ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Διαφήμιση παγκοσμίως το UCI Gran Fondo Rhodes Tour

Διαφήμιση παγκοσμίως το UCI Gran Fondo Rhodes Tour
© NASSOS TRIANTAFYLLOU

Διαφήμιση του αθλήματος σε όλον τον κόσμο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου. Η δήλωση του νικητή του "UCI Gran Fondo Rhodes Tour", Λουκά Καταπόδη.

«Όταν θέλει η ελληνική ψυχή κάνει θαύματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου, Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος κυριάρχησε στο «UCI Gran Fondo Roads Tour», που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ο 46χρονος Έλληνας ποδηλάτης, που αγωνίστηκε τραυματισμένος στον ώμο από τα μέσα του πρώτου αγώνα αντοχής (95 χλμ), αλλά και σε ολόκληρο τον δεύτερο (113 χλμ), έδειξε τη μεγάλη του κλάση και θέληση να κερδίσει για άλλη μία χρονιά (5η συνεχόμενη) την 1η θέση στη γενική βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όχι μόνο στη δική του (45-49 ετών).

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Λουκάς Καταπόδης, που έχει διακριθεί στο παρελθόν ως αθλητής του ΠΟ Πατρών και τώρα του Πήγασου Κυψέλης είπε: «Η συνεργασία μου με την ομάδα SIX (Γκίνης, Εξαρχόπουλος), μου έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσω και να κερδίσω το τελευταίο ΕΤΑΠ παρότι τραυματίας. Ευχαριστώ τον Ιρανό και το Ρώσο ποδηλάτη για τη συμπαράστασή τους.

Συγχαρητήρια στον διευθυντή του αγώνα, Γιώργο Λεβεντάκη και τους συνεργάτες του γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν υψηλών προδιαγραφών και η διοργάνωση άριστη. Τώρα έχω μπροστά μου τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ερασιτεχνών στο Περθ (1-4 Σεπτεμβρίου) κι ευελπιστώ σε έναν καλό χορηγό που θα με βοηθήσει να πάω στην Αυστραλία να προετοιμαστώ κατάλληλα και να μελετήσω τις διαδρομές».

Ο νικητής στα 113 χλμ αντοχής στην κατηγορία του (50-54 ετών) , Γιώργος Γκίνης, δήλωσε: «Δουλέψαμε όλοι μαζί για τη νίκη του Λουκά. Η διοργάνωση ήταν τέλεια και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή».

Παπασταματάκης: «Η νίκη μου μού δίνει δύναμη και γι’ άλλες διακρίσεις»

Ο νικητής στη γενική κατάταξη του αγώνα αντοχής των 113 χλμ και 1ος σε όλη τη διοργάνωση στην ηλικιακή κατηγορία του (19-34 ετών), Κυριάκος Παπασταματάκης θέλησε να δώσει «συγχαρητήρια στον Λουκά (σ.σ. Καταπόδη), Πρόκειται για τεράστιο αθλητή με τεράστια ψυχή. Παρότι αγωνίστηκε τραυματίας κέρδισε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση. Οσο για τον εαυτό μου, αισθάνομαι περήφανος για την επικράτησή μου στην κατηγορία μου, αλλά και τη νίκη με διαφορά στο τελευταίο ΕΤΑΠ.

Ευχαριστώ το σύλλογό μου, Ροδήλιο, και τον πρόεδρό μου για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη ποδηλατική εκδήλωση. Τέτοιου επιπέδου αγώνες πρέπει να γίνονται στη Ρόδο. Η νίκη μου στον τελευταίο αγώνα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να διακριθώ φέτος και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας».

Ακουιλίνα: «Κάθε χρόνο και καλύτερα»

Η 43χρονη, Μαλτέζα πρωταθλήτρια Μαρί Κλερ Ακουϊλίνα, που κέρδισε στη γενική ατομική κατάταξη στις γυναίκες, φανερά ευτυχισμένη και συγκινημένη, δήλωσε:

«Κάθε χρόνιο και καλύτερα, Η φετινή διοργάνωση ήταν τέλεια ενώ κι εγώ είχα προετοιμαστεί κατάλληλα για τη νίκη. Συγχαίρω τους υπευθύνους για την πολύ καλή διοργάνωση και τις ωραίες διαδρομές. Συγχαίρω επίσης και τον Λουκα Καταπόδη, με τον οποίο τρέχαμε και πέρυσι μαζί, για την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη. Τα πάντα ήταν άψογα στη Ρόδο, ένα μαγικό νησί που διαφημίζει τη χώρα σας και τη φιλοξενία».

Λεβεντάκης: «Πήραμε τα εύσημα και από την UCI»

Ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Λεβεντάκης, φανερά ευχαριστημένος μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, που στέφθηκε για άλλη μία χρονιά από απόλυτη επιτυχία, τόνισε:

«Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για τη βοήθειά τους, ώστε αυτή η μεγάλη διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Ο επιτετραμμένος της UCI (σ.σ. Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας) μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, τις ωραίες, προσεγμένες, καθαρές και ειδικές διαδρομές, στις οποίες αγωνίστηκαν οι ποδηλάτες, όπως επίσης και για τις ωραίες τοποθεσίες του νησιού». Κλείνοντας ο κ. Λεβεντάκης ευχήθηκε «στους ξένους αθλητές και αθλήτριες καλή επιστροφή στις χώρες τους και στους Ελληνες καλές γιορτές και καλή ανάσταση».

Οι αγώνες, που στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή 200 αθλητών και αθλητριών, τελέστηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ