ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στην Ιαπωνία ο παγκόσμιος τίτλος στο διπλό μικτό

Στην Ιαπωνία ο παγκόσμιος τίτλος στο διπλό μικτό

Επιβεβαιώνεται και στο Ντίσελντορφ η άνοδος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ιαπωνίας. Η χώρα πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο διπλό μικτό Παγκοσμίου πρωταθλήματος έπειτα από 48 χρόνια!

Επιβεβαιώνεται και στο Ντίσελντορφ η άνοδος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ιαπωνίας. Η χώρα, που ήταν κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος τις δεκαετίες του ’50 και του '60, έχει γίνει ξανά τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα απαιτητική στο διεθνές στερέωμα και να που σήμερα (3/6) πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο διπλό μικτό Παγκοσμίου πρωταθλήματος έπειτα από 48 χρόνια!

Ο Μαχάρου Γιοσιμούρα και η Κασούμι Ισικάουα είναι οι πρωταθλητές κόσμου για το 2017. Στη Σουζού της Κίνας, το 2015, ήταν φιναλίστ του τελικού και τώρα έφτασαν στην κορυφή νικώντας στον συγκλονιστικό τελικό τους Τσεν Τσίεν Αν/Τσεν Άι Τσινγκ από την κινεζική Ταϊπέι με 4-3 σετ. Η Ιαπωνία είχε πάρει τελευταία φορά την πρωτιά στο διπλό μικτό σε άλλο γερμανικό έδαφος, στο Μόναχο το 1969, όταν με τον Χασιγκάβα και την Κόνο είχε συμπληρώσει σερί των επτά τίτλων στο αγώνισμα!

Το τελικό στάδιο είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Αρχικά με τους ημιτελικούς, που έγιναν νωρίτερα σήμερα και αμφότεροι κρίθηκαν στα επτά σετ! Το ιαπωνικό δίδυμο πέτυχε ανατροπή από 1-3 επί των Φανγκ Μπο/Πετρίσα Σόλγια (Κίνα/Γερμανία), που είχαν και τη θερμή συμπαράσταση χιλιάδων φιλάθλων. Οι Τσεν Τσίεν και Τσεν Άι έκαμψαν με 4-3 τους Βονγκ Τσου Τινγκ/Ντου Χόι Κιμ από το Χονγκ Κονγκ. Οι χαμένοι της 4άδας πήραν το χάλκινο μετάλλιο και το απόγευμα πήγε στα επτά σετ και ο τελικός! Ο Γιοσιμούρα και η Ισικάουα (νούμερο 6 του αγωνίσματος) βρέθηκαν πάλι να χάνουν με 1-3 σετ από τους Τσεν Τσίεν Αν/Τσεν Άι Τσινγκ (Νο 5) και με εντυπωσιακό comeback κατάφεραν να επικρατήσουν με 4-3! Η εξέλιξη 8-11, 8-11, 11-8, 10-12, 11-4, 11-9 και 11-5.

Οι Ιάπωνες έζησαν χαρούμενες στιγμές και στο διπλό ανδρών. Ο Γιούγια Οσίμα και ο Μαζατάκα Μοριζόνο προκρίθηκαν στον τελικό επικρατώντας των Λι Σανγκ Σου/Τζεούν Γιουνγκσίκ από την Κορέα με 4-2 σετ. Είχαν και δεύτερο ζευγάρι στην 4άδα, όμως οι Κόκι Νίουα/Μαχάρο Γιοσιμούρα ήταν αουτσάιντερ απέναντι στους Κινέζους Φαν Ζεντόνγκ/Σου Σιν. Κάμφθηκαν με 4-0 σετ και αρκούνται στο χάλκινο μετάλλιο, όπως και το κορεατικό δίδυμο. Ο τελικός διεξάγεται αύριο στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Στο απλό γυναικών προέκυψε το ζευγάρι του τελικού και όπως ανέμεναν οι περισσότεροι αποτελείται από Κινέζες. Από την κορυφή του ταμπλό η Ντινγκ Νινγκ προχώρησε με μία ακόμα ευρεία νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη Γιαπωνέζα Μίου Χιράνο με 4-1 σετ. Στον άλλο ημιτελικό, στον κινεζικό «εμφύλιο», η Ζου Γιουλίνγκ λύγισε το 2ο φαβορί του πρωταθλήματος, τη Λιου Σιβέν με 4-3 σετ. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 14:30.

* Δηλώσεις στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε ο Παναγιώτης Γκιώνης το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό του από τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ στους «32» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ουσιαστικά τόνισε ότι ύστερα από την υπερπροσπάθεια στον αγώνα των επτά σετ με τον Βανγκ Γιανγκ δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για ν’ αντισταθεί στον εξαιρετικό Λευκορώσο.

«Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε τρομερά ο Σαμσόνοφ. Επίσης, έπαιξα για πρώτη φορά σ' αυτή την αίθουσα και άργησα λίγο να την βρω. Μου πήρε πάρα πολύ ενέργεια το χτεσινό (σ.σ. προχτεσινό) παιχνίδι. Αυτό το ένιωσα και στην αναμέτρηση με τον Σαμσόνοφ. Στο πρώτο σετ, σε κάτι ράλι ένιωθα να λαχανιάζω. Εκεί κατάλαβα ότι είναι δύσκολο να βγάλω ένα ολόκληρο ματς και ειδικά με τον Σαμσόνοφ, που τον έβλεπα σε τόσο καλή κατάσταση».

* Το διπλό γυναικών συνεχίζεται και τελειώνει τη Δευτέρα. Στον έναν ημιτελικό οι Φενγκ Τιανβέι/Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη θ’ αντιμετωπίσουν τις Τσεν Μενγκ/Ζου Γιουλίνγκ από την Κίνα και στον άλλο οι Κινέζες Ντινγκ Νινγκ/Λιου Σιβέν τις Γιαπωνέζες Μίμα Ίτο/Χίνα Χαγιάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ