ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στις 15 Δεκεμβρίου λύνουν τις διαφορές τους Ενεμπόν και Μπογκόρια

Στις 15 Δεκεμβρίου λύνουν τις διαφορές τους Ενεμπόν και Μπογκόρια

Πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ διατήρησαν ρευστή την υπόθεση πρόκριση στον όμιλο, που συγκεντρώνει την προσοχή των Ελλήνων φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ διατήρησαν ρευστή την υπόθεση πρόκριση στον όμιλο, που συγκεντρώνει την προσοχή των Ελλήνων φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην 5η και προτελευταία αγωνιστική της 1ης φάσης προχώρησαν νικηφόρα και η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη και στο φινάλε, στις 15 Δεκεμβρίου, θ’ αναμετρηθούν στη Βαρσοβία με …έπαθλο τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ, η οποία οδηγεί στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το μεγάλο αποτέλεσμα το έφερε η Μπογκόρια, η οποία χωρίς τη βασική της τριάδα και με πρωταγωνιστή τον Γκιώνη έκαμψε με 3-2 μέσα στη Γερμανία την πρωτοπόρο του γκρουπ Σααρμπρίκεν (που κι αυτή πάντως, χρησιμοποίησε αναπληρωματικό παίκτη στη διάρκεια του ματς). Αργότερα και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, η Ενεμπόν κατέβαλλε πολύ δύσκολα εντός έδρας την τσεχική Οστράβα με 3-1 (ο Κρεάνγκα ήταν στον πάγκο). Έτσι, Ενεμπόν και Μπογκόρια συνεχίζουν μαζί στη 2η θέση με 8 βαθμούς και θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους σε δύο εβδομάδες! Η νικήτρια ομάδα μπαίνει στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ, η ηττημένη συνεχίζει στο E.T.T.U. Cup.

Στο Σααρμπρίκεν η Μπογκόρια έπρεπε να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για τη νίκη προκειμένου να μείνει έστω ισόβαθμη με την Ενεμπόν. Στον πρώτο αγώνα στη Γαλλία έχει χάσει 3-0, συνεπώς θα ήταν ουσιαστικά εκτός διοργάνωσης αν πήγαινε στην 6η αγωνιστική έναν βαθμό πίσω από την ομάδα του Κρεάνγκα. Στη Γερμανία ήταν αουτσάιντερ, όχι μόνο γιατί η Σααρμπρίκεν διατηρούσε το απόλυτο των επιτυχιών σε τέσσερα ματς, αλλά και γιατί η ίδια παρατάχθηκε με αναπληρωματικό αθλητή. Απουσίαζε ο Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη και τη θέση του πήρε ο νεαρός Αρτούρ Μίχαλτζικ, που για τέτοιο αγώνα ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων.

Ο Γκιώνης (νούμερο 14 στην ευρωπαϊκή κατάταξη του Νοεμβρίου) σημείωσε δύο νίκες και μετατράπηκε σε κεντρικό πρόσωπο του ματς. Τοποθετήθηκε στη θέση 2 και στην αρχή έκαμψε με 3-1 σετ τον κορυφαίο Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς (Νο 20). Αφού έδωσε το προβάδισμα στην Μπογκόρια, στο τέλος της χάρισε και την υπερπολύτιμη νίκη. Σε σπουδαία αναμέτρηση με τον Γερμανό Πάτρικ Μπάουμ (Νο 31), δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2010 και το 2011, πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ. Τον αριστερόχειρα Μπάουμ, που επίσης αγωνιζόταν στην Μπορούσια Ντίσελντορφ, τον είχε νικήσει παλιότερα στον τελικό του E.T.T.U. Cup (ως αθλητής της γαλλικής Ανζέ ο Γκιώνης), αλλά και στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γερμανία-Ελλάδα!

Το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος για τα αποψινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ πρόταξε τα αποτελέσματα του Έλληνα αμυντικού, φιλοξένησε φωτογραφία του και είχε τον τίτλο «ο Γκιώνης χάρισε σημαντική νίκη στην Μπογκόρια». Πρέπει να σημειωθεί ότι στο 4ο στη σειρά παιχνίδι η Σααρμπρίκεν έβαλε και τέταρτο αθλητή, τον νεαρό Ρώσο Αντρέι Σιμένοφ. Υπάρχει το δικαίωμα τέτοιας αλλαγής και το χρησιμοποίησε με εξασφαλισμένη την πρωτιά στο γκρουπ. Η αλλαγή έγινε στο νούμερο 1, τον Τόκιτς και ο Πολωνός Γκόρακ δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στις 15 Δεκεμβρίου λύνουν τις διαφορές τους Ενεμπόν και Μπογκόρια

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σααρμπρίκεν-Μπογκόρια 2-3:

Μπόγιαν Τόκιτς-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (4-11, 11-6, 6-11, 8-11)

Πάτρικ Μπάουμ-Ντάνιελ Γκόρακ 3-0 (12-10, 11-9, 11-4)

Τιάγκο Απολόνια-Αρτούρ Μίχαλτζικ 3-0 (11-3, 11-2, 11-1)

Αντρέι Σιμένοφ-Ντάνιελ Γκόρακ 0-3 (8-11, 7-11, 6-11)

Μπάουμ-Γκιώνης 2-3 (7-11, 12-10, 6-11, 11-5, 7-11)

Η Ενεμπόν παρατάχθηκε πλήρης και είχε θεωρητικά τον πρώτο λόγο απέναντι στην ουραγό Οστράβα. Και στον πρώτο αγώνα πάντως, στην Τσεχία, είχε επικρατήσει οριακά με 3-2, ενώ τώρα είχε και την πίεση ότι έπρεπε πάση θυσία να επαναλάβει το θετικό αποτέλεσμα για να μείνει σίγουρα στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Πράγματι το εμπόδιο της Οστράβα ήταν και πάλι υψηλό. Είναι ενδεικτικό ότι τα δύο πρώτα επί μέρους ματς κρίθηκαν στα πέντε σετ, ενώ στο τρίτο ήρθε -αναπάντεχα για το γαλλικό κλαμπ- ήττα από τον Πετρ Κόρμπελ. Ο Τσέχος, που άγει το 46ο έτος της ηλικίας του, ξεπέρασε τον Άγγλο Ντρίνκχολ, σημερινό «χάλκινο» παγκόσμιο πρωταθλητή του ομαδικού! Τελικά η Ενεμπόν πανηγύρισε την επικράτηση χάρη σε δύο νίκες του Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι και μία του Γάλλου Κουεντέν Ρομπινό. Ο Κρεάνγκα έζησε από τον πάγκο τη δυνατή προσπάθεια της ομάδας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Οστράβα 3-1:

Τσεν Τσίεν Αν-Τόμας Τρέγκλερ 3-2 (8-11, 13-11, 7-11, 11-8, 11-5)

Κουεντέν Ρομπινό-Αλεξάνταρ Καρακάσεβτς 3-2 (9-11, 11-9, 10-12, 12-10, 11-8)

Λίαμ Πίτσφορντ-Πετρ Κόρμπελ 1-3 (10-12, 11-6, 5-11, 8-11)

Τσεν Τσίεν-Καρακάσεβιτς 3-1 (12-10, 11-3, 6-11, 11-8)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ C (σε 5 αγωνιστικές):

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Σααρμπρίκεν 9 14-6

2. Ενεμπόν 8 10-9

-------------------------------------------------------------

-. Μπογκόρια 8 9-8

-------------------------------------------------------------

4. Οστράβα 5 4-16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ