ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

"Χρυσοί" Διακουμάκος και Ξένος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

"Χρυσοί" Διακουμάκος και Ξένος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

O Χρήστος Ξένος και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες veteran και adult αντίστοιχα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων που διεξάγεται στη Μάλαγα.

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εμφανίζει διακρίσεις σε διάφορα αγωνιστικά πεδία και χτες ήρθε ένα πολύ ευχάριστο νέο από την Ισπανία και το καθιερωμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων!

Στο τουρνουά του που είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη στη Μάλαγα, πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο ο Χρήστος Ξένος και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος. Ο Ξένος κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία veteran (αθλητές 50 έως 59 ετών) και την πρόσθεσε στις πολλές αντίστοιχες επιτυχίες, που έχει σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα μεταμοσχευμένων. Ο νεαρός Διακουμάκος αναδείχτηκε πρωταθλητής στην κατηγορία adult (18 έως 29 ετών) και στη μικρή εμπειρία του από διεθνή τουρνουά, αυτό ήταν το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στον θεσμό. Οι αγώνες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκληρώνονται απόψε και η ελληνική αποστολή είναι ήδη πολύ ικανοποιημένη, καθώς είχε βάλει στόχο την κατάκτηση μεταλλίων και ήρθαν δύο του …ωραιότερου χρώματος. Το πρωτάθλημα άλλωστε, έχει μεγάλη συμμετοχή σε αθλητές και χώρες, καλό αγωνιστικό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας άλλος από τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές, που πήραν μέρος στο απλό, δεν κατάφερε να περάσει από τα γκρουπ και να παίξει στα κυρίως ταμπλό.

Ο Διακουμάκος πήρε αρχικά την 1η θέση με το απόλυτο των νικών στο 2ο γκρουπ των 6 αθλητών και μετά προχώρησε επιτυχώς σε ταμπλό των «8». Στον τελικό νίκησε τον Γερμανό Μίκαελ Κλιτς. Την 3η θέση (σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος) κατέκτησαν οι Ούγγροι Ατίλα Τοτ και ο Γιάνος Ζόλταν Κόκα. Ο εξελίξιμος δεξιόχειρας από τον Α.Σ. Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών οι Λέοντες του Πειραιά είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον προπονητή του σωματείου Λάζαρο Μπαλάφα.

Ο Ξένος κυριάρχησε πρώτα στο 4ο προκριματικό γκρουπ των 6 αθλητών. Ήρθε 1ος χωρίς ήττα και μετά επικράτησε και στο ταμπλό των «8» κάμπτοντας στον τελικό τον Γάλλο Πολ Μποντρί. Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Γάλλος Ρόμπιν Ρακασέν και ο Κινέζος Γκάο Βενζόνγκ. Ο έμπειρος αριστερόχειρας αθλητής από τον Π.Α.Σ.Μ. Ο Δρομέας είχε στον πάγκο τον ομοσπονδιακό προπονητή Ευθύμη Αμερικάνο από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

Στο απλό του πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης αγωνίστηκαν ακόμα ο Κώστας Καλός από τον Π.Α.Σ.Μ. Ο Δρομέας, ο Δημήτρης Ανδρεάδης από το ίδιο σωματείο και ο Γιάννης Παρασκευάς από τους Λέοντες του Πειραιά. Και οι τρεις της ηλικιακής κατηγορίας 40-49. Ο Καλός κατετάγη 3ος στο 3ο γκρουπ των 7 αθλητών και αποκλείστηκε από το ταμπλό για μία θέση. Είχε 4 νίκες και 2 ήττες. Ο Ανδρεάδης μετείχε στο 1ο γκρουπ των 6 αθλητών. Σημείωσε 2 νίκες και 3 ήττες και μαζί με δύο ακόμα αθλητές υπολογίστηκε στην 3η θέση του γκρουπ. Ο Παρασκευάς έκανε την προσπάθειά του στο 4ο γκρουπ των 7 αθλητών και βρέθηκε επίσης στην 3η θέση μαζί με άλλους δύο αθλητές. Ο προσωπικός του απολογισμός ήταν 3 νίκες και 3 ήττες (πάντα σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στο σάιτ της διοργάνωσης).

Συνολικά τις 111 έφτασαν οι συμμετοχές στους άνδρες (42 στις γυναίκες) και ήταν από τις περισσότερες σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων. Έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» δυνατοί αθλητές, στοιχείο που δίνει μεγαλύτερη αξία στα ελληνικά χρυσά μετάλλια, αλλά εξηγεί και ότι δεν προχώρησαν από τα γκρουπ τα υπόλοιπα παιδιά. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται ανά δύο χρόνια, περιλαμβάνει πολλά αθλήματα και το οργανώνει η οικεία διεθνή ομοσπονδία (World Transplant Games Federation). Ολοκληρώνεται στις 2 Ιουλίου. Αρχηγός αποστολής είναι ο Γιάννης Αρκάς, αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του μπόουλινγκ. Θυμίζουμε τέλος ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στήριξε την προσπάθεια στη Μάλαγα με το να προσφέρει φόρμες των εθνικών της ομάδων για τα μέλη της αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ