ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

"Έκλεψε" την παράσταση η εθνική ανσάμπλ

"Έκλεψε" την παράσταση η εθνική ανσάμπλ

Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η ανανεωμένη εθνική ομάδα του ανσάμπλ κατά την πρώτη ημέρα του διεθνούς τουρνουά «Aphrodite Cup», που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.

Στη διοργάνωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαρτίου, παίρνουν μέρος 265 αθλήτριες από 23 χώρες. Ελπιδοφόρα ήταν και η εμφάνιση των νεανίδων στο ατομικό (στεφάνι, μπάλα).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα πέντε στεφάνια συγκέντρωσε 15,950, με δεύτερη την Κίνα (15,750) και τρίτο το Καζακστάν (12,250). Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τις Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή καιΜαριάννα Μανδέλλου. Αύριο (18.20) θα αγωνιστεί στις τρεις μπάλες – δύο σχοινάκια.

«Ήταν ο πρώτος μας αγώνας και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένες από την εμφάνισή μας. Θέλουμε να δουλέψουμε καλύτερα τον συγχρονισμό. Για το λίγο διάστημα που έχουμε προετοιμαστεί το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποια σοβαρή πτώση. Το μυαλό μας πρέπει να είναι συγκεντρωμένο τις δύο επόμενες ημέρες ώστε να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουμε υψηλούς στόχους», δήλωσε η αρχηγός της εθνικής Ερατώ Θεοπίστου.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν και οι 12 Ελληνίδες νεάνιδες που αγωνίστηκαν σε μπάλα και στεφάνι, ενώ αύριο θα πάρουν μέρος σε κορδέλα και 10 κορύνες. Νωρίς το πρωί διεξήχθησαν αγώνες συλλόγων στο ατομικό. Συμμετείχαν 50 αθλήτριες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τους αγώνες γυναικών σε μπάλα και στεφάνι.

Έναρξη διοργάνωσης από τον υφυπουργό Αθλητισμού

Ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης. «Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μία τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση», υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. «Εύχομαι σε όλες τις αθλήτριες καλή επιτυχία. Οι ξένες αποστολές ελπίζω ότι θα ευχαριστηθούν την παραμονή τους στη χώρα μας και θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές διαφήμισης τόσο της διοργάνωσης, όσο και της Ελλάδος», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

Κατά την Τελετή Έναρξης τιμήθηκε από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας. «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Η διοργάνωση είναι εκπληκτική και πραγματικά ζηλεύω που δεν έχουμε και μία αντίστοιχη για την ενόργανη», τόνισε ο πρωταθλητής μας. Παρόντες στην Τελετή Έναρξης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας γυμναστικής Θανάσης Βασιλειάδης, καθώς και εκπρόσωποι πρεσβειών.

Συνδιοργανωτές του «Aphrodite Cup» είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Μεγάλος θεσμικός υποστηρικτής είναι η Περιφέρεια Αττικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Τουρισμού. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ. Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ