ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πρωταθλητής Ελλάδας και στους άνδρες ο Ολυμπιακός

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 του πινγκ πονγκ των ανδρών επικρατώντας με 4-0 επί του Παναθηναϊκού στο ματς που έκρινε τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. συνεχίζει την κυριαρχία του στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Στο καθοριστικό ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε με 4-0 και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη σερί χρονιά.

Χτες πέρασε μόνος στην κορυφή και σήμερα έχοντας και την ψυχολογική ώθηση έδειξε την υπεροχή του απέναντι στον Παναθηναϊκό κι έφτασε στο ζητούμενο με θριαμβευτικό τρόπο.

Η ομάδα της Αθήνας αρκέστηκε τελικά στην 3 θέση και ο Α.Ο. Ταταύλα τερμάτισε 2. Στην αίθουσα STIGA ολοκληρώθηκε και η Α1 γυναικών με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο από το Σάββατο. Επέστρεψε στα πρωταθλήματα μετά από 9 χρόνια και είναι το 19 στην ιστορία του. Ένα ακόμα μεγάλο σωματείο, η Α.Ε.Κ., πρωταγωνίστησε στην Α2 ανδρών. Στην τελευταία αγωνιστική, στην Ελευσίνα, επικύρωσε την πρωτιά και ανέβηκε στην Α1 κατηγορία για να την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Στην Α2 γυναικών πρώτευσε ο Γ.Α.Ο. Πειραιά και για πρώτη φορά στη μικρή ιστορία του πηγαίνει στα «σαλόνια» της Α1.

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών ο Ολυμπιακός είχε το αβαντάζ ότι μπορούσε ακόμα και με ήττα 4-2 στο ντέρμπι να τελειώσει πρώτος. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν είχε να κάνει τίποτα άλλο από το να καταθέσει όλες τις δυνάμεις του για τον τίτλο μέσω ισοβαθμίας κι αυτά τα σενάρια σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποιότητα όλων των αθλητών και τις παραδοσιακές «μάχες» των δύο συλλόγων έφεραν δεκάδες φιλάθλους στο Σ.Ε.Φ..

Εν τέλει το θέαμα δεν συνοδεύτηκε από σασπένς. Ο Ολυμπιακός (που είχε νικήσει και στον 1 γύρο με 4-2) ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, δεν του άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης και επιβλήθηκε με 4-0. Έτσι, πανηγύρισε το 14 πρωτάθλημα στην ιστορία του και η χαρά των στελεχών της ομάδας έγινε μεγαλύτερη χάρη και στον τίτλο των γυναικών.

"Νιώθω ευτυχισμένος και δικαιωμένος με τους δύο τίτλους. Ειδικά για τις γυναίκες γιατί εδώ και τρία χρόνια μάς κυνηγούσε η ατυχία και χάναμε την πρωτιά από διάφορα απρόοπτα και όχι για αγωνιστικούς λόγους. Όπως αντιμετωπίσαμε και φέτος θέμα υγείας με την κόρη μου, που έσπασε το χέρι της, αλλά μαζί με τα άλλα κορίτσια έκαναν την προσπάθειά τους και τα κατάφεραν. Βεβαίως, μας βοήθησε χτες η νίκη του Φοίνικα επί του Δ.Α.Ο.Τ., αλλά θεωρώ ότι με τις δύο ξένες αθλήτριες είχαμε καλύτερη ομάδα φέτος από τον Ταύρο", δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης, ο οποίος στηρίχτηκε στο πρωτάθλημα στον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον και τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Τάσο Ρηνιώτη και Γιώργο Σταματούρο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-0:

Γιάννης Σγουρόπουλος - Κώστας Λαγογιάννης 3-0 (11-8, 15-13, 11-2)

Τάσος Ρηνιώτης - Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-7, 11-9, 11-8)

Σιμόν Άρβιντσον - Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 3-1 (11-6, 10-12, 11-9, 11-7)

Σγουρόπουλος - Κ. Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-3, 11-2, 11-4)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ