ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ώρα ευρωπαϊκού για τις πρωταθλήτριες της ρυθμικής

Ώρα ευρωπαϊκού για τις πρωταθλήτριες της ρυθμικής

Η στιγμή για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου Ολυμπιακού κύκλου έφτασε για τις αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

Ντεμπούτο στο θεσμό θα κάνουν οι νεαρές πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών Ελένη Κελαϊδίτη και Κατερίνα Δερβίση, όπως βέβαια και η πεντάδα που επελέγη να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο ανσάμπλ νεανίδων (Σοφία Φιλίππου, Φωτεινή Ιωαννίδη, Ελένη-Ιωάννα Δημοπούλου, Μαρία Τοπαλίδη, Χριστίνα-Ουρανία Ρήγα). Αντίθετα, η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει αγωνίσματα ανσάμπλ γυναικών.

Οι Ελληνίδες εκπρόσωποι αναχωρούν αύριο (Τρίτη 16/05) για την ουγγρική πρωτεύουσα, μαζί με τις προπονήτριες του ατομικού Μαρίνα Φατέεβα, Νούλη Γιαννιτσοπούλου, τις προπονήτριες του ανσάμπλ νεανίδων Σοφία Αϊβαθιάδου, Αθηνά Δημητριάδου, τον γιατρό Γιάννη Παππά και τις διεθνείς κριτές Έφη Πανταζίδου, Μαρία Πάχτα. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο. Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, ενώ στο πλευρό της ομάδας θα βρεθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Το 33ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής θα είναι το δεύτερο που φιλοξενεί η Βουδαπέστη έπειτα από εκείνο του 1999, το οποίο αποτέλεσε ορόσημο για την ελληνική γυμναστική, αφού εκεί είχαν κάνει την πρώτη τους θριαμβευτική εμφάνιση τα «χρυσά κορίτσια» του ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, Κλεονίκη Γεωργακοπούλου), κατακτώντας και τα τρία χρυσά μετάλλια.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στην Αρένα «Λάζλο Παπ», έχουν δηλώσει συμμετοχή 84 αθλήτριες του ατομικού γυναικών και 28 ομάδες ανσάμπλ νεανίδων, εκπροσωπώντας συνολικά 36 χώρες.

Στο ατομικό, οι Κελαϊδίτη και Δερβίση θα αγωνιστούν την Παρασκευή (19/05) στο στεφάνι και στην μπάλα και το Σάββατο (20/05) στις κορύνες και στην κορδέλα. Από το άθροισμα που θα συγκεντρώσουν στα οκτώ προγράμματα που θα εκτελέσουν, θα προκύψει η θέση της Ελλάδας στην τελική ομαδική κατάταξη. Παράλληλα, οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (21/05). Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει μετάλλια στο σύνθετο ατομικό.

Στο ανσάμπλ νεανίδων, όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν από δύο φορές το πρόγραμμά τους στις 10 κορύνες, την Παρασκευή (19/05) και το Σάββατο (20/05) και από το άθροισμα θα βγει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα. Επιπλέον, οι οκτώ χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία θα προκριθούν στον τελικό οργάνου της Κυριακής (21/05), στον οποίο θα εκτελέσουν άλλη μία φορά το πρόγραμμά τους στις 10 κορύνες, ξεκινώντας από μηδενική βαθμολογική βάση.

Το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 19 Μαΐου

11:00 - 13:00: Ανσάμπλ νεανίδων: Α’ σκέλος σύνθετου αγώνα (10 Κορύνες, 1η παρουσίαση)

13:00 - 21:15: Ατομικό γυναικών: Α’ σκέλος γενικού αγώνα (Στεφάνι και Μπάλα)

Σάββατο 20 Μαΐου

12:00 - 21:20: Ανσάμπλ νεανίδων: Β’ σκέλος σύνθετου αγώνα (10 Κορύνες, 2η παρουσίαση)

Ατομικό γυναικών: Β’ σκέλος γενικού αγώνα (Κορύνες και Κορδέλα)

Κυριακή 21 Μαΐου

12:00 - 12:45: Ανσάμπλ νεανίδων: Τελικός οργάνου (10 Κορύνες)

13:20 - 15:35: Ατομικό γυναικών: Τελικοί οργάνων (Στεφάνι, Μπάλα, Κορύνες, Κορδέλα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ