ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ικανοποιητικό φινάλε για τη Δερβίση στο Τσάλεντζ Καπ της Ρουμανίας

Ικανοποιητικό φινάλε για τη Δερβίση στο Τσάλεντζ Καπ της Ρουμανίας

Με θετικό πρόσημο και με την 22η θέση στο σύνθετο ατομικό ολοκλήρωσε η Μαρία Δερβίση την συμμετοχή της στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Κλουζ.

Με θετικό πρόσημο και με την 22η θέση στο σύνθετο ατομικό, απέναντι σε καταξιωμένες και σε πιο έμπειρες αντιπάλους, ολοκλήρωσε η Μαρία Δερβίση την συμμετοχή της στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Κλουζ, στη Ρουμανία.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του προκριματικού, η 17χρονη αθλήτρια πήρε 14,800 βαθμούς στην κορδέλα (25η στο συγκεκριμένο όργανο) αλλά κράτησε την υψηλότερη βαθμολογία της για το τέλος, με 18,350 βαθμούς στις κορύνες (20ή στην επιμέρους κατάταξη του οργάνου), όπου μάλιστα μία πτώση της στέρησε τη δυνατότητα για ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα.

Στο σύνθετο ατομικό, βάσει του αθροίσματος της βαθμολογίας της και στα τέσσερα όργανα, η Δερβίση συγκέντρωσε 69,150 βαθμούς, επίδοση που την έφερε στη 22η θέση μεταξύ 37 αθλητριών από 22 χώρες, ορισμένες εκ των οποίων έχουν να επιδείξουν πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο κατέκτησε η Ισραηλινή Λινόι Άσραμ (88,850 β.), μπροστά από τη Ρωσίδα Εκατερίνα Σελεζνέβα (88,400 β.) και την επίσης Ισραηλινή Νικόλ Ζέλικμαν (85,100 β.).

Για τη Μαρία Δερβίση, η διοργάνωση του Κλουζ αποτέλεσε την επίσημη αγωνιστική πρόβα για το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού (16-22 Σεπτεμβρίου), εκεί όπου θα αποτελέσει μία από τις τρεις Ελληνίδες εκπροσώπους στο ατομικό, μαζί με τις Ελένη Κελαϊδίτη και Ιωάννα Μαγοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ