ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τρελές επιδόσεις από τον Βολικάκη

Τρελές επιδόσεις από τον Βολικάκη
PANTELIS ZERVOS

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι στις πρώτες τρεις θέσεις σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα τόσο στην παγκόσμια κατάταξη όσο και αυτή των παγκοσμίων κυπέλλων.

Τον Χρήστο Βολικάκη τον ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια ως... σπρίντερ. Σε αυτό το διάστημα είχε σημαντικές επιτυχίες σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και συμμετοχές σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τώρα θα πρέπει να τον συνηθίσουμε ως δεκαθλητή ή ακόμα καλύτερα ως Μαραθωνοδρόμο.

Αυτή είναι η αλλαγή που έχει κανει εδώ και ένα χρόνο στην καριέρα του ο Χρήστος Βολικάκης. Για να γίνει ακόμα καλύτερα αντιληπτό το τι έχει καταφέρει ο 29χρονος σπουδαίος Έλληνας ποδηλάτης αρκεί να πούμε ότι είναι σαν ο Μπολτ μέσα σε ένα χρόνο να κατακτούσε μετάλλια στο δέκαθλο ή τον Μαραθώνιο!

Για παράδειγμα αρκεί να σας αναφέρουμε τι κάνει ένας ποδηλάτης στο Όμνιουμ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αγώνισμα το οποίο συμπεριλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα αντοχής. Η αρχή γίνεται με το σκρατς όπου όλοι οι ποδηλάτες εκκινούν μαζί σε έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων. Ακολουθούν άλλα δέκα χιλιόμετρα αγώνας τέμπο, το elimination και οι ποδηλάτες κλείνουν το πρόγραμμα με τον αγώνα πόντων διάρκειας 25 χιλιομέτρων.

Τι έχει καταφέρει λοιπόν ο Χρήστος Βολικάκης μετά από τρεις αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου και ενόψει της νέας σεζόν η οποία θα αποτελέσει τη βάση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020; Αυτή τη στιγμή είναι πρώτος τόσο στην παγκόσμια κατάταξη όσο και σε αυτή των παγκοσμίων κυπέλλων στο σκρατς. Στην παγκόσμια κατάταξη έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 2390 βαθμούς και είναι μπροστά από τον Πολωνό Άντριαν Τεκλίνσκι ο οποίος έχει 2369 και τον Ολλανδό, Φιμ Στρουτινχα με 1838 βαθμούς, ενώ σε αυτή των παγκοσμίων κυπέλλων έχει 575 βαθμούς και είναι μπροστά από τον Ιρλανδό Μάρκ Ποτς ο οποίος έχει 525 και τον Νικίτα Πανασένκο από το Καζακστάν με 500.

Την ίδια ώρα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του παγκοσμίου κυπέλλου στο αγώνισμα των πόντων. Με τους βαθμούς που συγκέντρωσε στο Μίλτον ο Βολικάκης έφτασε τους 725 βαθμούς και ξεπέρασε τον Νίκλας Λάρσεν (Δανία) που έχει 500, όσους και ο τρίτος Νικίτας Πανασένκο (Καζακστάν). Την ίδια ώρα στη βαθμολογία της παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε δύο θέσεις και ανέβηκε στην τρίτη με 2090 πόντους έναντι 3230 του Νίκλας Λάρσεν και 2201 του Βόιτσεχ Πστσολάρσκι (Πολωνία).

Τέλος, στο όμνιουμ είναι δεύτερος στην κατάταξη των παγκοσμίων κυπέλλων και πέμπτος στη συνολική. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αγωνίσματα αντοχή ταιριάζουν γάντι στον Έλληνα ποδηλάτη και εάν συνεχίσει έτσι θα συνεχίσει να χαρίζει μετάλλια και διακρίσεις στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια ακόμα.

* Η διαφορά ανάμεσα στην παγκόσμια κατάταξη και αυτή των παγκοσμίων κυπέλλων είναι ότι η δεύτερη αφορά αποκλειστικά και μόνο τους βαθμούς που συγκεντρώνουν οι αθλητές στους αγώνες που υπάρχουν στη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ