ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρώτη ενότητα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Πρώτη ενότητα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Με το πρώτο μέρος του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών θα συνεχιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο η εσωτερική δράση στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Με το πρώτο μέρος του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών θα συνεχιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο η εσωτερική δράση στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Είναι τα προκριματικά της σημαντικότερης ατομικής διοργάνωσης και θα γίνουν σε έξι πόλεις της χώρας με κάτι λιγότερο από 500 αθλητές και αθλήτριες.

Στην Αθήνα και την ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για την Αττική, στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. για τη Θεσσαλονίκη, στη Ζαρίφειο Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης για τη Θράκη, στην Καβάλα για την Ανατολική Μακεδονία, στο Κουκούλι της Πάτρας για την Πελοπόννησο και στο κλειστό γυμναστήριο Β.Α.Ο. Λιβαδίων για τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Η συγκεκριμένη φάση θ’ αναδείξει τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα προχωρήσουν στην τελική φάση του απλού και στην πορεία θα συγκροτήσουν και τα ζευγάρια του διπλού. Τα τελικά θα γίνουν στις 3 και 4 Μαρτίου 2018 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, θα βρεθούν απευθείας εκεί τα πρώτα φαβορί.

Στους άνδρες αποφεύγουν τα προκριματικά οι Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και οι Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Βλοτινός, οι μόνοι από τους αθλητές, που φέτος αγωνίζονται μόνο στο εξωτερικό και δήλωσαν συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στις γυναίκες οι απευθείας προκρίσεις είναι έξι και τις έχουν εξασφαλίσει οι Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Όλγα Γεωργοπούλου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αλίκη Κιούφη.

Η προκριματική διαδικασία στην Αττική αφορά και σε νησιά, καθώς πρόκειται ν αγωνιστούν αθλητές από την Κρήτη, την Τήνο, αλλά και τη Σάμο. Στους άνδρες οι τελικές δηλώσεις συμμετοχές είναι 158 και στις γυναίκες 57.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι παρόντα σωματεία από περιοχές της Μακεδονίας, όπως και από τη Θεσσαλία. Πρόκειται να πάρουν μέρος 98 άνδρες και 14 γυναίκες. Στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι θα διεκδικήσουν πρόκριση 54 αθλητές και 8 αθλήτριες.

Στην Καβάλα οι αγώνες των ανδρών θα είναι μόνο για την Ανατολική Μακεδονία, ενώ εκείνοι των γυναικών θα περιλαμβάνουν και τη Θράκη. Οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 30 και 13 αντίστοιχα. Στην Αλεξανδρούπολη θα παίξουν για την πρόκριση μόνο οι άνδρες των σωματείων της Θράκης και οι συμμετοχές θα είναι 25.

Στα Λιβάδια τέλος, θα συναντηθούν αθλητές από τα γειτονικά νησιά της Χίου και της Λέσβου. Στο χωριό της Χίου πρόκειται ν’ αγωνιστούν 22 αθλητές και 13 αθλήτριες. Σε όλες τις περιοχές θα γίνουν γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχουν αναρτηθεί οι κληρώσεις των αγώνων και την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτούν και τα αποτελέσματα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ Η ΚΙΝΑ

Με την Κίνα να κατακτά και τα δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό ολοκληρώθηκε χτες βράδυ στη Ρίβα ντελ Γκάρντα το πρώτο μέρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων. Οι Κινέζοι κυριάρχησαν στους εφήβους, όπου δεν έχασαν ούτε επί μέρους ματς! Με 3-0 επιβλήθηκαν και στον τελικό της Ιαπωνίας. Αγωνίστηκαν με τους Σούε Φέι, Βανγκ Τσουκίν και Σου Χάιντονγκ. Σημειωτέον ότι απουσιάζει για την Ιαπωνία ο Τομοκάζου Χαριμότο, ο οποίος έχει πρόβλημα τραυματισμού.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Ρουμανία και η Κορέα. Στον τελικό των νεανίδων η Κίνα έκαμψε την Ιαπωνία με 3-1. Στηρίχτηκε στις Σουν Γινγκσά, Βανγκ Μανγιού και Σάι Σινιάο. Συμπτωματικά και σε αυτό το αγώνισμα οι θέσεις των μεταλλίων συμπληρώθηκαν με την Κορέα και τη Ρουμανία. Τόσο στους νέους όσο και στις νεάνιδες η Κίνα πήρε τα σκήπτρα από την Ιαπωνία, η οποία είχε δύο πρωτιές το 2016 στη Νότια Αφρική.

Η κορυφαία διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα. Αύριο (1/12) μετέχει στο κυρίως ταμπλό του απλού ο Γιάννης Σγουρόπουλος, αλλά μαθαίνει το βράδυ τον αντίπαλό του στον 1ο γύρο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα γκρουπ και θα έχει γίνει η σχετική κλήρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ