ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλασία: Ο Βολικάκης κλειδώνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ποδηλασία: Ο Βολικάκης κλειδώνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
PANTELIS ZERVOS

Ο Χρήστος Βολικάκης ήταν τέταρτος στο όμνιουμ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας, που διεξάγεται στο Μπρίσμπεϊν, όμως είναι αγκαλιά με την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Χρήστος Βολικάκης κατέκτησε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα του όμνιουμ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας, που διεξάγεται στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, χάνοντας στις λεπτομέρειες το μετάλλιο, αλλά "κλείδωσε" την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020.

Νικητής στο όμνιουμ ήταν ο Άαρον Γκέιτ (Νέα Ζηλανδία) και τον ακολούθησαν στο βάθρο ο Γερμανός Ρόγκερ Κλούγκε και ο Ιάπωνας Έιγια Χασιμότο. Ο Βολικάκης δήλωσε: "Δεν μας πήγε καλά το πρώτο αγώνισμα. Παραλίγο να πέσουμε και δεν το ρισκάρησα. Εδώ νομίζω ότι "κλειδώνει" και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς".

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης συνέχισε την συγκέντρωση βαθμών και είναι δεύτερος στην γενική κατάταξη του όμνιουμ με 1100 βαθμούς έχοντας μπροστά του μόνο τον Γερμανό Κλούγκε (1360 β.), ενώ είναι πρώτος στο αγώνισμα του σκρατς με 1.100 βαθμούς.

Υπάρχει ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καναδά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βερολίνο αλλά ο Βολικάκης έχει πλέον διαφορά ασφαλείας και μόνο με θαύμα θα χάσει την πρόκριση. "Τώρα έχω ανάγκη ξεκούραση και επιστρέφω Ελλάδα για να περάσω τις γιορτές με την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου ανθρώπους", συμπλήρωσε ο Βολικάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ