ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στη 16άδα του Ευρωπαϊκού ο Γκιώνης

Στη 16άδα του Ευρωπαϊκού ο Γκιώνης
ALEX LOMAEV

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ξεπέρασε το εμπόδιο του Τζόναθαν Γκροθ και πέρασε στους "16" του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του πινγκ πονγκ.

Ένα βήμα πιο πέρα για τον Παναγιώτη Γκιώνη το πρωί στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Εκατερίνμπουργκ. Σε νέα αμφίρροπη αναμέτρηση ξεπέρασε με 4-2 σετ την αντίσταση του Δανού Τζόναθαν Γκροθ και προχώρησε στον 3ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «16»).

Στο 4ο και το 5ο σετ, που ήταν τα πιο κλειστά, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έβγαλε πάλι απόλυτη ψυχραιμία, ωριμότητα και σωστές επιλογές κι από τη στιγμή που τα κατέκτησε στην παράταση δεν υπήρχε περίπτωση ν’ αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Στη 16άδα αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες (18:30 ώρα Ελλάδας) τον Αλεξέι Λιβεντσόφ. Το ματς γίνεται στο τραπέζι 2 και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ από το laola1.tv. Ο Ρώσος νίκησε στους «32» τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο με 4-2. Αν ο Γκιώνης μπει στην πρώτη 8άδα τότε πιθανότατα θ’ αναλάβει το πλέον δύσκολο έργο απέναντι στον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης και νούμερο 1 φαβορί του απλού. Στο διπλό ανδρών οι Κώστας Παπαγεωργίου/Κώστας Κωνσταντινόπουλος και οι Γκιώνης/Άνταμ Πατάντιους ηττήθηκαν στον 1ο γύρο (σ.σ. των «32») παρά την καλή προσπάθεια που έκαναν.

Στο απλό ανδρών ο Έλληνας πρωταθλητής (νούμερο 6 στον τρέχοντα ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης και 5ο φαβορί του αγωνίσματος) και ο Δανός, πρώην δευτεραθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών (νούμερο 55 στην Ευρώπη), συναντήθηκαν πρώτη φορά σε διεθνή αξιολογημένη διοργάνωση. Είχαν κοντραριστεί όμως, μία φορά πέρσι στη γερμανική λίγκα, είχε νικήσει ο Γκροθ και είχε δείξει μεγάλες ικανότητες απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Στην ίδια καλή κατάσταση εμφανίστηκε και σήμερα (προερχόταν μάλιστα κι από την τονωτική νίκη εναντίον του Γερμανού, περσινού δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού Στέφαν Μένγκελ) κι έτσι ο Γκιώνης χρειάστηκε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να τον λυγίσει.

Τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά εναλλάξ για τον έναν και τον άλλον αθλητή. Στο 3ο κυριάρχησε ο Σκανδιναβός και …ολόκληρο το ματς παίχτηκε στα δύο επόμενα. Ο κορυφαίος αμυντικός έκανε κακή εκκίνηση (0-3), ισορρόπησε γρήγορα και προηγήθηκε 9-7. Αργότερα ισοφαρίστηκε 10-10, είδε τον αντίπαλό του να έχει σετ μπολ, αλλά τελικά επικράτησε με τρεις πόντους στη σειρά. Το ίδιο συναρπαστικό και το 5ο σετ με τον Γκιώνη να μην αξιοποιεί ακόμα πιο σημαντικό προβάδισμα στο 10-7! Στην παράταση έχασε άλλες δύο ευκαιρίες 11-10 και 12-11, όμως κράτησε τη συγκέντρωσή του και την μπάλα στο τραπέζι και πήρε το σετ με 14-12. Σε εκείνο το σημείο ήταν πια και η ψυχολογία ξεκάθαρα με το μέρος του και παίζοντας με μεγάλη αυτοπεποίθηση, δημιούργησε σταδιακά μία καλή διαφορά στο 6ο σετ κι έφτασε στο τελικό 4-2 (11-9, 9-11, 2-11, 13-11, 14-12, 11-6).

Στο διπλό ανδρών πάλεψαν για το καλύτερο και τα δύο ζευγάρια με ελληνικό χρώμα, αλλά είχαν ν’ αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους και αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο. Ο Γκιώνης με τον Ούγγρο Άνταμ Πατάντιους ήταν απευθείας στο ταμπλό και στον γύρο των «32» τέθηκαν αντιμέτωποι με τους Πολωνούς Γιάκαμπ Ντίγιας/Ντανιέλ Γκόρακ. Κάμφθηκαν με 3-0, όμως κάλλιστα το αποτέλεσμα μπορούσε να είναι το ακριβώς αντίθετο για τους ίδιους, αφού όλα τα σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά! Οι δύο αμυντικοί, που έπαιξαν μαζί μόλις σε δεύτερη διοργάνωση, υστέρησαν στα πιο κρίσιμα σημεία. Τα δύο πρώτα σετ τα έχασαν με 10-12 και το 3ο με 9-11!

Στον ίδιο γύρο ήταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι Κώστας Παπαγεωργίου/Κώστας Κωνσταντινόπουλος με αντιπάλους τους Σουηδούς Παρ Γκέρελ/Γιον Πέρσον. Βρέθηκαν στο 1-1 σετ και στο αμέσως επόμενο έχασαν στην παράταση την ευκαιρία να προηγηθούν! Νωρίτερα είχαν προηγηθεί 7-5. Μόνο στο 4ο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν καλή τακτική και ρυθμό και διαμορφώθηκε εύκολα το 3-1 σετ (5-11, 11-9, 10-12, 1-11). Οι δύο διαφορετικών γενεών αθλητές συνεργάστηκαν καλά για πρώτη φορά κι εκτός από την καλή εμφάνιση στο ταμπλό είχαν να επιδείξουν και δύο νίκες στο γκρουπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ