ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Στην 9η θέση του όμνιουμ ο Βολικάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στην 9η θέση του όμνιουμ ο Βολικάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
PANTELIS ZERVOS

Ο Χρήστος Βολικάκης πραγματοποίησε υπερπροσπάθεια στο όμνιουμ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδηλασίας και τερμάτισε στην 9η θέση.

Μετά από την 5η θέση στο σκρατς, ο Χρήστος Βολικάκης κατέλαβε την 9η θέση στο όμνιουμ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδηλασίας που διεξάγεται στη Γλασκόβη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει ο Stoiximan, άρχισε δυνατά, παίρνοντας την 4η θέση με 34 πόντους στο σκρατς και ακολούθησε η 3η θέση στο τέμπο με 36 βαθμούς, με συνέπεια μετά από τις πρώτες δύο προσπάθειες να βρίσκεται επικεφαλής της κατάταξης, με τον Ίθαν Χέιτερ που εν τέλει κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο να είναι 3ος με 64 πόντους!

Στον αποκλεισμό η κόπωση έκανε την εμφάνισή της, με συνέπεια να έχει την 12η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 22 ποδηλατών που είχαν μείνει στον αγώνα και με 18 πόντους υποχώρησε στην κατάταξη.

Τέλος, στους πόντους κατάφερε να πλασαριστεί στην 8η θέση και να πάρει 9 πόντους, με συνέπεια να φτάσει τους 97 στο σύνολο.

Ο 19χρονος Χέιτερ έκανε καταπληκτικό αγώνα στα 25 χιλιόμετρα των πόντων και πήρε το χρυσό μετάλλιο, με τον Ιταλό Ελία Βιβιάνι και τον Δανό Κάσπερ βον Φόλσαχ να ισοβαθμούς στους 113 πόντους, με τον πρώτο να κατακτά εν τέλει το αργυρό μετάλλιο και τον δεύτερο το χάλκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ