ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πετούν για τη Ρωσία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι εθνικές ομάδες

Πετούν για τη Ρωσία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι εθνικές ομάδες

Έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση αναχωρούν αύριο (23/9) αργά το βράδυ για τη Ρωσία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού και ατομικού του Εκατερίνμπουργκ οι εθνικές ομάδες πινγκ πονγκ.

Μία ακόμα διοργάνωση, από αυτές που εξιτάρουν κάθε αθλητή, είναι μπροστά για τις εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση αναχωρούν αύριο (23/9) αργά το βράδυ για τη Ρωσία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού και ατομικού του Εκατερίνμπουργκ, που αρχίζει την Παρασκευή.

Χωρίς μεγάλες κουβέντες βάζουν στόχο να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους, όπως το καταφέρνουν σταθερά τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα δύο μετάλλια στους αντίστοιχους αγώνες του Σβέσατ, στην Αυστρία, το 2013 (ασημένιο στο ομαδικό ανδρών, χάλκινο στο απλό με τον Παναγιώτη Γκιώνη). Στη μακρινή ρωσική πόλη, που βρίσκεται 1.660 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, μεταβαίνουν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Αγγελίνα Παπαδάκη και Μαρία Χριστοφοράκη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα καθοδηγήσει και τα δύο εθνικά συγκροτήματα, αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ στο Εκατερίνμπουργκ πηγαίνει και η φυσιοθεραπεύτρια Σταυρούλα Νεοχωρίτη, η οποία συνεργάζεται εκτάκτως με την ελληνική ομοσπονδία και είχε προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της και στο προπονητικό καμπ της Βέροιας τον Αύγουστο.

Δύο βασικά στελέχη των ελληνικών ομάδων μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για το Εκατερίνμπουργκ. Ο Κώστας Παπαγεωργίου θέτει ως πρωταρχικό στόχο των ανδρών την 8άδα, ενώ από την πλευρά των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου υπογραμμίζει ότι η ομάδα μπορεί, χωρίς άγχος να διεκδικήσει υψηλή θέση στη 2η κατηγορία, όπως έκανε πετυχημένα και πέρσι στη Λισσαβώνα.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ανδρών κατ’ αρχάς, είναι ο μόνος από τους διεθνείς, που δεν έχει δώσει ακόμα επίσημο παιχνίδι στη σεζόν, αλλά αυτό δεν τον προβληματίζει.

"Δεν με πειράζει το συγκεκριμένο γεγονός. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν τέτοιο καιρό πέρσι όταν δεν είχαμε συνηθίσει το νέο μπαλάκι. Φέτος δεν θεωρώ ότι είναι ανησυχητικό που θα παίξω κατευθείαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, είμαι κι εγώ εντάξει, όπως όλα τα παιδιά", σχολίασε αρχικά ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και συνέχισε:

"Ελπίζω να μην μας επηρεάσει το μακρινό και ολονύκτιο ταξίδι γιατί φτάνουμε πρωί Πέμπτης στο Εκατερίνμπουργκ και θα έχουμε λιγότερο από 24 ώρες μέχρι την πρεμιέρα με την Κροατία. Επιπλέον την Παρασκευή έχουμε και δεύτερο αγώνα, το βράδυ με την Τσεχία και στα παιχνίδια της πρώτης ημέρας κρίνεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό η πρόκριση στην 8άδα. Αυτός είναι ο στόχος μας, να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ κι από κει και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει. Δεν θέλουμε να μιλάμε για μετάλλιο, το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και βλέπουμε".

Ο Παπαγεωργίου χρίζει φαβορί του 4ου γκρουπ την Κροατία, που έχει τεθεί και επικεφαλής, λόγω του χάλκινου μεταλλίου στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Λισσαβώνα. «Ναι, η Κροατία είναι το φαβορί για την πρωτιά στο γκρουπ. Με βάση την εικόνα των αθλητών της τους τελευταίους μήνες έχει τον πρώτο λόγο. Από κει και πέρα μας είναι γνωστές όλες οι ομάδες του γκρουπ, τις ξέρουμε και μας ξέρουν πολύ καλά. Το έχουμε ξαναπεί ότι είναι πολύ κοντά όλες οι ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πολλές φορές τα ματς κρίνονται στο ποια βρέθηκε στην καλύτερη ημέρα της, στις λεπτομέρειες ή και σε κάποιους τυχερούς πόντους».

Η εθνική γυναικών είχε κάνει πολύ καλή πορεία το 2014 κι έφτασε να διεκδικεί τις θέσεις 17-18 (τελικά τερμάτισε 20η), που χάριζαν άνοδο στην 1η κατηγορία του θεσμού. Τώρα δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο από το σύστημα διεξαγωγής επειδή αυτή τη σεζόν επανέρχονται τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Κατερίνα Τόλιου τονίζει ότι η Ελλάδα θα κυνηγήσει χωρίς άγχος την καλύτερη δυνατή θέση: "Φέτος δεν τίθεται θέμα ανόδου, όμως θα παλέψουμε για να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά και πρώτα απ’ όλα θα διεκδικήσουμε την πρωτιά στον όμιλο για να περάσουμε ξανά στο ταμπλό των θέσεων 17-24. Δεν μας αγχώνει που είμαστε επικεφαλής ομίλου. Γενικά μπορούμε να παίξουμε πιο ελεύθερα σε σχέση με άλλες μεγάλες διοργανώσεις κι επιπλέον το γεγονός ότι είμαστε στα τέσσερα φαβορί της Challenge Division μάς κάνει να έχουμε επιπλέον κίνητρο να πάρουμε την πρωτιά και να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτερες".

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών χαρακτηρίζει πολύ καλή την προετοιμασία και περιμένει ότι θα βοηθήσει την ομάδα. "Μετά από χρόνια η εθνική γυναικών έκανε ξανά προετοιμασία εκτός Αθήνας. Η δουλειά στη Βέροια ήταν πολύ ποιοτική και θα μας βοηθήσει. Βοηθούν επίσης, τα παιχνίδια, που ήδη έχουμε δώσει όλες σε ξένα πρωταθλήματα. Επιπλέον, νομίζω ότι η κλήρωση ήταν πολύ καλή για μας. Γνωρίζουμε την Αγγλία, την οποία νικήσαμε πέρσι στα νοκ άουτ, πιστεύω ότι είμαστε ανώτερες από το Βέλγιο, το οποίο έχει μία παίκτρια, που παίζει στη Γαλλία. Τη Φινλανδία δεν την ξέρουμε, όμως θεωρώ ότι αν είμαστε αυτές που πρέπει θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη".

Οι διεθνείς ολοκληρώνουν αύριο το πρωί την προετοιμασία τους σε ελληνικό έδαφος και θα κάνουν άλλη μία προπόνηση την Πέμπτη στο Εκατερίνμπουργκ, όπου θα φτάσουν μέσω Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ