ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πιάνουν ρακέτα και κάνουν το παιχνίδι τους τα media στο ΣΕΦ

Πιάνουν ρακέτα και κάνουν το παιχνίδι τους τα media στο ΣΕΦ

Το ατομικό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έρχεται αύριο (17/6) για ν’ αποτελέσει όλα αυτά μαζί και να δικαιολογήσει πρώτιστα τον απόλυτα φιλικό του χαρακτήρα.

Ευκαιρία για εκτόνωση ως μικρή διέξοδος στα σοβαρά προβλήματα (και αυτού) του επαγγελματικού κλάδου. Όμορφη ψυχαγωγία με κάτι οικείο και προσιτό και ταυτόχρονα παραπομπή στην αδήριτη ανάγκη για άθληση. Παρέες, ανταμώματα μετά από καιρό, αφορμές για πειράγματα και πολύ χαμόγελο.

Το ατομικό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έρχεται αύριο (17/6) για ν’ αποτελέσει όλα αυτά μαζί και να δικαιολογήσει πρώτιστα τον απόλυτα φιλικό του χαρακτήρα. Διεξάγεται από το πρωί στο προπονητήριο των εθνικών μας ομάδων, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Θ’ απασχολήσει και φέτος δεκάδες φίλους του σπορ από τα media κι ελπίζει να τους προσφέρει λίγες ώρες χαλάρωσης σε εξαιρετικές συνθήκες και με καλή οργάνωση.

Παράλληλα με τη διασκέδαση πάει και η …σύσφιξη της σχέσης με το άθλημα, που επίσης είναι στα ζητούμενα του πρωταθλήματος στα 7 χρόνια της σταθερής παρουσίας του. Μέσα στις …..δηλώσεις συμμετοχής άλλωστε, υπάρχουν και νέα πρόσωπα κι αυτό …….είναι δυνατό κίνητρο για την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, που συνεργάζονται πετυχημένα από την έναρξη του θεσμού.

Πιάνουν ρακέτα, λοιπόν, και …κάνουν το παιχνίδι τους τα media, όπως υπογραμμίζει στον τίτλο της και η φετινή αφίσα της διοργάνωσης. Διαλέγουν αθλητική ενασχόληση για ένα break από τη δύσκολη καθημερινότητα και τί καλύτερο από το ιδρώσουν με πολλά παιχνίδια και να συναγωνιστούν με φίλους. Το ζωηρό ενδιαφέρον γι’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και του Π.Σ.Α.Τ. παραμένει και η καθιέρωση της είναι το μεγαλύτερο όφελος. Μάλιστα, κάθε χρόνο υπάρχουν και καινούργιες συμμετοχές, ενώ πολλοί άνθρωποι των Μ.Μ.Ε. έχουν κάνει πιο έντονη τη σχέση τους με το ολυμπιακό άθλημα μέσα από αυτό το τουρνουά!

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρσι. Μέχρι το μεσημέρι έχουν φτάσει τις 69 και χωρίζονται σε 59 άνδρες και 10 γυναίκες. Ακόμα και πριν από την κλήρωση των αγώνων επιτρέπονται δηλώσεις αν το αποφασίσει τελευταία στιγμή κάποιος. Οι δηλώσεις προέρχονται από 31 Μέσα Ενημέρωσης! Από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, ιστοσελίδες, περιοδικά, πρακτορεία Ειδήσεων, εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών κ.α.. Θ’ αγωνιστούν δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, τεχνικοί, μοντέρ, διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ έχουν δηλώσει (κι αυτό έχει ξεχωριστή σημασία) και άνεργοι αλλά και συνταξιούχοι.

Το πρωτάθλημα αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού και θα έχει τρεις κατηγορίες: Ανδρών, γυναικών και μία ειδική για τους νυν και πρώην αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι εργάζονται στον χώρο του Τύπου. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται ξανά και άτομα, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει δραστηριότητα με τις διοργανώσεις ομαδικού βετεράνων του αθλήματος. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 με ένα ωράριο στην κατηγορία αθλητών και θ’ ακολουθήσουν οι ανεξάρτητοι.

Πιάνουν ρακέτα και κάνουν το παιχνίδι τους τα media στο ΣΕΦ

Όπως κάθε χρόνο δίνουμε τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

- Όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουρνουά θα μπουν στο Σ.Ε.Φ. από την είσοδο των αθλητών. Είναι δεξιά όπως είμαστε στον χώρο του πάρκινγκ. Μπαίνοντας, πάτε για λίγο ευθεία και μετά λοξά αριστερά. Όλο ευθεία, κάτω στο βάθος, είναι η αίθουσα του πινγκ πονγκ.

- Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι αθλούμενοι να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.

- Επίσης κατά την προσέλευση ο κάθε αγωνιζόμενος/η παρακαλείται να δώσει στη γραμματεία απλό χαρτάκι με την υπογραφή του/της, όπου να δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι υγιής και παίζει με δική του/της ευθύνη στο τουρνουά. Εάν υπάρχει θεωρημένο δελτίο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ισχύει.

- Οι συμμετέχοντες στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 10:00, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και αδυνατεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

- Οι αγώνες στις κλασικές κατηγορίες αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 10.30 με 10.45.

- Αν κάποιοι συμμετέχοντες ειδοποιήσουν ότι λόγω δουλειάς θα πρέπει να έρθουν στην αίθουσα αργότερα από την καθορισμένη έναρξη (π.χ. γύρω στις 12.00) οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν λίγο τα παιχνίδια τους στον όμιλο ώστε να τους εξυπηρετήσει.

- Η κλήρωση για την ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» γίνεται γύρω στις 09.30 και παιχνίδια θα δίνονται από τις 10.00-10.15.

- Η αίθουσα θ’ ανοίξει γύρω στις 09.00. Από τις 09.10 περίπου αλλά και την ώρα των κληρώσεων οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται ζέσταμα μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

- Όλα τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

- Δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα είναι ψυχαγωγικός ο χαρακτήρας των αγώνων και αποβλέπει και στη διασκέδαση, όσοι θέλουν να παίξουν με φίλους τους στη φάση των γκρουπ μπορούν να το δηλώσουν.

- Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους ώστε να εξυπηρετούνται όλοι. Οι διοργανωτές ζητούν αυξημένη προσοχή ώστε να μη χαθεί κάποια. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

- Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα (σορτς ή φόρμα) και αθλητικά παπούτσια.

- Η αίθουσα δεν θα έχει κλιματισμό. Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν. Υπάρχουν αποδυτήρια.

- Θα λειτουργήσει κυλικείο. Ίσως πέρα από το κεντρικό του σταδίου να είναι ανοιχτό κι ένα δεύτερο, δεξιά μόλις μπαίνουμε από την είσοδο των αθλητών.

- Η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους.

- Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας ανδρών: Γίνονται γκρουπ των 4ων ή των 3ωναθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζεται ταμπλό των «16» ή των «32» και μετά από νέα κλήρωση προχωρά με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (8άδα, 4άδα κοκ). Μπορεί να διεξαχθεί και «μικρός» τελικός για την 3η και την 4η θέση, πάντως και ο ηττημένος αυτού του ματς παίρνει χάλκινο μετάλλιο.

Αγώνες «παρηγοριάς»: Επιπλέον παιχνίδια για όσους αποκλειστούν στη φάση των γκρουπ. Θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν σε νοκ άουτ ταμπλό.

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας γυναικών: Με βάση τις δηλώσεις μπορούν να γίνουν όμιλοι, όπου οι αθλούμενες θα παίξουν μεταξύ τους. Από τις τελικές αγωνιστικές παρουσίες θ’ αποφασιστεί πόσες θα προκριθούν στο ταμπλό.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς. Μπορεί κι εδώ να γίνει παιχνίδι για τις θέσεις 3-4, αλλά χάλκινο μετάλλιο θα πάρουν και οι δύο αθλήτριες, που θα φτάσουν ως εκεί.

Ειδική κατηγορία: Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής αναμένεται να δημιουργηθούν 2 ή 3 γκρουπ, από τα οποία θα προκύψει το νοκ άουτ ταμπλό της τελικής φάσης, πάντως υπάρχει η ευχέρεια ν’ αποφασιστεί επί τόπου κι άλλο σύστημα.

- Στην περίπτωση που στην κλασική κατηγορία ανδρών δεν συμπληρώνονται οι θέσεις του κυρίως ταμπλό, θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ. Μόνο για την απλή κατηγορία των ανδρών ίσως επιλεχθεί ως εναλλακτική λύση να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους αθλητές, που θα έχουν τερματίσει 3οι στα γκρουπ και να συμπληρωθεί το ταμπλό με τους λεγόμενους lucky losers. Επίσης, εάν αποχωρήσει αθλητής, που έχει εξασφαλίσει πρόκριση από τα γκρουπ, τη θέση του θα μπορεί να πάρει ο αμέσως επόμενος στη βαθμολογία του ίδιου γκρουπ.

- Στους αγώνες «παρηγοριάς», που θυμίζουμε ότι έχουν και μετάλλια για τους 4 πρώτους, μπορούν αν θέλουν να παίξουν και γυναίκες, που θα έχουν αποκλειστεί νωρίς στην κατηγορία τους.

- Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

- Θα κληρωθούν δώρα από υλικό των εθνικών ομάδων και άλλα είδη πινγκ πονγκ, που προσφέρει η ομοσπονδία.

- Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ