ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Σπουδαία εμφάνιση της Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου στο Παγκόσμιο

Σπουδαία εμφάνιση της Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου στο Παγκόσμιο

Η Ελένη Κελαϊδίτη ξεπέρασε τον εαυτό της στον τελικό του συνθέτου ατομικού, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στη Σόφια.

Με μία εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του σύνθετου ατομικού, που θα της χαρίσει μία θέση μέσα στο top-15 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, ολοκλήρωσε η Ελένη Κελαϊδίτη την συμμετοχή της στη διοργάνωση της Σόφιας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού κράτησε το καλύτερο για το τέλος στην "Αρένα Αρμεέτς", όπου στον τελικό του σύνθετου ήταν σχεδόν αλάνθαστη -με εξαίρεση το πρόγραμμα με την κορδέλα- και συγκέντρωσε 69,950 βαθμούς (στεφάνι: 18,000 β., μπάλα: 18,250 β., κορύνες: 18,400 β., κορδέλα: 15,300 β.), εκπληρώνοντας τον στόχο της.

Η τελική κατάταξη του σύνθετου ατομικού θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή του 2ου ομίλου (17:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας), στον οποίο θα αγωνιστούν οι 12 κορυφαίες αθλήτριες του προκριματικού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Κελαϊδίτη δεν πρόκειται να τερματίσει χαμηλότερα από τη 15η θέση, αφού η συγκομιδή της ήταν η 3η υψηλότερη μεταξύ των υπόλοιπων φιναλίστ, που συμμετείχαν μαζί της στον 1ο όμιλο.

Με αυτό τον τρόπο, η 18χρονη πρωταθλήτρια ολοκληρώνει με ιδιαίτερη επιτυχία την παρουσία της στην Σόφια, όπου είχε στόχο να πλασαριστεί μέσα στο top-15, βάζοντας τις βάσεις ώστε του χρόνου να διεκδικήσει ως φαβορί ένα από τα 16 ολυμπιακά "εισιτήρια", που θα δοθούν μέσα από το αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στο Μπακού.

Τη σκυτάλη παίρνει το Σάββατο στη Σόφια η Εθνική ανσάμπλ (Χρύσα Μουτάφη, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Αύρα Ντούρο), που θα πάρει μέρος στον πρώτο από τους δύο ομίλους του σύνθετου αγώνα (13:00 – 16:00 ώρα Ελλάδας), με την επιδίωξη να παρουσιάσει χωρίς λάθη τα νέα προγράμματά της στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, προκειμένου να εξασφαλίσει μία θέση μέσα στην κορυφαία 24άδα και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο και προολυμπιακό του 2019.

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην μπάλα (18,250 β.)

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στις κορύνες (18,400 β.)

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην κορδέλα (15,300 β.)

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στο στεφάνι (18,000 β.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ