ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στη Χίο εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής διεθνούς τουρνουά!

Στη Χίο εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής διεθνούς τουρνουά!

Ενδεχόμενο διεξαγωγής διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα μας φαίνεται στον ορίζοντα. Και είναι σοβαρό, διότι είναι εξασφαλισμένη η οικονομική στήριξη. Η προοπτική τέτοιου τουρνουά γεννιέται στη Χίο.

Ενδεχόμενο διεξαγωγής διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα μας φαίνεται στον ορίζοντα! Και είναι σοβαρό, διότι πέρα από την έντονη επιθυμία των εμπλεκόμενων πλευρών είναι εξασφαλισμένη η οικονομική στήριξη, που αποτελεί βασική προϋπόθεση. Η προοπτική τέτοιου τουρνουά γεννιέται στη Χίο!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης μετέβη σήμερα στο πανέμορφο ακριτικό νησί ακριβώς για να επιθεωρήσει χώρους και να διερευνήσει με τις τοπικές αρχές αυτό το ενδεχόμενο.

Οι Χιώτες έβαλαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη μετά την απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων κι εξέφρασαν τη μεγάλη φιλοδοξία για αγώνες διεθνούς εμβέλειας. Η ομοσπονδία το θέλει εξίσου, η Περιφέρεια και ο δήμος έχουν κάνει σαφές ότι θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια κι έτσι το θέμα τέθηκε επί τάπητος.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα έχει επαφές μέχρι το βράδυ και είναι να γυρίσει αυθημερόν στην Αθήνα. Επιθεωρεί αθλητικές εγκαταστάσεις και συζητά με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον δήμο και άλλους φορείς, που ασχολήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο με την εξαιρετική διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων.

Όλοι μαζί εξετάζουν τη δυνατότητα να γίνει διεθνές τουρνουά στη Χίο και μετά θ’ αποφασίσουν τί είδους διοργάνωση μπορεί να φιλοξενηθεί, ώστε να δημιουργήσουν φάκελο διεκδίκησης και να τον προωθήσουν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U). Θα διερευνηθεί αν μπορεί να γίνει όπεν ηλικιακής κατηγορίας ή ΤΟΠ 10 νέων της E.T.T.U.

Οι εγκαταστάσεις παίζουν μεγάλο ρόλο για την απόφαση που θα παρθεί, πάντως ο Μανώλης Κολυμπάδης έλεγε από το πρωί ότι το νησί έχει πολύ καλούς χώρους και εκθεσιακά κέντρα. Θυμίζουμε ότι σε εκθεσιακό κέντρο έγινε επιτυχώς πριν λίγες ημέρες στο Ντίσελντορφ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και γενικά τέτοιες εγκαταστάσεις δίνουν συχνότατα λύσεις σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Θα υπάρχει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και τον δήμο, που με χαρά βοήθησαν και στο παιδικό κι έτσι καλύπτεται ένα κύριο ζητούμενο για εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας.

Αυτοί οι φορείς μαζί με τα τοπικά σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης εξέφρασαν μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα την έντονη επιθυμία της χιώτικης κοινωνίας και των ανθρώπων του αθλήματος στο νησί να γίνει αυτό το μεγάλο βήμα. Η ομοσπονδία συμφώνησε αμέσως με την ιδέα και δεν έχει παρά ν’ αναζητήσει τον τρόπο. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια είναι δέκτης σχετικών συζητήσεων από φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και δεν απέρριψε ποτέ την περίπτωση παρά την κακή οικονομικά συγκυρία και άλλες αντικειμενικές δυσκολίες.

Στη Χίο φαίνεται ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις και ευχή όλων είναι να προχωρήσει το θέμα: Να καταστεί εφικτή η υλοποίηση της ιδέας, να σχηματιστεί ένας καλός φάκελος προς την E.T.T.U. και η χώρα να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή ενός τουρνουά, που θα είναι σαν …όνειρο, αν σκεφτεί κάποιος ότι έχει πάνω από δέκα χρόνια να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ