".

XG: Από την διοργάνωση του 2017 πήρες την πρόκριση για τον τελικό στη Χαβάη όπου και διακρίθηκες; Είναι η κορυφαία στιγμή σου ως τριαθλητής;

Σουβατζόγλου: "Ναι θεωρώ ότι η 2η θέση μεταξύ όλων των ερασιτεχνών ( 20η θέση συνυπολογίζοντας τους επαγγελματίες αθλητές) στον τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Χαβάη είναι από τις κορυφαίες μου στιγμές ως τριαθλητής καθώς δεν έχει ξαναγίνει από κανένα άλλο Έλληνα στο παρελθόν. Όμως δεν μένω εκεί . Φέτος θα αγωνιστώ στην επαγγελματική κατηγορία όπου το επίπεδο είναι σαφώς υψηλότερο και ευελπιστώ να είμαι ανταγωνιστικός".

XG: Θα είσαι παρών στις 29 Απριλίου στο 6οXTERRA Greece Championship. Ποιος είναι ο στόχος;

Σουβατζόγλου: "Ο στόχος μου είναι το καλύτερο πλασάρισμα μεταξύ των PROαθλητών. Πέρσι η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη απ όλο τον κόσμο. Θεωρώ ότι αν βρίσκομαι στους 15 καλύτερους θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σταθερά και μικρά βήματα θέλω να κάνω πάντα ,μακριά από τραυματισμούς. Αθλούμαι από 5 χρονών και θέλω να το κάνω για πολλά ακόμα χρόνια. Οι εμφανίσεις «φωτοβολίδα» δεν ήταν ποτέ της ιδιοσυγκρασίας μου και ευτυχώς ούτε του προπονητή μου , Νίκου Σπυριδαντωνάκη".

XG: Θα ήθελα να κλείσουμε με μια συμβουλή σε όσους ακόμα το σκέφτονται να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.

Σουβατζόγλου: "Η σκέψη είναι το πρώτο βήμα. Η δράση όμως είναι αυτή που θα τους κάνει να νιώσουν υπέροχα. Για αυτό , μην το σκέφτεστε άλλο, Δράστε!"

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ