ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πάλεψε για το μετάλλιο η Εθνική Νέων, έχασε 3-2 από τη Γερμανία

Eurokinissi
ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ "GREEK OPEN" EUROKINISSI

Κυνήγησε το μετάλλιο με όλες τις δυνάμεις της, έφτασε να το διεκδικεί μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφερε και δεύτερη υπέρβαση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Εθνική ομάδα των Νέων. Ηττήθηκε 3-2 από τη Γερμανία.

Κυνήγησε το μετάλλιο με όλες τις δυνάμεις της, έφτασε να το διεκδικεί μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφερε και δεύτερη υπέρβαση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Εθνική ομάδα των Νέων. Στον προημιτελικό με τη Γερμανία κάμφθηκε με 3-2, έμεινε εκτός μεταλλίων, αλλά βέβαια έφτασε πανάξια σε αυτό το σημείο, έδειξε τη δυναμική της και αξίζει το θερμό χειροκρότημα όλων.

Αντίπαλός της το μεσημέρι ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017, μία ομάδα, που έχει στη διάθεσή της τρεις αθλητές από τους πρώτους 20 του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης Under 2018. Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης αποστολής των εφήβων είναι το γεγονός ότι ήρθε οριακά η μία από τις δύο νίκες του πρωταθλητή Ευρώπης Γιάννη Σγουρόπουλου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει τώρα για τις θέσεις 5-8 και θα προσπαθήσει να φτάσει σε καλύτερο πλασάρισμα από πέρσι (8η). Στις 19:30, αντιμετωπίζει το Αζερμπαϊτζάν.

Σε σχέση με την πρωταθλήτρια ομάδα του Γκιμαράες η Γερμανία έχει δύο βασικές αλλαγές φέτος, καθώς πέρασαν ηλικιακή κατηγορία οι δύο πρώτοι παίκτες της, ο Χίπλερ και ο Ένγκεμαν και συνέχισε ο Μέισνερ. Η ποιότητα ωστόσο, έμεινε ψηλά. Το νούμερο 1 της ομάδας, ο Στούμπερ βρίσκεται στο νούμερο 17 της ευρωπαϊκής κατάταξης νέων του Ιουλίου, ο Μέισνερ στο 18 και ο Μενγκ Φάνμπο στο 19! Ο τελευταίος είναι αθλητής κινεζικής καταγωγής.

Η Ελλάδα «κατέβηκε» με την καλύτερη ψυχολογία ύστερα από τη μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας με 3-2. Τα παιδιά πίστευαν στη νέα έκπληξη και στην κατάκτηση μεταλλίου (όπως είχε φανεί και στις χτεσινές δηλώσεις του Μιχάλη Διαμαντόπουλου στην ιστοσελίδα της E.T.T.U. μετά την πρόκριση στην 8άδα) και με καλή εμφάνιση κοίταξαν να εξαντλήσουν τις ελπίδες τους. Ο Σγουρόπουλος ισοφάρισε δύο φορές με τις νίκες του και ο Δαμιανής με τον Διαμαντόπουλο (που ήταν στην τριάδα, όπως και χτες με τους Σουηδούς), προσπάθησαν για το καλύτερο κι έγιναν ανταγωνιστικοί ως ένα σημείο. Χαρακτηριστικό ότι πήραν από ένα σετ στα πρώτα ματς, ενώ στον επίλογο ο Δαμιανής προηγήθηκε 9-5 στο 3ο σετ, είχε την ευκαιρία να «ξαναμπεί» στον αγώνα, αλλά δεν την αξιοποίησε.

Ο Διαμαντόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 απέναντι στον Μέισνερ, που μετείχε στον περσινό τελικό του αγωνίσματος στο Γκιμαράες, όμως έμεινε πίσω στις εκκινήσεις των επόμενων σετ και δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει. Για τον Σγουρόπουλο πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα παιχνίδια αποτελούν και τεστ για το ατομικό. Με τον Στούμπερ προηγήθηκε 2-0 σετ, δέχτηκε την ισοφάριση και τελικά επικράτησε με οριακή διαφορά. Ο Κώστας Βατσακλής είχε στον πάγκο τον Δημήτρη Στάμου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Γερμανία-Ελλάδα 3-2:

Κάι Στούμπερ-Γιάννης Δαμιανής 3-1 (11-6, 8-11, 11-6, 11-6)

Μενγκ Φάνμπο -Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (5-11, 10-12, 5-11)

Σέντρικ Μέισνερ-Μιχάλης Διαμαντόπουλος 3-1 (11-5, 9-11, 11-3, 11-0)

Στούμπερ-Σγουρόπουλος 2-3 (6-11, 7-11, 11-4, 11-8, 9-11)

Μενγκ-Δαμιανής 3-0 (11-6, 11-6, 12-10)

Η εθνική νέων θυμίζουμε ότι είχε παίξει και πέρσι για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είχε χάσει από τη Σουηδία με 3-2.

Το Αζερμπαϊτζάν, ο επόμενος αντίπαλος της εθνικής νέων, είναι ομάδα, η οποία στηρίζεται σε κινεζικής καταγωγής αθλητές. Στα προημιτελικά κάμφθηκε με 3-2 σε ντέρμπι με την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ