ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Αναγέννηση για την Πυγμαχία

Αναγέννηση για την Πυγμαχία

Η κίνηση για την "Αναγέννηση" της πυγμαχίας σκέφτεται το νέο ξεκίνημα για το άθλημα, με τον επικεφαλής της Χάρη Μαριόλη να απαντάει στη διοίκηση της ομοσπονδίας

Ευχές για το νέο έτος έστειλε σε όλα τα σωματεία η κίνηση για την αναγέννηση της ελληνικής πυγμαχίας. Εν όψει μάλιστα της Γενικης Συνέλευσης της Κυριακής (8/1) γίνεται λόγος για μια ευκαιρία να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα στο άθλημα.

Ο Χάρης Μαριόλης , επικεφαλής της "Αναγέννησης", απάντησε στις πρόσφατες ανακοινώσεις της ομοσπονδίας πυγμαχίας, με γραπτή δήλωσή του, στην οποία υπογραμμίζει: "Διάβασα με απορία την από 30/12/2016 ανακοίνωση σας. Μπορείτε στο εξής όταν αναφέρεστε σε μένα να χρησιμοποιείτε το ονοματεπώνυμο μου.

Μιλάτε σοβαρά; Σας συκοφαντούμε;

Μα δεν σας ρίχνουμε ούτε συκοφαντίες ούτε λάσπη! Απλά μια περιγραφή της κατάστασης κάνουμε. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ τώρα ΜΙΚΡΑΙΝΕΤΕ το άθλημα κάθε μέρα, γιατί έτσι μόνο μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση.

Μιλάτε εσείς για υποσχέσεις; Αρκεί να δει κανείς την προκήρυξη αγώνων του 2017 για να καταλάβει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τα κύπελλα επιλέκτων τάζετε επαγγελματικούς αγώνες χωρίς την παραμικρή γνώση. Που είναι οι νικητές πυγμάχοι από τα κύπελλα επιλέκτων του 2016 οι οποίοι θα αγωνιστούν σε επαγγελματικούς αγώνες της AIBA; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

Μιλάτε εσείς που καταργήσατε την Εθνική ομάδα Πυγμαχίας; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Εσείς που υποσχεθήκατε ACROPOLIS CUP και δεν έγινε ποτέ; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Εσείς που υποσχεθήκατε σχολή προπονητών της AIBA ενός αστεριού τον Σεπτέμβριο του 2016 παρακρατώντας 390€ από τους προπονητές τον περασμένο Απρίλιο; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ.

Εσείς που ουδέποτε δίνετε αριθμό πρωτοκόλλου σε έγγραφα ή αιτήσεις προκειμένου να μην αποδεικνύεται τίποτα; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Μιλάτε εσείς που μεθοδευμένα και για πρώτη φορά αποφασίσατε εντός των εορτών και με εκκρεμή την καταβολή από τα σωματεία της ετήσιας συνδρομής - απαραίτητης για να ψηφίσουν - να τα καλέσετε αιφνιδίως σε ψήφιση του απολογισμού μέσω της Γενικής Συνέλευσης της 8 Ιανουαρίου; Τι έχετε να πείτε για το ότι κάποια σωματεία έλαβαν την πρόσκληση στην ΓΣ μόλις σήμερα, 3 Ιανουαρίου; Σε τι αποσκοπούν αυτές οι ενέργειες; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ".

Δήλωση στήριξης υπέρ της "Αναγέννησης" έκανε και ο ο διακεκριμένος ιατρός, μέλος της AIBA και της EUBC και πρώην μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος ιατρός της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (παραιτήθηκε στις 9/10/2016), Ιωάννης Φιλιππάτος, τονίζοντας: "«Μετά από ένα χρονικό διάστημα αποχής από το χώρο της Ελληνικής Πυγμαχίας, αισθάνομαι την ανάγκη να προβώ στην εξής δήλωση:

Ως Μέλος πολλά χρόνια του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων Ιατρός της Ε. Ο. Πυγμαχίας, Ιατρός των αγώνων όπου διετέλεσα πάντα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ , ένθερμος φίλος και θαυμαστής του αθλήματος και κατόπιν της, πλέον, επίσημης παραίτησής μου από το σώμα της ομοσπονδίας στις 9/10/2016 η οποία είναι οριστική και θα ισχύσει και σε ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ.

Θέλω οι αθλητές που εκπροσωπούν το άθλημα να μπαίνουν και να βγαίνουν από το ρινγκ με το κεφάλι ψηλά.

Να ξεκινήσουν να εκπροσωπούν την χώρα μου και εμένα σαν πολίτη της Ελλάδας, σε διεθνείς συναντήσεις, αγώνες και μεγάλες διοργανώσεις όπως Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και Ολυμπιάδες.

Στο άθλημα που αγαπώ και υπηρετώ και ως επιστήμονας - αποκλειστικά πια στις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πυγμαχίας (EUBC) αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ), όπως και APB και WSB- θέλω να αναγνωρίζω στους αγώνες τους, οικεία πρόσωπα, προερχόμενα από την χώρα μας.

Είναι καιρός το άθλημα της Ολυμπιακής πυγμαχίας να πάρει τη θέση που του αξίζει, στον τόπο που γεννήθηκε.

Μετά από όλες αυτές τις σκέψεις και ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, πήρα την απόφαση, να σταθώ δίπλα, να συμπορευτώ και να στηρίξω με την κάθε ιδιότητα που μου παρέχει ο χαρακτήρας μου, η προσωπικότητά μου και η επαγγελματική και επιστημονική μου κατάρτιση, τον Χάρη Μαριόλη».

Θα το κάνω γιατί είναι ένα άνθρωπος με ήθος, νέες ιδέες, ανοιχτό μυαλό και με μεγάλη θέληση να ανεβάσει τον πήχη του Ολυμπιακού αθλήματός της πυγμαχίας μας ψηλά , που δυστυχώς έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Με τιμή και αγάπη προς όλους τους εκπροσώπους της Ολυμπιακής Πυγμαχίας της Ελλάδος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ