ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Βατσακλής: "Ο Σγουρόπουλος μπορεί ακόμα και μετάλλιο"

Βατσακλής: "Ο Σγουρόπουλος μπορεί ακόμα και μετάλλιο"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του Γιάννη Σγουρόπουλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Ο μεγάλος στόχος της εισόδου του Γιάννη Σγουρόπουλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 έγινε πραγματικότητα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και μάλιστα άμεσα, από το πρώτο κιόλας στάδιο προκρίσεων. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και οι υπόλοιποι συντελεστές της επιτυχίας όμως, δικαιούνται και πρέπει να κοιτάνε από τώρα και τα επόμενα βήματα.

Ο Σγουρόπουλος μπορεί ακόμα και μετάλλιο», τονίζει ο Κ. Βατσακλής για το Ολυμπιακό τουρνουά

Μία μέρα μετά την πρόκριση λοιπόν, πηγαίνουν για λίγο τη σκέψη τους και στο Μπουένος Άιρες και τις φιλοδοξίες, που μπορεί να εμφανίσει στο ολυμπιακό τουρνουά ο τοπ Ευρωπαίος αθλητής. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ο άνθρωπος που καθιέρωσε τον Σγουρόπουλο στην εθνική ανδρών, που τον οδήγησε σε όλες τις μεγάλες διακρίσεις μέσα στο 2017 κι έχει δουλέψει αμέτρητες ώρες μαζί του, εκτιμά ότι ο 17χρονος άσος μπορεί να φτάσει ακόμα και στο μετάλλιο. Πιο ήρεμος μετά την ολοκλήρωση των αγώνων σε νέους και νεάνιδες ο έμπειρος τεχνικός εξέφρασε από το Σπλιτ την αισιοδοξία του για τους επόμενους στόχους, αλλά ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην απαιτητική προετοιμασία, που θα πρέπει να κάνει ο πρωταθλητής Ευρώπης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής από τις 6 έως τις 18 Οκτωβρίου 2018.

«Ο στόχος επετεύχθη. Το είχαμε πει από καιρό ότι είναι βασική επιδίωξη αυτή η πρόκριση και όταν υλοποιούμε τέτοιους στόχους είμαστε χαρούμενοι όλοι. Οι αθλητές, το προπονητικό τιμ, η ομοσπονδία», τόνισε αρχικά ο εθνικός προπονητής και για την πορεία του Σγουρόπουλου στο Σπλιτ, ανέφερε: «Πιστεύω σε αυτό που λέει ο κόσμος ότι «κάθε εμπόδιο για καλό». Ο Γιάννης έχασε την Παρασκευή από έναν αβαθμολόγητο ακόμα Κινέζο-και να κάνω εδώ την παρένθεση ότι απέδωσε καλά και μπορούσε να νικήσει και με 4-1, αλλά στάθηκε λίγο άτυχος- και πήρε τη 2η θέση στο γκρουπ. Παρόλα αυτά δεν επηρεαστήκαμε ούτε από τη συγκεκριμένη ήττα, ούτε από την πολύ δύσκολη κλήρωση στον 1ο γύρο του ταμπλό. Σημειώνω μάλιστα, ότι αν δεν άρεσε μία φορά σε μας η κλήρωση με τον Πλετέα, τότε δεν άρεσε …δέκα φορές στην άλλη πλευρά, όπως έδειξε ο Ρουμάνος προπονητής με την αντίδρασή του στο άκουσμα της κλήρωσης. Πράγματι στο παιχνίδι ο Πλετέα έβγαλε περισσότερο άγχος, ο Γιάννης ήταν απόλυτα έτοιμος και δεν του άφησε κανένα περιθώριο. Τον βολεύει άλλωστε το παιχνίδι του κι έπιασε υψηλά στάνταρ σ’ ένα πολύ θεαματικό ματς και ίσως το καλύτερο του τουρνουά. ματς Μετά κόντρα στον Αυστριακό χρειαζόταν μεγάλη προσοχή, καθώς δεν είχε ξαναπαίξει μαζί του. Ο Γιάννης βρέθηκε 0-2 πίσω, αλλά διατήρησε την καλή ψυχολογία και με ψυχραιμία βρήκε τις λύσεις. Και φτάσαμε στο καθοριστικό ματς με τον Μέρεγκαρντ, που είναι η ελπίδα του σουηδικού πινγκ πονγκ για το μέλλον όπως λένε οι ίδιοι οι συμπατριώτες του. Υπήρχε το φυσιολογικό στρες, αλλά ο Γιάννης το χρησιμοποίησε προς όφελός του. Πήρε και από μένα βοήθεια στην τακτική, όπως και με το τάιμ άουτ στον επίλογο. Έτσι πήρε τη νίκη κι έγινε και ο πρώτος χρονικά που εξασφάλισε την πρόκριση».

Ο Κώστας Βατσακλής είναι αισιόδοξος και για το Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να υπάρξουν οι συνθήκες για την κατάλληλη προετοιμασία: «Πήραμε την πρόκριση αμέσως, δεν θα χρειαστεί να πάμε σε άλλα στάδια πρόκρισης, που θα είχαν και έξοδα κι αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί. Θέλουμε λοιπόν, από την Πολιτεία και την Ολυμπιακή Επιτροπή να τον βοηθήσουν να κάνει καλή προετοιμασία. Το αξίζει, δουλεύει πολύ κι έχει τα χαρίσματα για να πάει ψηλά. Εγώ θα έλεγα γιατί όχι και μετάλλιο στο Μπουένος Άιρες αν μας ευνοήσει και η κλήρωση. Οι αθλητές θα είναι 32, όλες οι χώρες θα έχουν έναν εκπρόσωπο και μετά από τις παραδοσιακές ασιατικές δυνάμεις, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα έρχεται η Ευρώπη»

Φυσικά ο ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε και την εμφάνιση της Ιωάννας Γερασιμάτου, που έδωσε δυνατούς αγώνες κι έζησε μία ακόμα καινούργια και πολύτιμη εμπειρία στο Σπλιτ: «Η Ιωάννα προσπάθησε, είχε τη δυνατότητα να πετύχει έστω μία νίκη, αλλά είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να βελτιώσει ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι ανάγκη να γίνει λίγο πιο γρήγορη, να βελτιώσει το σερβίς και να έχει καλύτερα τελειώματα. Με σωστή δουλειά θα τα καταφέρει».

* Αργά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη επιστρέφει από την Κροατία η ελληνική αποστολή. Αναμένεται στην Αθήνα στις 00.45 μετά τα μεσάνυχτα μέσω Φρανκφούρτης.

* Μετά την πρόκριση για την Αργεντινή το προπονητικό τιμ και η ομοσπονδία θα κοιτάξουν από νωρίς και για αθλήτρια παρτενέρ του Σγουρόπουλου στο ομαδικό. Θυμίζουμε ότι είναι μικτές οι ομάδες και μπορούν να σχηματιστούν ακόμα και από αθλητές διαφορετικών χωρών.

* Μπορεί να μιλάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, αλλά δεν παύει να είναι κορυφαία διοργάνωση και μεγάλη η τιμή για κάθε συμμετέχοντα. Αξίζει να σημειωθεί λοιπόν, ότι ο Σγουρόπουλος θα βάλει το όνομά του δίπλα στους Έλληνες αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που ευτύχησαν ν’ αγωνιστούν σε θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Ντανιέλ Τσιόκας, Αρχοντούλα Βολακάκη και Μαρία Μοίρου.

* Αργά το απόγευμα δόθηκαν στο Σπλιτ από δύο ακόμα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων σε αγόρια και κορίτσια. Στους εφήβους τα πήραν ο Λιθουανός Μεντάρντας Στανκεβίτσιους, που στον αποφασιστικό γύρο του ταμπλό C έκαμψε με 4-2 σετ τον Ιταλό Ματέο Μούτι και ο Μολδαβός Βλάντισλαβ Ούρσου, ο οποίος ξεπέρασε τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ επίσης με 4-2 σετ. Στις νεάνιδες προκρίθηκαν η Νινγκ Γινγκ από το Αζερμπαϊτζάν με επικράτηση 4-1 σετ στο καθοριστικό ματς με την Ουκρανή Βερόνικα Περεμπίνος και η Λευκορωσίδα Ναντέζντα Μπογκντάνοβα, που κατέβαλλε με 4-0 σετ την Κροάτισσα Αντρέα Πάβλοβιτς.

* Στο Προολυμπιακό της Ευρώπης καταγράφηκαν εκπλήξεις και κυρίως στους νέους. Απέτυχε κατ’ αρχάς το νούμερο 1 του τουρνουά, ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα. Στο ταμπλό Α είχε χάσει από τον Σγουρόπουλο και σήμερα στο ταμπλό C αποκλείστηκε από τον Μέρεγκαρντ με 4-3. Αργότερα ο Σουηδός κάμφθηκε από τον Γάλλο Ρεμπέρ με 4-2 και μετά ο Ρεμπέρ έχασε το ολυμπιακό εισιτήριο από τον Ούρσου, ο οποίος ήταν αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή στο γκρουπ. Τον Γιου Κινχάνγκ από το Αζερμπαϊτζάν, που είχε νικήσει την Παρασκευή τον Σγουρόπουλο, τον απέκλεισε σήμερα ο Στανκεβίτσιους με 4-3!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ