Ντοπέ 90χρονος Αμερικανός ποδηλάτης!

Ένας 90χρονος ποδηλάτης στις ΗΠΑ που αγωνιζόταν στην κατηγορία Masters βρέθηκε να έχει κάνει χρήση αναβολικής ουσίας.

Τόσο το γεγονός ότι 90χρονος ποδηλάτης βρέθηκε ντοπέ, όσο και η δικαιολογία που χρησιμοποίησε στη USADA καθιστούν τη συγκεκριμένη είδηση ως μία από τις πιο παράξενες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τον περασμένο Ιούλιο διεξήχθη το πρωτάθλημα της κατηγορίας Master στις ΗΠΑ με τον Καρλ Γκροβ να είναι ο νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 90-94.

Όπως συνηθίζεται ακόμα και σε αγώνες κατηγορίας Master υπάρχει έλεγχος αντιντόπινγκ. Το δείγμα του 90χρονου βρέθηκε θετικό στη χρήση της ουσίας "epitrenbolone". Πρόκειται για στεροειδές το οποίο χρησιμοποιείται για την αύξηση των μυών και τα τελευταία κρούσματα ήταν αυτά των Ρώσων αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

Ο Γκροβ κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως ουδέποτε έκανε χρήση αναβολικής ουσίας, αλλά αυτή οφείλεται σε γεύμα που έφαγε μία ημέρα πριν τους αγώνες. Συγκεκριμένα, ο 90χρονος ποδηλάτης έφαγε βοδινό το οποίο μπορεί να περιέχει τη συγκεκριμένη ουσία, αφού κτηνοτρόφοι τη χρησιμοποιούν για μεγαλώσουν πιο γρήγορα τα ζώα.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα περίεργο συμβάν και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS