ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Το απίθανο επίτευγμα του Βολικάκη

Το απίθανο επίτευγμα του Βολικάκη
PANTELIS ZERVOS

Μετά την ολοκλήρωση και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας σε πίστα ο Χρήστος Βολικάκης είναι στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε τρία αγωνίσματα!

Ορισμένα από τα επιτεύγματα των Ελλήνων αθλητών είναι δύσκολο να τα περιγράψει κανείς με λόγια. Μπορεί στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα να μην πήγαν τα πράγματα όπως θα τα ήθελε ο Χρήστος Βολικάκης, όμως η εικόνα της παγκόσμιας κατάταξης είναι δεδομένο ότι του δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Πως θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά όταν ο σπουδαίος Έλληνας ποδηλάτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε τρία αγωνίσματα!

Όταν, μάλιστα, το ένα από αυτά είναι το όμνιουμ τότε το επίτευγμα του γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Το συγκεκριμένο αγώνισμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το δέκαθλο της ποδηλασίας πίστας με τους αθλητές να κάνουν προσπάθειες σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα. Στο όμνιουμ ο Βολικάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 2510 βαθμούς και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Πολωνό, Σιμόν Σάινοκ που έχει 2590 και στην τρίτη θέση είναι ο Δανός, Νίκλας Λάρσεν με 2480.

Ο Λάρσεν είναι εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στο αγώνισμα πόντων όπου έχει 2780, με τον Έλληνα ποδηλάτη να είναι κοντά του με 2690 και αρκετά πιο πίσω ακολουθεί ο Κινγκ Λοκ Τσέουνκ από το Χονγκ Κονγκ με 2380. Ακόμα πιο μικρή είναι η διαφορά που χωρίζει τον Βολικάκη από την κορυφή στο σκρατς. Εκεί ο 30χρονος ποδηλάτης έχει 2200 βαθμούς με τον Λευκορώσο Γιαουχένι Κάραλιοκ να είναι πρώτος με 2225 και τον Ρόμαν Γκλάντις 1850 (Ουκρανία).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το επίτευγμα του Χρήστου Βολικάκη είναι σπουδαίο και όλα δείχνουν ότι τα αγωνίσματα αντοχής του ταιριάζουν γάντι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ