ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ στους άνδρες

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ στους άνδρες

H A.E.K. στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών αναδείχτηκαν σήμερα πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 21018-2019.

Η Α.Ε.Κ. ευτύχησε να πανηγυρίσει τον παρθενικό της τίτλο στην πρώτη χρονιά της στην Α1. Ο Δ.Α.Ο.Τ. ξαναπήρε τα σκήπτρα μετά το 2017 κι έφτασε τα 4 πρωταθλήματα. Συμπτωματικά αμφότεροι κατέκτησαν την πρωτιά ευνοημένοι σε ισοβαθμία κι αυτό μαρτυρά τον υψηλό συναγωνισμό και τις συγκινήσεις, που πρόσφερε η διοργάνωση για μία ακόμα σεζόν.

Η Α.Ε.Κ. υπερίσχυσε του Ολυμπιακού και ο Δ.Α.Ο.Τ. του Πέρα Αθηνών. Τις καθοριστικές ουσιαστικά νίκες τις πέτυχαν σε προηγούμενες αγωνιστικές (ειδικά η ομάδα του Ταύρου μόλις χτες) και την υπόθεση του τίτλου την έκλεισαν τυπικά στο σημερινό φινάλε στην Ελευσίνα παίρνοντας το δίποντο στους αγώνες όπου ήταν ακλόνητα φαβορί. Το πρωτάθλημα στην Α2 κατηγορία, που τελείωσε επίσης σήμερα στις εγκαταστάσεις του Γ.Α.Σ. Ελευσίς, το κατέκτησε η Ε.Α. Βόχας. Επίσης, συναρπαστικός ήταν ο επίλογος στην Α1 γυναικών όσον αφορά στην απευθείας παραμονή και τις θέσεις των μπαράζ. Έπειτα από …τετραπλή ισοβαθμία σώθηκαν ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας και οι Σάρισες Φλώρινας και πάνε στη …δεύτερη ευκαιρία τα Ταταύλα και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά.

Στην Α1 ανδρών ο επίλογος δεν είχε κάποιο παιχνίδι με ζωηρό ενδιαφέρον, αλλά απέμενε να κριθεί και τυπικά η υπόθεση του τίτλου. Η Α.Ε.Κ. επιβλήθηκε εύκολα της προτελευταίας Πεύκης με 4-0 και τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας. Είχε κάνει το καθοριστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της στα τέλη Ιανουαρίου, στην Ορεστιάδα, όταν επικράτησε με 4-3 στα μεγάλα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και στα τρία εναπομείναντα ματς αυτού του διημέρου χρειαζόταν απλά να επαληθεύσει τα προγνωστικά. Στηρίχτηκε στους Ούγγρους Ντάνιελ Κοσίμπα, Ντάνιελ Σάφερ, τον Κώστα Λαγογιάννη και τον Τσέχο Μιχάι Όμπεσλο, που δεν ήρθε στην Αθήνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Προπονητής είναι ο Στέφανος Κορώνης. Το τμήμα της Α.Ε.Κ. έφτασε στην κορυφαία του στιγμή στη δεύτερη περίοδο της παρουσίας του στο άθλημα, καθώς είχε ενεργοποιηθεί αρχικά τη δεκαετία του ’60 και για πολλά χρόνια είχε σταματήσει τη λειτουργία του.

Με νίκες τελείωσε και ο Ολυμπιακός. Συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με την Α.Ε.Κ. όμως υστέρησε στα σετ των μεταξύ τους αγώνων. Οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη με 4-3, αλλά η Α.Ε.Κ. ήταν καλύτερη στα σετ και στον 1ο γύρο (14-13) και στον 2ο (17-15). Τα σημερινά ματς κρίθηκαν εύκολα για τα φαβορί. Από επί μέρους αποτελέσματα αξίζει ν’ αναφερθεί ότι με 3-2 σετ έκαμψε ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού τον Αντώνη Μαλινάκη των Χανίων, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης του Πέρα τον Δημήτρη Κορδούτη του Άρη Νικαίας και από τη συνάντηση του Α.Ο Ταταύλα με τον Ίφιτο Πατρών ο Βούλγαρος Τεοντόρ Αλεξαντρόφ τον Κύπριο Μάριο Γιάγκου και ο Νίκος Βλαχάκης τον Κλαούντο Κύρου. Η Φιλία Ορεστιάδας και ο Α.Ο. Πεύκης πηγαίνουν στα μπαράζ με τον 2ο και τον 3ο της Α2, ενώ πέφτει χωρίς νίκη ο Άρης Νικαίας.

Στην Α1 γυναικών ο Δ.Α.Ο. Ταύρου είχε καταφέρει χτες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να επικρατήσει …μετά κόπων και βασάνων σε δύο ντέρμπι και να βρεθεί σε θέση ισχύος. Με πολύ λιγότερο άγχος σήμερα ήθελε να επικυρώσει την πρωτιά με νίκη επί του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και το πέτυχε με σκορ 4-1. Μπορεί αρχικά να βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη σπουδαία νίκη της Γαλλίδας Λιου Τζούντιθ απέναντι στην Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ (3-1 σετ), αλλά μετά επιβλήθηκε σε όλα τα παιχνίδια. Δύο νίκες πέτυχε η Κατερίνα Τόλιου (αξιοσημείωτο το 3-1 εναντίον της Λιου) κι από μία η Λιθουανή Λίνα Μισικονίτε και η Μεσρέφ. Ο Δ.Α.Ο.Τ. ισοβάθμησε στην κορυφή με το Πέρα Αθηνών, αλλά είχε καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, καθώς χτες πήρε τη νίκη με 4-1, ενώ στον 1ο γύρο είχε ηττηθεί με 4-2. Η αθηναϊκή ομάδα πανηγύρισε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας της στα τελευταία 8 χρόνια. Στηρίχτηκε ακόμα στη Χριστίνα Φίλη και τη Φιλαρέτη Εξάρχου, ενώ την καθοδήγησε και φέτος ο Αλέξης Αρσενιάδης. Το Πέρα και ο Ολυμπιακός έκλεισαν με νίκη την προσπάθειά τους και κατετάγησαν στη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα (στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Φοίνικα να επισημανθεί η επικράτηση της Κωνσταντίνα Παρίδη απέναντι στην πολύπειρη Ολλανδέζα Γιάνα Τιμίνα με 3-1 σετ).

Ο …χαμός έγινε κάτω από την πρώτη 3άδα, όπου προέκυψε (η εντελώς ασυνήθιστη) ισοβαθμία τεσσάρων ομάδων! Επιπλέον, μοιάζει απίστευτο το γεγονός ότι το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας δεν ξεκαθάριζε απολύτως τίποτα διότι στα μεταξύ τους παιχνίδια, στους δύο γύρους του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες είχαν από 1 νίκη και 1 ήττα, στο σύνολο δηλαδή από 3 νίκες και 3 ήττες! Έτσι, η κατάσταση οδηγήθηκε στο επόμενο κριτήριο, που ήταν τα σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκεί υπερίσχυσαν ο Φοίνικας Πειραιά και οι Σάρισες Φλώρινας. Είχαν συντελεστή +3 (20 ματς υπέρ και 17 κατά) και +2 αντίστοιχα (20-18) κι εξασφάλισαν την απευθείας παραμονή με την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα. Τα Ταταύλα, που δεν κατάφεραν το Σαββατοκύριακο έστω τη μία νίκη που χρειάζονταν, είχαν συντελεστή -2 (18-20 τα επί μέρους ματς), ο Γ.Α.Ο. Πειραιά -3 (17-20) και καθώς τερμάτισαν στην 6η και την 7η θέση πάνε να διεκδικήσουν τη «σωτηρία» στα μπαράζ παραμονής. Οι υπολογισμοί έγιναν από το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας, όμως η τελική βαθμολογία θ’ ανακοινωθεί επίσημα στο σάιτ των εσωτερικών διοργανώσεων μετά τη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής και την έγκριση των τελευταίων αποτελεσμάτων.

Σήμερα το μεσημέρι τα Ταταύλα έδωσαν ντέρμπι με τον Γ.Α.Ο. Πειραιά και ήθελαν απαραίτητα τη νίκη για ν’ αποφύγουν την περιπέτεια των μπαράζ. Από τη μεριά του τα έδωσε όλα και ο Γ.Α.Ο.Π. χωρίς να επηρεάζεται από το γεγονός ότι δεν θα τον ευνοούσαν οι ισοβαθμίες και τελικά έφτασε στη νίκη με 4-2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Α.Ο. Πειραιά 2-4:

Μαρία Γιόβκοβα-Ελένη Σοφρά 3-0 (11-5, 11-6, 11-4)

Ιωάννα Γερασιμάτου-Ελισάβετ Τέρπου 0-3 (6-11, 4-11, 9-11)

Μαρία Αλεξανδροπούλου-Μικαέλα Κάρλσον 0-3 (2-11, 8-11, 3-11)

Γιόβκοβα-Τέρπου 3-2 (11-5, 11-5, 10-12, 10-12, 11-5)

Αλεξανδροπούλου-Σοφρά 0-3 (7-11, 3-11, 5-11)

Γερασιμάτου-Κάρλσον 1-3 (6-11, 11-13, 16-14, 1-11)

Στην Α2 ανδρών τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει από χτες στο Σ.Ε.Φ.. Η Ε.Α Βόχας ηττήθηκε σήμερα με 4-1 από τη 2η της βαθμολογίας Ελευσίνα, όμως είχε εξασφαλισμένο τον τίτλο και το παιχνίδι ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Μαζί με τον Γ.Α.Σ.Ε. είχε σίγουρη τη θέση στα μπαράζ και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με νίκη χωρίς αγώνα επειδή οι αθλητές του Διονύσου δεν είχαν μαζί τα δελτία τους! Ο Διόνυσος πάντως, υποβιβαζόταν έτσι κι αλλιώς μαζί με τους ουραγούς Αετούς Πόλης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας σε Α1 και Α2:

Στην Α1 ανδρών:

Παναθηναϊκός-Ο.Α. Χανίων 4-1

Α.Σ. Πέρα Αθηνών–Άρης Νικαίας 4-0

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ε.Κ. 0-4

Α.Ο. Ταταύλα-Ίφιτος Πατρών 4-0

Φιλία Ορεστιάδας-Ολυμπιακός 0-4

Στην Α1 γυναικών:

Α.Ο. Ταταύλα-Γ.Α.Ο. Πειραιά 2-4

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Πέρα Αθηνών 0-4

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας 4-1

Ολυμπιακός-Φοίνικας Πειραιά 4-1

Στην Α2 ανδρών:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Απόλλων Καλαμαριάς 4-2

Αετοί Πόλης-Π.Κ.Δ. Ταύρου 0-4

Α.Ο. Διονύσου-Φοίνικας Πειραιά 0-4 α.α.

Αθηνά Μαγκουφάνας-Γ.Σ. Άρης Βούλας 4-1

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ε.Α. Βόχας 4-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Α.Ε.Κ. 35 (31-28 σετ)

2. Ολυμπιακός 35 (28-31)

3. Παναθηναϊκός 32

4. Α.Ο. Ταταύλα 27 (6-5 ματς)

5. Πέρα Αθηνών 27 (5-6)

6. Ίφιτος Πατρών 26

7. Ο.Α. Χανίων 25 (2-0 νίκες)

--------------------------------------------

8. Φιλία Ορεστιάδας 25 (0-2)

9. Α.Ο. Πεύκης 20

--------------------------------------

10. Άρης Νικαίας 18

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΓΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Δ.Α.Ο. Ταύρου 27 (6-5 ματς)

2. Πέρα Αθηνών 27 (5-6)

3. Ολυμπιακός 24

4 . Φοίνικας Πειραιά 19 (+3 με παιχνίδια 20-17)

5. Σάρισες Φλώρινας 19 (+2)

--------------------------------------

6. Α.Ο. Ταταύλα 19 (-2)

7. Γ.Α.Ο. Πειραιά 19 (-3)

-------------------------------------

8. Α.Σ.Ε.Α Καβάλας 14

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ε.Α. Βόχας 34

---------------------------------------------

2. Γ.Α.Σ. Ελευσίς 33

3. Φοίνικας Πειραιά 31

-----------------------------------------------

4. Αθηνά Μαγκουφάνας 29

5. Π.Κ.Δ. Ταύρου 28

6. Γ.Σ. Άρης Βούλας 25 (3-1 νίκες)

7. Γ.Α.Ο. Πειραιά 25 (2-2)

8. Απόλλων Καλαμαριάς 25 (1-3)

------------------------------------------------

9. Α.Ο. Διονύσου 21

10. Αετοί Πόλης 18

* Ο Α.Ο. Διονύσου είχε έναν μηδενισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ