ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε ο Γκιώνης στο Μαγδεμβούργο

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε ο Γκιώνης στο Μαγδεμβούργο

Έφτασε ένα βήμα από την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών στο γερμανικό World Tour, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων στο Μαγδεμβούργο ο Γκιώνης. Ο Σγουρόπουλος έμεινε στον 3ο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών.

Έφτασε ένα βήμα από την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών στο γερμανικό World Tour, έκανε μεγάλη προσπάθεια και στο καθοριστικό ματς απέναντι σε υψηλό ασιατικό εμπόδιο και εν τέλει αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων στο Μαγδεμβούργο ο Παναγιώτης Γκιώνης. Αφού το μεσημέρι έκαμψε την αντίσταση του Ούγγρου Μπένσε Μαγιόρος με 4-1 σετ, αργά το απόγευμα τα έδωσε όλα στον καθοριστικό 4ο προκριματικό γύρο για να επαναλάβει την περσινή πρόκριση στη Βρέμη.

Κάμφθηκε από τον 23χρονο Κορεάτη Λιμ Γιονγκχιούν με 4-1, πάντως δεν υστέρησε και μπορούσε να φτάσει στη νίκη σε ισορροπημένο ματς. Η ελληνική συμμετοχή στο όπεν της Γερμανίας ολοκληρώθηκε, καθώς ο Γιάννης Σγουρόπουλος αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο από τον κινεζικής καταγωγής Σλοβάκο αμυντικό Βανγκ Γιανγκ, ενώ ο 20χρονος πρωταθλητής μας και η νεάνιδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου είχαν ηττηθεί το βράδυ της Τρίτης στον 1ο προκριματικό γύρο του διπλού μικτού.

Ο Γκιώνης (νούμερο 46 στον κόσμο αυτόν τον μήνα) συνάντησε στο ματς για πρόκριση έναν ικανότατο αριστερόχειρα αθλητή (No 43), ο οποίος στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει Κινέζο Ζου Γιου. Επιπλέον, έδειξε αρετές απέναντι στην άμυνα, ενώ φάνηκε ότι με διαφορετικά σπιν από το forehand, αλλά και ποιοτικές επιθέσεις από το backhand μπέρδεψε αρκετές φορές τον πρωταθλητή μας. Στο 1ο σετ ο Γκιώνης προηγήθηκε 8-5, αλλά είδε τον αντίπαλό του να περνάει μπροστά 9-8. Στο 10-9 έσωσε σετ μπολ, μετά έχασε εκείνος δύο (τυχερός πόντος στο 11-10 για τον Ασιάτη) και κάμφθηκε στην παράταση. Στο 2ο σετ βρέθηκε στο 7-2 με πέντε πόντους στη σειρά. Δέχτηκε μείωση όμως στο 7-5 και ο Κώστας Βατσακλής πήρε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Λιμ Γιονγκχιούν ωστόσο, συνέχισε χωρίς κανένα λάθος και αυξάνοντας το σερί έκανε το 2-0 στα σετ!

Ο Γκιώνης δεν πτοήθηκε, αλλά είδε και στο επόμενο σετ να του γυρνάει η τύχη την πλάτη σε κάποιες φάσεις. Έφτασε στο 10-8 και δέχτηκε νέα ανατροπή στην παράταση. Το 4ο σετ πήρε αρνητική τροπή, ωστόσο ήταν ο Έλληνας άσος εκείνος που γύρισε την κατάσταση. Παίζοντας πιο ελεύθερα και βγάζοντας εντυπωσιακές ενέργειες ανέτρεψε το 4-7 και πήρε το σετ με την ελάχιστη διαφορά. Κάπου στα μισά του 5ου σετ ο Λιμ πήρε μικρό προβάδισμα, μετά έβγαλε ορισμένα εξαιρετικά χτυπήματα και εξασφάλισε τη νίκη (12-14, 7-11, 10-12, 11-9, 5-11).

Τον Μάιο του 2019 ο νεαρός Ασιάτης είχε φτάσει στο νούμερο 16 του κόσμου. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ομαδικού το 2018 πήρε το χάλκινο μετάλλιο με την Κορέα, όπως και στους Ασιατικούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς. Επίσης το 20018 αναδείχτηκε νικητής του πολωνικού όπεν στο απλό ανδρών, νικητής του μεγάλου τελικού των World Tour στο διπλό ανδρών, ενώ έχει κατακτήσει την πρωτιά στο διπλό και σε δύο διεθνή όπεν.

Το μεσημέρι ο Γκιώνης είχε τον πρώτο λόγο εναντίον του Μαγιόρος (Νο 59) στο ματς που καλύφθηκε και ιντερνετικά. Ο Ούγγρος πάντως, έδειξε ικανότητες απέναντι στην άμυνα κι αφού έχασε το 1ο σετ από 7-4 μπροστά, ισοφάρισε άμεσα. Μετά μίλησε η ποιότητα του Έλληνα άσου. Πήρε το 3ο σετ με ξέσπασμα μετά το 7-7, ενώ στο 4ο σετ έχανε 1-6 και το μετέτρεψε σε 7-6 υπέρ του για να αναγκάσει την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Στην επιστροφή κράτησε τον εξαιρετικό ρυθμό και αυξάνοντας το σερί έκανε το 3-1. Στο ισορροπημένο 5ο σετ ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή ήταν πολύ προσεκτικός στις κρίσιμες στιγμές, υποχρέωσε με τα διαφορετικά φάλτσα σε αρκετά λάθη τον αντίπαλό του και με οριακή διαφορά διαμόρφωσε το τελικό 4-1 (11-9, 7-11, 11-7, 11-6, 11-9)

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 160 στον κόσμο) έμεινε στον 3ο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών. Δεν αξιοποίησε τις καλές ευκαιρίες, που είχε στα πρώτα σετ απέναντι στον αμυντικό Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία και ηττήθηκε με 4-0 (11-13, 6-11, 10-12, 1-11). Ο πρωταθλητής μας, που χτες είχε τη σπουδαία νίκη κόντρα στον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ, έχασε τρία σετ μπολ στην αρχή, στο 2ο σετ δέχτηκε έξι πόντους στη σειρά μετά το αρχικό 4-0, ενώ στο 3ο κάμφθηκε ξανά στην παράταση (11-13, 6-11, 10-12, 1-11). Ο Βανγκ Γιανγκ είναι νούμερο 38 στην παγκόσμια κατάταξη του Ιανουαρίου.

Το βράδυ της Τρίτης έγιναν οι πρώτοι προκριματικοί στο διπλό μικτό. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου δεν απέδωσαν καθόλου καλά σε αυτή την πρώτη συνεργασία τους σε διεθνές τουρνουά κι έχασαν εύκολα στον 1ο γύρο από τους Ιταλούς Νιαγκόλ Στογιάνοφ/Τζόρτζια Πικολίν με 3-0 (7-11, 6-11, 5-11). Στο 1ο σετ προηγήθηκαν 7-5, αλλά έχασαν έξι διαδοχικούς πόντους και γενικά δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ