ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ρυθμική γυμναστική: Σταθερά σε τροχιά 24άδας η Κελαϊδίτη

5th APHRODITE CUP
(EUROKINISSI)
5th APHRODITE CUP (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ελένη Κελαϊδίτη βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην είσοδο της στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (16-22 Σεπτεμβρίου).

Με άλλη μία επιτυχημένη εκτέλεση συνέχισε η Ελένη Κελαϊδίτη την προσπάθειά της για είσοδο στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (16-22 Σεπτεμβρίου).

Η τρίτη από τις τέσσερις μέρες του προκριματικού βρήκε τις Ελληνίδες αθλήτριες του ατομικού να αγωνίζονται στην κορδέλα, με την Κελαϊδίτη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και να παίρνει 18,200 βαθμούς, την κορυφαία φετινή συγκομιδή της στο συγκεκριμένο όργανο.

Η 19χρονη πρωταθλήτρια βρίσκεται πλέον στην 21η θέση της προσωρινής κατάταξης στο σύνθετο ατομικό με 57,675 βαθμούς, ενώ απομένει να αγωνιστεί στις κορύνες, όπου έχει τη δυνατότητα να «πιάσει» την υψηλότερη βαθμολογία της και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο «τοπ 24».

Οι τρεις καλύτερες βαθμολογίες κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα θα ληφθούν υπόψη για να προκύψει η 24άδα των φιναλίστ του σύνθετου ατομικού, οι οποίες την Παρασκευή (21/09) θα αγωνιστούν ξανά, από μηδενική βάση, για να διεκδικήσουν τα 16 Ολυμπιακά εισιτήρια για το «Τόκιο 2020».

Στην κορδέλα αγωνίστηκαν από ελληνικής πλευράς και οι δύο νεαρότερες και πρωτοεμφανιζόμενες στον θεσμό αθλήτριες, η 16χρονη Ιωάννα Μαγοπούλου (14,650 β.) και η 17χρονη Μαρία Δερβίση (14,250 β.), οι οποίες έδειξαν επίσης δείγματα της αξίας τους και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών.

Ο προκριματικός του ατομικού ολοκληρώνεται αύριο (Πέμπτη 19/09) στο στάδιο “Milli Gimnastika Arenasi”, όπου οι τρεις Ελληνίδες αθλήτριες (Κελαϊδίτη, Μαγοπούλου, Δερβίση) θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις κορύνες (15:05 - 16:50).

Εξάλλου, στο Μπακού βρίσκεται από σήμερα (Τετάρτη 18/09) και η Εθνική ανσάμπλ (Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χρύσα Μουτάφη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Ιωάννα Τζιατζιά, Δέσποινα Τούση), η οποία θα πάρει την σκυτάλη το Σάββατο (21/09) για να δώσει τη δική της μάχη για την Ολυμπιακή πρόκριση, μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων του ατομικού.

Μαζί με το ελληνικό ανσάμπλ ταξίδεψαν οι προπονήτριες Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, η διεθνής κριτής Έφη Πανταζίδου, καθώς και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ