Στην εντατική ποδηλάτης του Παναθηναϊκού

Ο ποδηλάτης του Παναθηναϊκού, Κυριάκος Ορφανίδης, υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια αγώνα και νοσηλεύεται στο Τζάννειο στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ένα τραγικό συμβάν συνέβη την Κυριακή (15/10) στη 2η Ανάβαση Κανδηλίου που διοργάνωσε η ΑΕΚ. Ο Κυριάκος Ορφανίδης υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του αγώνα με την αντίδραση του γιατρού κ. Τζαννιδάκη να αποδεικνύεται καθοριστική.

Ο ιατρός του αγώνα του παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και κατάλαβε αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον 56χρονο άτυχο ποδηλάτη ο οποίος συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ (αθλητές ηλικίας 50+) να μεταφέρεται αμέσως στο "Θριάσιο".

Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητο να μεταβεί στο "Τζάννειο" όπου κατευθείαν μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί παραμένει μέχρι και σήμερα με την ευχή όλων να γίνει σύντομα καλά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση του το τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού: "Δυστυχώς η ομάδα μας δοκιμάζεται για άλλη μια φορά... Στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της ΑΕΚ στο Κανδύλι, ο αθλητής μας Κυριάκος Ορφανίδης υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε αρχικά στο Θριάσιο και έπειτα στο Τζάννειο. Αυτή τη στιγμή, χάρη στη μέριμνα που είχε λάβει η διοργανώτρια ΑΕΚ (την οποία ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει) και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο ιατρός του αγώνα κος Τζαννιδάκης, ο Κυριάκος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση και περιμένουμε (για την ακρίβεια ελπίζουμε) την αντίδραση του οργανισμού του τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα.

Η ενημέρωση που είχαμε δια ζώσης είναι αυτή ακριβώς και την κοινοποιούμε εδώ για να μην ακούγεται οτιδήποτε συγκεχυμένο από οποιονδήποτε άλλον. Καλό θα είναι να μη μεταβεί κάποιος στο Τζάννειο, αφενός γιατί δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στη ΜΕΘ, αφετέρου γιατί δεν θα προσφέρει κάτι. Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει θα ενημερώσουμε. Ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι θετικής σκέψης για να γίνει καλά ο Κυριάκος και να κερδίσει ΚΑΙ σε αυτόν τον αγώνα".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Αν ασχολείσαι με το Airbnb, το Syncbnb θα το λατρέψεις

Μια ελληνική startup φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο εργαλείο του κόσμου για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24