ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλασία: "Έκλεψαν" το μετάλλιο από τον Βολικάκη

Ποδηλασία: "Έκλεψαν" το μετάλλιο από τον Βολικάκη

Ο Χρήστος Βολικάκης μπορεί να τερμάτισε στην τρίτη θέση στο αγώνισμα πόντων, αλλά τελικά το μετάλλιο δόθηκε σε άλλον αθλητή με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει μεγάλα και δικαιολογημένα παράπονα από τους κριτές.

Την τεράστια κλάση του επιβεβαίωσε για μία ακόμα ημέρα ο Χρήστος Βολικάκης. Ο σπουδαίος Έλληνας ποδηλάτης μετά το ασημένιο μετάλλιο στο σκρατς και την έβδομη θέση στο όμνιουμ βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Άπελντορν της Ολλανδίας.

Για την ακρίβεια, ο Χρήστος Βολικάκης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο αγώνισμα των πόντων στην τρίτη θέση, αλλά οι κριτές είχαν άλλη άποψη.

Ποδηλασία: "Έκλεψαν" το μετάλλιο από τον Βολικάκη

Ο 31χρονος Έλληνας ποδηλάτης ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με 85 πόντους επίδοση που του έδινε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό έγραφαν τουλάχιστον τα επίσημα αποτελέσματα μέχρι τελικά να τα αλλάξουν οι κριτές.

Μετά τον τερματισμό προστέθηκαν πόντοι στον Μικέλε Σκαρτετζίνι ο οποίος έφτασε τους 88 βαθμούς και κατέκτησε τελικά εκείνος το χάλκινο μετάλλιο. Φυσικά, ο Χρήστος Βολικάκης έχει μεγάλα και δικαιολογημένα παράπονα από τους κριτές αφού πήραν μία απόφαση έπειτα απ' το τέλος του αγώνα, μετά την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων και φυσικά επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το χρυσό κατέληξε στον Γάλλο Μπράιαν Κογκουάρ με 98 και το ασημένιο στον Ολλανδό, Γιαν Φαν Σιπ που είχε 93. Την Κυριακή (20/10) ο Χρήστος Βολικάκης θα αγωνιστεί στο μάντισον μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ