ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Σιγουρεύει τον τίτλο ο Δ.Α.Ο. Ταύρου ή παρατείνει την αγωνία ο Ολυμπιακός;

Σιγουρεύει τον τίτλο ο Δ.Α.Ο. Ταύρου ή παρατείνει την αγωνία ο Ολυμπιακός;

Θα κρίνουν πράγματα οι αγωνιστικές της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις. Θα δρομολογήσουν σίγουρα εξελίξεις.

Θα κρίνουν πράγματα οι αγωνιστικές της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις. Θα δρομολογήσουν σίγουρα εξελίξεις και πιθανό να ξεκαθαρίσουν και θέσεις στα υψηλά ή τα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα.

Το σημαντικότερο ματς του προγράμματος το συναντάμε στις γυναίκες και γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωτοπόρος Δ.Α.Ο. Ταύρου αντιμετωπίζει στις 11:00 τον 2ο της κατάταξης Ολυμπιακό και το βασικό ερώτημα, που τίθεται πλέον, είναι: Θα διατηρήσει ο Δ.Α.Ο.Τ. το αήττητο στο προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο και θα κάνει το καθοριστικό βήμα για το 3ο σερί πρωτάθλημα ή θα καταφέρει η ομάδα του Πειραιά να τον υποχρεώσει στην πρώτη του ήττα έπειτα από δύο χρόνια και να τον «πιάσει» στην κορυφή για ν’ ανανεώσει το ενδιαφέρον για την υπόθεση του τίτλου;

Στη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα θα λάβουν xώρα οι 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Στα Χανιά και την Ορεστιάδα θα γίνουν η 13η, η 14η και η 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών, επίσης στην τελευταία στροφή της διοργάνωσης. Το σημαντικότερο βαθμολογικά παιχνίδι διεξάγεται αύριο στην Ορεστιάδα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Α.Ο. Ταταύλα. Αμφότεροι έχουν από μία ήττα, απλά ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό με αγώνα παραπάνω και τα Ταταύλα ακολουθούν στην 3η θέση. Ο αγώνας αρχίζει στις 17:00. Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα είναι προγραμματισμένο για τις 17 και 18 Μαρτίου.

Στις γυναίκες λοιπόν, ελάχιστες ημέρες μετά την πινγκπονιστική πανδαισία στο απόλυτα πετυχημένο αναπτυξιακό τουρνουά της, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης θα διεξάγει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της συναντήσεις για την Α1. Οι συνολικά τέσσερις ομάδες θ’ αγωνιστούν στο προπονητήριο των τμημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ιστορικού σωματείου και δεσπόζει το ντέρμπι του Δ.Α.Ο.Τ. με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ταύρου, εκτός του ότι είναι αήττητη εδώ και δύο χρόνια, έχει και το αβαντάζ της νίκης με 4-1 στον 1ο γύρο. Εάν αυξήσει το απόλυτο ουσιαστικά σιγουρεύει τον τίτλο, αφού ο τρίτος διεκδικητής, οι Σάρισες Φλώρινας έχουν μείνει δύο βαθμούς πίσω. Στο δυναμικό της έχει τις Χριστίνα Φίλη, Κατερίνα Τόλιου, Φιλαρέτη Εξάρχου και Αντρέα Τεοντόρα Κλάπα.

Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μείνει με αξιώσεις στο κυνήγι της πρωτιάς. Το να καλύψει και την ήττα του πρώτου αγώνα φαντάζει αφάνταστα δύσκολο, αλλά ακόμα και με απλό δίποντο θα φτάσει στην 1η θέση τον Δ.Α.Ο.Τ. και μπορεί να ελπίζει σε ήττα του από τις Σάρισες. Το πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά ακούει στο όνομα Μαρία Χριστοφοράκη. Η διεθνής αθλήτρια δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της στον καρπό και, όπως τόνισαν από τον Ολυμπιακό, δύσκολα θα είναι στην τριάδα. Σε αυτή την περίπτωση την τριάδα θα συγκροτήσουν πιθανότατα η Άλεξ Γκάλιτς, η Άνι Γιόχανσον και η Ελισάβετ Τέρπου. Για την οικοδέσποινα Χ.Α.Ν.Θ., που αναζητά ακόμα την πρώτη νίκη, περισσότερο ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι με τον προτελευταίο της κατάταξης Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Στη Φλώρινα και το δημοτικό αθλητικό κέντρο οι 3ες της κατάταξης Σάρισες υποχρεώνονται να βάλουν έξι βαθμούς στο …σακούλι αν θέλουν να μείνουν, θεωρητικά έστω, στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Παράλληλα θα χρειαστούν και απώλειες του Δ.Α.Ο.Τ. γιατί αλλιώς μένουν σίγουρα εκτός. Ο αγώνας με τον 4ο της βαθμολογίας Φοίνικα Πειραιά δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη δυσκολία, μάλιστα στον 1ο γύρο είχε λήξει με 4-3 για την ομάδα της Φλώρινας. Στις χαμηλές θέσεις ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Α.Ο. Ταταύλα με τον ΑΛΦΑ. Οι μεν είναι στην 6η θέση και οι δε στην 5η με έναν πόντο παραπάνω.

Στους άνδρες είναι οι αγώνες στην Ορεστιάδα, που έχουν μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία. Κατά πρώτον, λόγω του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τα Ταταύλα. Στον 1ο γύρο η αθηναϊκή ομάδα είχε επικρατήσει με 4-1 και αν ξαναπάρει τη νίκη θα μείνει με το ίδιο μεγάλες αξιώσεις στο κυνήγι της πρωτιάς. Τη βασική τριάδα αποτελούν σταθερά ο Κώστας Λαγογιάννης, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Τα Ταταύλα εμφανίζουν τον ίδιο στόχο, καθώς είχαν καταφέρει να νικήσουν τον Ολυμπιακό στον 1ο γύρο κι έχουν επίσης μία ήττα. Για να κρατήσουν ακέραιες τις ελπίδες στη διεκδίκηση της πρωτιάς θέλουν απαραιτήτως το δίποντο, ειδάλλως θα χάσουν σημαντικό έδαφος. Σαφώς παίζει ρόλο το αν θα έχουν πάλι στα διάθεσή τους ή όχι τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Τεοντόρ Αλεξαντρόφ και Γιάννης Πετρόπουλος είναι οι υπόλοιποι βασικοί αθλητές.

Για τη Φιλία είναι ελκυστικοί και οι τρεις αγώνες της και θα έχουν μεγάλη προβολή, καθώς θα μεταδοθούν ζωντανά σε live streaming από το Sportsland.gr και σε μαγνητοσκόπηση τις επόμενες ημέρες από τη δημοτική τηλεόραση της Ορεστιάδας. Ωστόσο, τα βλέμματα τραβάει περισσότερο ο αυριανός αγώνας με τον Α.Ο. Πεύκης, με τον οποίο είναι σε εξέλιξη η «μάχη» για την απευθείας παραμονή. Τα παιχνίδια θα γίνουν στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Στα Χανιά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για να συνεχίσει το σερί νικών και να διατηρηθεί 1ος. Έχει ματς μόνο το Σάββατο με τον Άρη Νικαίας και το Ελληνικό. Οι οικοδεσπότες (που παρέθεσαν χτες συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και κάλεσαν το φίλαθλο κοινό στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων να παρακολουθήσει από κοντά υψηλού επίπεδου αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης) θα δώσουν τρία ματς απέναντι σε Πέρα Αθηνών, Άρη και Ελληνικό. Βρίσκονται στην 5η θέση και θα κυνηγήσουν την καλύτερη συγκομιδή προσπαθώντας να τερματίσουν ακόμα πιο ψηλά. Απόλυτη ανάγκη τους πόντους έχουν ο ουραγός Α.Ο. Ελληνικού και ο Άρης Νικαίας επιδιώκοντας ν’ αποφύγουν τα μπαράζ για την παραμονή. Οι δυο τους πάντως, δεν συγκρούονται αυτό το διήμερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στους άνδρες:

ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ:

Το Σάββατο στις 14:00:

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Πεύκης

Το Σάββατο στις 17:00:

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης

Παναθηναϊκός-Α.Ο. Ταταύλα

Την Κυριακή στις 11:00:

Α.Ο. Πεύκης-Παναθηναϊκός

Α.Ο. Ταταύλα-Φιλία Ορεστιάδας

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ:

Το Σάββατο στις 12:00:

Άρης Νικαίας-Ολυμπιακός

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ο.Α. Χανίων

Ρεπό ο Α.Ο. Ελληνικού

Το Σάββατο στις 15:00:

Ολυμπιακός-Α.Ο. Ελληνικού

Άρης Νικαίας-Ο.Α. Χανίων

Ρεπό ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Άρης Νικαίας

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ελληνικού

Ρεπό ο Ολυμπιακός

Στις γυναίκες:

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Το Σάββατο στις 11:00:

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Πέρα Αθηνών

Το Σάββατο στις 14:00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Ολυμπιακός-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή στις 10:00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ:

Το Σάββατο στις 11:00:

Σάρισες Φλώρινας-Α.Ο. Ταταύλα

ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Φοίνικας Πειραιά

Το Σάββατο στις 14:00:

Σάρισες Φλώρινας-Φοίνικας Πειραιά

Α.Ο. Ταταύλα-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Την Κυριακή στις 10:00:

Φοίνικας Πειραιά-Α.Ο. Ταταύλα

Σάρισες Φλώρινας-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΡΕΒΑΝΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει αυτές τις ημέρες και για μία ιδιαίτερη ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Μεθαύριο γίνεται στην Ολλανδία η ρεβάνς μεταξύ της Ταβέρζο του Καλλίνικου Κρεάνγκα και της Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου για την 4η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Βεβαίως, μετά το 3-0, που σημείωσε η πρωταθλήτρια Ολλανδίας μέσα στη Γαλλία, η υπόθεση της πρόκρισης ατόνησε, παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό. Στον πρώτο αγώνα ο Κρεάνγκα είχε πετύχει οριακή νίκη, ο Παπαγεωργίου είχε υποστεί ήττα, αλλά οι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα ανδρών δεν είχαν αναμετρηθεί.

Ίσως συμβεί την Κυριακή αυτό, πάντως η ουσία είναι ότι στην Ταβέρζο αρκεί για την πρόκριση στην τελική 8άδα ακόμα και ήττα με 3-1 και η Ιστρ προχωρά μόνο αν επιβληθεί με 3-0 και με καλύτερη διαφορά στα σετ από το 9-4 των Ολλανδών στον πρώτο αγώνα. Πριν δύο εβδομάδες την τριάδα της Ταβέρζο είχαν συμπληρώσει ο Πολωνός Γιάκαμπ Φολβάρσκι και ο Γάλλος Ντοριάν Νικόλ, ενώ για την Ιστρ (που θυμίζουμε ότι έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και τον σπουδαίο Λι Πινγκ, κινεζικής καταγωγής) είχαν αγωνιστεί ακόμα οι Γάλλοι Πολ Γκοζί και Μπένζαμιν Μπροσιέ. Ο αγώνας στο Ταβέρζο θ’ αρχίσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας (13:00 τοπική) και αναμένεται να έχει καλή προσέλευση κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ