ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κράμα εμπειρίας και νιάτων στο ατομικό της ρυθμικής

Κράμα εμπειρίας και νιάτων στο ατομικό της ρυθμικής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέρα από τη Βαρβάρα Φίλιου και την Ελένη Κελαϊδίτη στις επίλεκτες αθλήτριες του ατομικού της ρυθμικής προστέθηκαν και οι Ανδρομάχη Ζάχου, Κετερίνα Δερβίση και Έλενα Σκαλίμη-Παλλίδου.

Με ένα κράμα εμπειρίας και νιάτων θα ξεκινήσει το ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής την πορεία του στον νέο Ολυμπιακό κύκλο, αφού γνωστές αλλά και νεότερες αθλήτριες αναμένεται να συνθέσουν ένα σύνολο, που θα μπορέσει να διατηρήσει και να ενισχύσει τη θέση της ελληνικής ρυθμικής σε διεθνές επίπεδο.

Πλάι στην καταξιωμένη Βαρβάρα Φίλιου, η οποία εκπροσωπεί την Εθνική ομάδα ανελλιπώς από το 2010 με πιο πρόσφατο παράδειγμα την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς και την 17χρονη Ελένη Κελαϊδίτη, που αποτελεί από πέρσι επίλεκτη αθλήτρια και διανύει τη δεύτερη χρονιά της στην κατηγορία γυναικών, έρχονται τώρα να προστεθούν άλλα τρία ταλαντούχα κορίτσια:

Στις επίλεκτες αθλήτριες του ατομικού εντάσσονται πλέον, με απόφαση της Ε.Γ.Ο., η Ανδρομάχη Ζάχου της Γ.Ε. Λάρισας, η Κατερίνα Δερβίση του Α.Σ. Καλαμαριάς «Εξάντας» και η Έλενα Σκαλίμη-Παλλίδου του Αρίωνα Πανοράματος.

Και οι τρεις είναι γεννημένες το 2001 και ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία γυναικών. Η Δερβίση και η Σκαλίμη-Παλλίδου είχαν εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής νεανίδων, τον περασμένο Ιούνιο στο Χολόν του Ισραήλ, ενώ η Ζάχου συνεχίζει μία επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση, αφού η μεγαλύτερη αδερφή της, Βάσω Ζάχου, διετέλεσε μέλος του ελληνικού ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς για το ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής θα έρθει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-21 Μαΐου), όπου κάθε χώρα θα έχει έως τρεις αθλήτριες στην σύνθεσή της, ενώ θα ακολουθήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πέζαρο της Ιταλίας, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

"Αποκαλυπτήρια" στην Εσθονία για την Κελαϊδίτη

Από το Ταρτού της Εσθονίας θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος για την Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία θα πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Miss Valentine” (10-12 Φεβρουαρίου).

Στην εσθονική πόλη θα γίνουν τα επίσημα «αποκαλυπτήρια» τόσο του νέου Κώδικα Βαθμολογίας ρυθμικής της FIG για τον Ολυμπιακό κύκλο 2017-2020, όσο και των καινούργιων προγραμμάτων των αθλητριών, που έχουν δομηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Κώδικα.

Στην κατηγορία γυναικών του “Miss Valentine” έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 αθλήτριες από 22 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της 17χρονης Κελαϊδίτη, που ταξίδεψε στο Ταρτού μαζί με την προπονήτριά της Μαρίνα Φατέεβα.

Το σύνθετο ατομικό των γυναικών θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη: Την Παρασκευή (10/02) οι αθλήτριες θα αγωνιστούν σε δύο όργανα (στεφάνι, μπάλα) και το Σάββατο (11/02) στα υπόλοιπα δύο (κορύνες, κορδέλα), ενώ την Κυριακή (12/02) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των οργάνων.

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής “Miss Valentine” διοργανώνεται για 23η συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας μία ιδέα που υλοποίησε στην ιδιαίτερη πατρίδα της η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής με την Σοβιετική Ένωση, Γιάνικα Μέλντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ