ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στους πρώτους 15 της παγκόσμιας κατάταξης νέων ο Σγουρόπουλος

Στους πρώτους 15 της παγκόσμιας κατάταξης νέων ο Σγουρόπουλος

Μία ακόμα θέση προχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος και πλέον φιγουράρει μέσα στους πρώτους 15. Κατά τα άλλα, ο Παναγιώτης Γκιώνης πήγε επίσης μία θέση ψηλότερα (33η), ενώ ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επανήλθε στο ranking list με ελαφρά άνοδο.

Μία ακόμα θέση προχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος και πλέον φιγουράρει μέσα στους πρώτους 15! Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ανακοίνωσε τους πίνακες αξιολόγησης του Απριλίου και ο 17χρονος πρωταθλητής βρέθηκε στο νούμερο 15 της κατηγορίας Under 18 από το 16 του Μαρτίου. Στην Ευρώπη υπολογίζεται στο νούμερο 3 και φυσικά το να μείνει σε τόσο υψηλές θέσεις μετράει πολύ και για τα φαβορί του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων 2017.

Κατά τα άλλα ο Παναγιώτης Γκιώνης πήγε επίσης μία θέση ψηλότερα (33η), ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επανήλθε στο ranking list με ελαφρά άνοδο, ενώ ύστερα από πολλές συμμετοχές σε διεθνή όπεν μπήκε πρώτη φορά στους πίνακες η 13χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στον υπολογισμό αποτελεσμάτων συμπεριλήφθηκαν τρεις διοργανώσεις με ελληνική συμμετοχή: Η τελευταία αγωνιστική των γκρουπ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το World Tour της Λευκορωσίας και το τουρνουά νέων της Ιταλίας.

Στους άνδρες o Γκιώνης διατήρησε τους 2.398 βαθμούς και μετακινήθηκε στο νούμερο 33 από το 34 του περασμένου μήνα. Ο Κρεάνγκα, που προχώρησε δύο γύρους στο όπεν του Μινσκ και μπήκε στη 16άδα, πήρε κάποιους πόντους και βρέθηκε στο νούμερο 116. Τον Ιανουάριο, στην αμέσως προηγούμενη εμφάνισή του, ήταν στο νούμερο 124. Σε καλύτερη θέση πήγε και ο Κώστας Παπαγεωργίου κι ας μην είχε παρουσία σε αξιολογημένη διοργάνωση. Είναι τώρα στο νούμερο 121 από το 127 του Μαρτίου.

Ο Σγουρόπουλος εμφανίζει νέα βαθμολογική βελτίωση και έρχεται όλο και πιο κοντά στην πρώτη ελληνική τριάδα. Με 1.552 βαθμούς είναι πλέον στο νούμερο 262 από το 276 του προηγούμενου μήνα. Αυτή η θέση είναι η καλύτερη του νεαρού πρωταθλητή έως σήμερα.

Από τους υπόλοιπους αθλητές του world ranking list ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (που αγωνίστηκε και στο όπεν του Λινιάνο) μετακινήθηκε στο νούμερο 715 (από 707), ο Κωνσταντίνος Στάμου στο 730 (από 724), ο Γιάννης Γεωργαντάς στο 439 (από 445), ενώ ο Κλαούντιο Κύρου έμεινε στο 501. Έξω από τους διεθνείς πίνακες βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών έχασαν θέσεις όλες οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας, που πήραν μέρος στο ματς της 6ης αγωνιστικής στην Ολλανδία για τα γκρουπ των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Κατερίνα Τόλιου, υποχώρησε στο νούμερο 192 (από το 182 του προηγούμενου μήνα), η Μαρία Χριστοφοράκη στο 281 (από 269) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 362 (από 360). Από κει και πέρα η Φιλαρέτη Εξάρχου πήγε στο 304 (από 301), η Ιωάννα Γερασιμάτου στο 370 (από 368) και η Έλλη Φίσερ στο 517 (από 503). Στην είσοδό της στους διεθνείς πίνακες η Παπαδημητρίου, 2η σήμερα στον ελληνικό πίνακα των κορασίδων, εμφανίζεται στο νούμερο 547 των γυναικών. Στο όπεν της Ιταλίας είχε μπει στις θέσεις 17-32 του απλού κορασίδων.

* Στους πίνακες των μικρών ηλικιών και πέρα από την παρουσία του Γιάννη Σγουρόπουλο στο νούμερο 15 ξεχωρίζουν τα εξής: Στην κατηγορία U15 ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης είναι στο 47 από το 46 του Μαρτίου. Στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών η Μαλαματένια Παπαδημητρίου εμφανίζεται στο νούμερο 69. Στις Ελπίδες ο Σγουρόπουλος ανέβηκε στο 67 από το 76. Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου είναι στο 102 (από 101) και η Έλλη Φίσερ στο 225 (από 210).

* Με συναντήσεις της 13ης αγωνιστικής συνεχίστηκαν το βράδυ της Τρίτης τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας. Στην Pro A των ανδρών η Ενεμπόν έχασε εκτός έδρας 3-1 από την Ανζέ, την πρώην ομάδα του Γκιώνη και δεν είχε τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στην τριάδα της. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν βρίσκεται στην 6η θέση με 26 βαθμούς. Στην Pro B των ανδρών η Αζέν έκαμψε εκτός έδρας 3-2 τη Μετς με τον Τάσο Ρηνιώτη σε πολύ καλή μέρα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών κατέβαλλε τον Γάλλο διεθνή Σιφρίντ, ενώ είχε θετικό αποτέλεσμα και στο διπλό. Η Ρουέν νίκησε στην έδρα της 3-0 την Μπιλανκούρ με τον Κώστα Παπαγεωργίου να σημειώνει νίκη στην επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα. Τέλος, η Μπαγιάρ Αρζεντάν έκαμψε με 3-2 τη Ναντ εκτός έδρας, αλλά χωρίς τον Γιώργο Φραγκούλη, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και πριν από το παιχνίδι με την Αζέν την περασμένη εβδομάδα. Η Ρουέν συνεχίζει στην κορυφή της κατάταξης μαζί με τη Σεν Ντενί στους 32 βαθμούς. Η Αζέν είναι 3η με 29 και η Μπαγιάρ Αρζεντάν 5η με 27. Να σημειωθεί ότι στις 14 του μήνα θα συγκρουστούν για τη 14η αγωνιστική η Ρουέν του Παπαγεωργίου με την Αζέν των Ρηνιώτη, Σγουρόπουλου και Κ. Κωνσταντινόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ