ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ενωτικός άνεμος αλλαγής στην ποδηλασία

Ενωτικός άνεμος αλλαγής στην ποδηλασία

Εκλογές ζητά η πλειοψηφία των ποδηλατικών σωματείων στην Ελλάδα. Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο Βασίλης Διαμαντόπουλος

Για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τα έχουμε πει και γράψει κατ' επανάληψη. Η διοίκηση του Θανάση Τερζή έχει αποτύχει παταγωδώς να υπηρετήσει δημιουργικά το άθλημα και αναλώνεται στο να στέλνει αγωγές και μηνύσεις σε οποιονδήποτε "κινείται", χαρακτηρίζοντας τη θητεία της από εκδικητικότητα, αδιαφάνεια και παράλογες τακτικές και συμπεριφορές που έχουν φέρει την ποδηλασία σε πραγματικό τέλμα. Αθλητές και προπονητές αντιμετωπίζουν συνεχείς απειλές, κάποιοι από αυτούς δε, έχουν μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Ομοσπονδίας, η οποία επιβάλλει αδίστακτες τιμωρίες, αν και ενίοτε σπάει τα μούτρα της πάνω στην αθλητική δικαιοσύνη (βλέπε υπόθεση αδερφών Μπούγλα). Το ίδιο συμβαίνει και με ανθρώπους που εργάζονται για την προώθηση, πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από ομάδες και σωματεία. Αν είσαι αντίθετος στους καρεκλοκένταυρους, θα βρεις τον μπελά σου, κανείς δεν γλυτώνει από την μηχανή κατασκευής ψευδών - έως και συκοφαντικών - κατηγοριών που "στεγάζεται" είτε στην πειθαρχική επιτροπή είτε στο νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας. Η συνεργασία τους είναι "αγαστή", όλοι γνωρίζουν το γιατί.

Επειδή όμως όλα τα "ωραία" δεν διαρκούν αιώνια, μια αχτίδα αισιοδοξίας φωτίζει τις τελευταίες μέρες το σκοτεινό παρόν του αθλήματος. Η πλειοψηφία των σωματείων αρνήθηκε στις 31 Οκτωβρίου να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας και λίγες μέρες αργότερα, 23 από τα συνολικά 43 σωματεία με δικαίωμα ψήφου, ζήτησαν με επιστολές τους τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης μέσα σε 20 μέρες, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΕΟΠ, με στόχο την πορεία προς εκλογές. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη "Ποδηλασία Ξανά", η οποία εκπροσωπεί 22 σωματεία (πλέον 23) και υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης, Σάββα Τσοπούρογλου. Αμέσως μετά, ακολουθεί η δήλωση του Βασίλη Διαμαντόπουλου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί το άθλημα επί 35 χρόνια και αποτελεί εγγύηση με τα πεπραγμένα και το ήθος του για το καλύτερο αύριο που όλοι προσδοκούμε στον χώρο της ποδηλασίας. Ο Β. Διαμαντόπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση της "Ποδηλασία Ξανά" να ηγηθεί της προσπάθειας που γίνεται για να βρει η ποδηλασία τη διοίκηση που της αξίζει, έτσι ώστε να κάνει επιτέλους βήματα προς τα μπροστά.

Ενωτικός άνεμος αλλαγής στην ποδηλασία

Θανάσης Τερζής (αριστερά) και Νώντας Σαρρής. Πρόεδρος και (νέος!) Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠ αντίστοιχα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Την Παρασκευή (13-11-2015) κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας οι πρώτες έγγραφες-αιτήσεις Σωματείων-Μελών με τις οποίες τέθηκε θέμα διενέργειας εκλογών. Συγκεκριμένα 22 εκ των 43 με δικαίωμα ψήφου ποδηλατικά σωματεία, κάλεσαν την διοίκηση Τερζή να προχωρήσει σε ορισμό Γενικής Συνέλευσης προκειμένου το Σώμα να αποφανθεί αν επιθυμεί την συνέχιση της διαχειριστικής, άτολμης, μεροληπτικής και αδιαφανούς πολιτικής που εφαρμόζει η υπάρχουσα Διοίκηση ή την αλλαγή πορείας και φιλοσοφίας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ισονομία όπως χαρακτηριστικά απαιτεί πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των σωματείων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοπόρων και ιστορικότερων του αθλήματος, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες, ύστερα από την διαπίστωση ότι στη Γενική Συνέλευση της 31ης Οκτωβρίου 2015 δεν κατέστη δυνατή η υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από την πλειοψηφία των Σωματείων -Μελών της , ενώ επιπροσθέτως στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της 6ης Νοεμβρίου 2015 υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο Γενικός και Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.κ. Λιατσής και Σπανόπουλος αντίστοιχα, επικαλούμενοι προβλήματα δυσλειτουργίας ακόμη και μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών και ειδικότερα του Γενικού Γραμματέα από παράγοντα που διαμένει στην περιφέρεια (Κρήτη), κατά πολλούς θεωρήθηκε εμπαιγμός και άλλη μια κίνηση τακτικής του υπό αμφισβήτηση Προέδρου, που κάθε άλλο παρά εξομάλυνε τις αντιδράσεις.

Τον λόγο τώρα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υποχρεούται σε σύγκληση Γενικής Συνέλευσης το αργότερο εντός 20 ημερών από την κατάθεση των αιτημάτων.

Εξελίξεις αναμένονται λοιπόν στον ποδηλατικό χώρο, και μάλιστα σε κρίσιμη χρονικά στιγμή, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και διανύουμε Ολυμπιακή χρονιά, γεγονός που απαιτεί άμεσες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η παρεμπόδιση του προγράμματος των Διεθνών μας που είτε έχουν ήδη προκριθεί (Βολικάκης-Πίστα) είτε διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις την πρόκρισή τους στην Ολυμπιάδα του Ρίο (Ταμουρίδης-Δρόμος και Ηλίας-Αντωνιάδης ΜΤΒ).

Κατωτέρω παρατίθενται τα πρώτα εικοσιδύο σωματεία που κατέθεσαν αίτημα εκλογών, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και άλλα.

ΑΕΚ

ΑΚΡΑΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ)

ΑΤΛΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΒΕΛΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

ΑΣΓΗ ΔΟΞΑ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΗΡΩΣ (ΑΘΗΝΑ)

ΘΗΣΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ)

ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΛΑΡΙΣΑ

ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΙΝΟΑΝ CAMP (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Π.Ο ΠΑΤΡΩΝ

ΠΕΛΟΤΟΝ (ΑΘΗΝΑ)

ΠΕΣΑ (ΑΘΗΝΑ)

ΠΗΝΕΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

ΡΟΔΗΛΙΟΣ (ΡΟΔΟΣ)

ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΦΛΩΡΙΝΑ

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (ΑΘΗΝΑ)

Λάρισα 14.11.2015

Σάββας Τσοπούρογλου

Επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΞΑΝΑ”

ΔΗΛΩΣΗ

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στα Διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με την άνεση της εσκεμμένης τριετούς αποχής μου από την κεντρική Διοίκηση και την εμπειρία της 35τους εμπλοκής μου στην ποδηλασία, θεωρώ ότι έφθασε η ώρα να συστρατευθούμε όλες οι υγιείς δυνάμεις του αθλήματος, προκειμένου να ανατάξουμε και να αποτελματώσουμε το άθλημά μας.

Εδώ που έχουμε φθάσει πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να υπερβάλλουμε εαυτόν, να παραμερίσουμε προσωπικές εμπάθειες και αντιπάθειες, να συμβιβάσουμε αντικρουόμενες τάσεις και να ενώσουμε σε μια κοινή πορεία όλους τους ικανούς παράγοντες του αθλήματος.

Με γνώμονα λοιπόν αυτή την πεποίθηση, δηλώνω παρών στο προσκλητήριο και αποδεχόμενος την πρόταση των συναδέλφων μου, αναλαμβάνω την ουσιαστική ευθύνη να ηγηθώ στον υψηλό στόχο ανασυγκρότησης του αθλήματος. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και κανένας δεν περισσεύει σ' αυτήν την εθνική προσπάθεια.

Πάτρα 17 Νοεμβρίου 2015

Βασίλης Διαμαντόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ