ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Βήμα πρόκρισης η Μπορούσια με καθοριστική νίκη Γκιώνη

Βήμα πρόκρισης η Μπορούσια με καθοριστική νίκη Γκιώνη

Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Μπορούσια Ντίσελντορφ από την 4η αγωνιστική των γκρουπ και μερίδιο σε αυτό έχει και ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Μπορούσια Ντίσελντορφ από το βράδυ της Παρασκευής και την 4η αγωνιστική των γκρουπ και μερίδιο σε αυτό έχει και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο πρωταθλητής μας διαμόρφωσε το τελικό 3-2 επί της Μπογκόρια στην Πολωνία κι αυτό το αποτέλεσμα στέλνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το γερμανικό κλαμπ στη νοκ άουτ φάση του θεσμού από το γκρουπ D.

Αντίθετα, δυσκόλεψε κι άλλο η προσπάθεια για πρόκριση της γαλλικής Ενεμπόν. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επικράτησε στο δικό του παιχνίδι, όμως η ομάδα του κάμφθηκε με 3-1 εντός έδρας από τη ρωσική U.M.M.C. κι έμεινε στην τελευταία θέση του γκρουπ Β. Πλέον φαντάζει πολύ δύσβατος ο δρόμος της για μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις και ίσως το πιο ρεαλιστικό είναι να κυνηγήσει την 3η θέση, που θα της δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup).

Η Μπορούσια ήξερε, πηγαίνοντας στην Πολωνία, ότι τα διάφορα προβλήματα τραυματισμών τις έχουν στοιχίσει, αλλά κόντρα στην Μπογκόρια έπρεπε πάση θυσία να τα αντιμετωπίσει, διότι ενδεχόμενη ήττα θα την έβαζε σε περιπέτειες. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αυτή τη φορά στην τριάδα τους κάποιον από τους δύο Κορεάτες πρωταθλητής (Ο Σανγκ Ουν, Τζουν Γιουνγκσίκ) και αγωνίστηκαν με αμιγώς πολωνική σύνθεση.

Αυτό ήταν ευνοϊκό για τους νταμπλούχους Γερμανίας, όμως και πάλι συνάντησαν μεγάλη πίεση. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1, αλλά τελικά ύστερα από 3,5 ώρες επικράτησαν με 3-2, διατηρήθηκαν στη 2η θέση και μόνο με …μάγια θα χάσουν την πρόκριση στην 8άδα. O Γκιώνης (νούμερο 27 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έπαιξε στη θέση 2 και αντιμετώπισε αρχικά τον Πολωνό διεθνή Ντανιέλ Γκόρακ (Νο 61). Έχανε 2-0 σετ, κατάφερε να ισοφαρίσει σώζοντας και ματς μπολ και λύγισε στο φινάλε με 3-2.

Ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο στον τελευταίο επί μέρους αγώνα και τέθηκε αντιμέτωπος με τον Γιάκαμπ Κοζόφσκι (Νο 145). Έχασε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε. Με επικράτηση 3-1 σετ χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και στον εαυτό του την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία που ήθελε, διότι υπέστη διαδοχικές ήττες τον τελευταίο καιρό ως απόρροια την προβληματικής προετοιμασίας από τον τραυματισμό στον προσαγωγό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το σωματείο του Ντίσελντορφ ο πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2013, ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, που επιβλήθηκε και στους δύο αγώνες του. Να θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης η Μπορούσια είχε νικήσει με 3-1 την Μπογκόρια και είχε στη σύνθεσή της και τον ανέτοιμο σήμερα Τίμο Μπολ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Μπορούσια 2-3:

Ντανιέλ Γκόρακ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-2 (11-6, 12-10, 9-11, 14-16, 11-7)

Γιάκαμπ Κοζόφσκι-Πάτρικ Φρανζίσκα 1-3 (12-10, 9-11, 9-11, 11-13)

Πάβελ Φερτικόβσκι-Καμάλ Ασάντα 3-1 (11-7, 11-8, 10-12, 11-9)

Γκόρακ-Φρανζίσκα 1-3 (12-10, 8-11, 5-11, 2-11)

Κοζόφσκι-Γκιώνης 1-3 (11-6, 8-11, 6-11, 6-11)

Στο άλλο ματς της 4ης αγωνιστικής του γκρουπ η γαλλική Σαρτρ έκαμψε πολύ δύσκολα με 3-2 τη Στεν Οστρόφ μέσα στην Τσεχία και με το απόλυτο των νικών σιγούρεψε και μαθηματικά την πρόκριση. Στη βαθμολογία η Σαρτρ προηγείται με 8 βαθμούς, η Μπορούσια έχει 7, στην 3η θέση είναι η Στεν Οστρόφ με 5 και στην 4η η Μπογκόρια με 4 βαθμούς. Οι Γερμανοί θα ξαναπαίξουν στις 4 Δεκεμβρίου και θα υποδεχτούν τη Σαρτρ για την 5η αγωνιστική. Για να μείνουν έξω από τα προημιτελικά πρέπει να χάσουν τους δύο εναπομείναντες αγώνες τους και παράλληλα να επικρατήσει και στους δύο η Στεν και να ευνοηθεί σε ισοβαθμία.

Στη Γαλλία η Ενεμπόν είχε αναθαρρήσει από τη σπουδαία νίκη της 3ης αγωνιστικής απέναντι στη Νιντερόστεριχ και ήθελε οπωσδήποτε ένα ακόμα δίποντο για να μπει πιο γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο αντίπαλος όμως, η ρωσική U.M.M.C., είχε πάλι τον πρώτο λόγο κυρίως εξαιτίας της καταλυτικής παρουσίας του Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι. Με δύο πολύ δύσκολες νίκες το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης οδήγησε ξανά την ομάδα του σε νίκη με 3-1, όπως ακριβώς και στον αγώνα του 1ου γύρου στο Βερκνάγια. Ο περσινός νικητής των τελικών των World Tour πλαισιώθηκε από τους Ρώσους Αλεξάντερ Σιμπάεφ, Γκριγκόρι Βλασόφ. Ήταν η ίδια ακριβώς τριάδα, όπως στην εναρκτήρια αγωνιστική.

Ο Κρεάνγκα (νούμερο 95 στον κόσμο) τοποθετήθηκε στη θέση 3 κι έδωσε ένα ματς. Ήταν και πάλι εξαιρετικός και επιβλήθηκε του Γκριγκόρι Βλασόφ (No 68) με 3-0 σετ συναντώντας δυσκολίες ουσιαστικά μόνο στο 3ο σετ. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Ολύμπια Γκρούντιαζ συνέτριψε με 3-0 την αυστριακή Νιντερόστεριχ. Η U.M.M.C. προπορεύεται μόνη τώρα στη βαθμολογία με 7 βαθμούς και την ακολουθούν η Νιντερόστεριχ και η Ολύμπια με 6 και η Ενεμπόν με 5 βαθμούς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-U.M.M.C. 1-3:

Κουεντέν Ρομπινό-Αλεξάντερ Σιμπάεφ 1-3 (11-9, 7-11, 7-11, 4-11)

Ντιμίτρι Προκόπκοφ-Τζουν Μιζουτάνι 2-3 (5-11, 11-7, 5-11, 12-10, 6-11)

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Γκριγκόρι Βλασόφ 3-0 (11-2, 11-5, 11-9)

Ρομπινό-Μιζουτάνι 2-3 (11-6, 8-11, 5-11, 11-6, 4-11)

Οι Γάλλοι αγωνίζονται ξανά στις 6 Δεκεμβρίου και θα υποδεχτούν την Ολύμπια. Για να ελπίζουν σε πρόκριση στα προημιτελικά χρειάζονται απαραίτητα δύο νίκες. Αλλιώς, μπορούν με την 3η θέση να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο E.T.T.U. Cup. Η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τη ρωσική U.M.M.C. και τη γαλλική Σαρτρ από τα προαναφερόμενα γκρουπ, το εισιτήριο για τα προημιτελικά έχει εξασφαλίσει ήδη με το απόλυτο των επιτυχιών και η σουηδική Έσλοβ από το γκρουπ C.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ